Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Είμαι νέος και θέλω να ορίζω εγώ τη ζωή μου. Μπορώ!

Γράφει ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας (ΙΖ Κοινοβουλευτική Περίοδος)
Υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
19.06.2019
Οι νέοι αυτής της χώρας, είναι το νέο αίