Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Για τη Μαγνησία, για τους δικούς μου ανθρώπους!

Γράφει ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας
Εκ νέου Υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία»
02.07.2019
Μια σύντομη αποτίμηση της προσωπικής μου δράσης είναι το ελάχιστο χρέος προς τους συμπολίτες μου της Μαγνησίας που με τίμησαν με την ψήφο τους το 2015 επανεκλέγοντάς με για Βουλευτή.
Στα 4 χρόνια της θητείας μου πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου να προωθήσω θέματα της περιοχής μου. Συναντήθηκα με φορείς, συλλόγους, σωματεία ή και πολίτες σε τοπικό επίπεδο, μετατρέποντας τις επαφές αυτές και τα θέματα που μπήκαν σε απευθείας επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία για την προώθηση και λύση τους ή την κατάθεση προτάσεων, τροπολογιών, επιστολών, ερωτήσεων, αναφορών.
Ανέδειξα πολλά θέματα όπως υγείας (υποστελέχωση, υποδομές και αναβάθμιση εξοπλισμού του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας), θέματα λειτουργίας κοινωφελών ιδρυμάτων στην περιοχή (Γηροκομείο, Ορφανοτροφείο), αγροτικά (ζημιές από έντονα καιρικά φαινόμενα, θέματα αλιέων), εκπαιδευτικά (λειτουργία σχολείων και στελέχωση, έγκριση τμημάτων στα ΕΠΑΛ, κτιριακά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επέκταση της Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Π.Θ., θέμα το οποίο λύθηκε οριστικά με υπουργική τροπολογία, καθώς και για την ομωνυμία του τίτλου σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Π.Θ. – Ειδικότητα Ιχθυολογίας, το οποίο επίσης λύθηκε με νομοτεχνική βελτίωση), πάλεψα για το θέμα της μετεγκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου, για περιβαλλοντικά θέματα κ.α.
Ήμουν πάντα παρών με συχνές γραπτές τοποθετήσεις μου και τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές μου παρεμβάσεις στα προβλήματα που απασχόλησαν την τοπική κοινωνία, προωθώντας τα και στην Κεντρική Διοίκηση. Παράλληλα συμμετείχα με ομιλίες μου στο ελληνικό κοινοβούλιο και εισηγήσεις σε νομοσχέδια της Κυβέρνησης, προσπαθώντας πάντα να εντάξω και να αναδείξω τα ζητήματα, τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της Μαγνησίας. Τίμησα είτε με τη φυσική μου παρουσία ή με χαιρετισμό όλες τις σημαντικές τοπικές εκδηλώσεις των φορέων της περιοχής.
Τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκα ήταν πολλά, αλλά θα σταθώ σε ορισμένα που δίνουν το στίγμα της πολιτικής μου βούλησης για την διευκόλυνση της καθημερινότητας των συμπολιτών μου, των δικών μου ανθρώπων και τα οποία είχαν θετικό αποτύπωμα για τον τόπο μας.
Η απόκτηση του Στεφανιογράφου και Μαγνητικού Τομογράφου στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, η απόκτηση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ο οργανισμός του. Η δημιουργία του Ξενώνα «Φίλων Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου», ώστε να φιλοξενούνται οι συγγενείς των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και έρχονται από μακρινές περιοχές. Η άμεση ένταξη της Μαγνησίας στην πιλοτική εφαρμογή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με την δημιουργία τεσσάρων ΤΟΜΥ σε Βόλο, Ν. Ιωνία, Αγριά και Ν. Αγχίαλο, ώστε να λαμβάνουν οι κάτοικοι των περιοχών δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, είναι πρωτοβουλίες για τις οποίες προσπάθησα πολύ, με συνεχείς συναντήσεις στα αρμόδια Υπουργεία. Συνέβαλα αποφασιστικά στην παραχώρηση του οικοπέδου που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» και ανήκει στη ΓΑΙΟΣΕ, στον ερασιτέχνη Νίκης Βόλου για την ακόλουθη δημιουργία ακαδημιών αλλά και ξενώνα αθλητών, γεγονός που θα δώσει κίνητρο στις νέες και τους νέους να δραστηριοποιηθούν στον τομέα του αθλητισμού, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει και θα δώσει ζωή στον αστικό ιστό της περιοχής.
Σημαντική για τον αθλητικό κόσμο του τόπου μας ήταν και η προσπάθεια μου από το 2014 σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας, για να έχουν οι προπονητές ποδοσφαίρου απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ το δικαίωμα άσκησης προπονητικής στο ποδόσφαιρο χωρίς να υποχρεούνται να παρακολουθήσουν επί πληρωμή τα σεμινάρια της ΕΠΟ και παρόλη την εκπαίδευσή τους από τα ελληνικά πανεπιστήμια. Απότοκο της προσπάθειας αυτής, ήταν η ψήφιση του ν. 4373/2016, όπου θεσπίστηκε ότι «πέραν της αδειοδότησης από το κράτος, η άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή δεν υπόκειται στην έγκριση ή άλλου ισοδύναμου αποτελέσματος περιορισμό άλλου φορέα».
Πολύ σημαντική για τους νέους του τόπου μας ήταν και η προσπάθειά μου για την ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης της «Κίτρινης Αποθήκης» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Με την παραχώρηση αυτή και την χρηματοδότηση από το ΠΔΕ των 10,5 εκ. ευρώ που δόθηκαν από το Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης θα στεγαστεί το έργο «Technopolis Ιάσων: Innovation Hot Spot Επιχειρηματικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Διεπιστημονικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας», ένα έργο που θα αναβαθμίσει την ερευνητική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου μας και θα αξιοποιήσει το υψηλά μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό της πόλης.
Μεγάλης σημασίας για την περιοχή μας ήταν και η ένταξη σημαντικών έργων υποδομής στο ΠΔΕ. Έτσι, μαζί με τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επιδιώξαμε και πετύχαμε μεταξύ άλλων, την ένταξη στο ΠΔΕ της επέκτασης του περιφερειακού από το σημείο που τελειώνει τώρα μέχρι την παραλιακή οδό Βόλου Αγριάς, την ολοκλήρωση των μελετών για την παράκαμψη του τμήματος Αγριάς – Αφέτες, την ολοκλήρωση των μελετών για την κατασκευή δρόμου που θα παρακάμπτει το χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια Πηλίου, τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση της Λ. Αθηνών με την Λαρίσης, τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στην Μπουρμπουλήθρα στο ύψος του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή Αϊβαλιώτικα, καθώς και τη δεύτερη φάση μελετών που αφορούν την κατασκευή δρόμου που θα παρακάμπτει την Ζαγορά. Ακόμη βοήθησα στο να προχωρήσουν μελέτες και εντάξεις σε έργα των δήμων για την αναβάθμιση των περιοχών τους. Άλλωστε γνωρίζουμε ότι επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ εντάχθηκαν στην Μαγνησία έργα συνολικού ύψους άνω των 15 εκατ. ευρώ.
Προτεραιότητα μου υπήρξε πάντα και η ικανοποίηση των αιτημάτων των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού της Μαγνησίας. Έτσι ήταν εξαιρετικά σημαντικό για τις τρίτεκνες οικογένειες, όταν μαζί με το Σύλλογο Τριών Τέκνων Βόλου «Η ΑΡΓΩ» και μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καταφέραμε την αλλαγή της υπάρχουσας νομοθεσίας σχετικά με τη μοριοδότηση των τριτέκνων οικογενειών για την πρόσληψή τους στον Δημόσιο Τομέα, ώστε η ειδική μοριοδότηση να διατηρείται για τα παιδιά τρίτεκνης οικογένειας που είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο έτος (25o) της ηλικίας τους ή εφόσον φοιτούν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τα παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει το τριακοστό (30ο) έτος της ηλικίας τους.
Ακόμη, θέλοντας να στηρίξω έμπρακτα την προσπάθεια του ΕΕΕΕΚ Βόλου για την απόκτηση ιδιόκτητου λεωφορείου για την ευκολότερη μετακίνηση των μαθητών με ειδικές ανάγκες, κινήθηκα συνδυαστικά προβάλλοντας το θέμα τοπικά και ταυτόχρονα γνωστοποιώντας την προσπάθεια του ΕΕΕΕΚ στα αρμόδια Υπουργεία (Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας).
Με μεγάλο ενδιαφέρον ανταποκρίθηκα και όταν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου μου μετέφερε τις ανησυχίες του για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κεραιών, ειδικά όσων βρίσκονται κοντά στα σχολεία. Αποτέλεσμα της συνάντησής μου με τον Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μαγκλάρα, σχετικά με το ζήτημα των επιτρεπόμενων ορίων απόστασης κεραιών από δημόσια σχολεία, ήταν η εξασφάλιση της μετάβασης στην περιοχή της Μαγνησίας ειδικού αυτοκινήτου ελέγχου ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, το οποίο παραχωρήθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.) στην Π.Ε. Μαγνησίας σε μόνιμη βάση, ώστε να διενεργούνται συνεχόμενα και τακτικά οι κατάλληλοι έλεγχοι για την τήρηση των επιτρεπόμενων ορίων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σε σχολεία αλλά και σε κάθε περιοχή.
Σημαντική ήταν και η στήριξή μου στο αίτημα των 142 συνολικά εργαζόμενων στη Μαγνησία, μέσω του Κοινωφελούς Προγράμματος για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας για παράτασή του πέραν της αρχικής διάρκειάς, αφού κατέδειξα στα Υπουργεία την αναγκαιότητα που υπάρχει για μία περιοχή σαν τη Μαγνησία, με το γεμάτο πυκνή βλάστηση Πήλιο, αλλά και για μία χώρα σαν την Ελλάδα, να διαθέτει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, χωρίς καμία διακοπή, επαρκώς επανδρωμένες υπηρεσίες δασοπροστασίας. Τα αρμόδια Υπουργεία, ανταποκρίθηκαν θετικά και δόθηκε η συνέχισή τους. Επίσης στήριξα το αίτημα της παράτασης των Κοινωφελών Προγραμμάτων και η οποία τελικά δόθηκε.
Αγαπητοί συντοπίτες μου, τα όσα προανέφερα ως σύντομο απολογισμό της δράσης μου, αποτελούν ενδείξεις μιας διαρκούς προσπάθειάς μου να αναδείξω τόσο θέματα της καθημερινότητάς μας, όσο και θεσμικές αλλαγές που προώθησε η Κυβέρνησή μας. Φυσικά υπάρχουν πολλά που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και αρκετά που πρέπει να γίνουν.
Από τη μεριά μου συμπορεύομαι μαζί με τον κόσμο της Μαγνησίας στην καθημερινή μάχη που δίνουμε και παραμένω αρωγός σε κάθε πρόταση και πρωτοβουλία για την βελτίωση της τοπικής μας κοινωνίας. Αυτός ήταν ο στόχος μου από την πρώτη μέρα και αυτός θα συνεχίσει να είναι. Γιατί εσείς είστε οι άμεσοι εμπλεκόμενοι και οι δικές σας προτάσεις είναι αυτές που μπορούν να κάνουν ακόμη πιο αποτελεσματική την κάθε αλλαγή που προωθούμε.
Με την πίστη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να συγκρουστεί με τις παθογένειες του παρελθόντος και να συνεχίσει το χτίσιμο μιας δημοκρατικής και κοινωνικά δίκαιης Ελλάδας, η μεγαλύτερη δικαίωση στον αγώνα που δίνω μέσα από τον χώρο αυτό θα είναι να διατηρήσω και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση της 7/7/2019 την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου κοιτάζοντάς τους στα μάτια.
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...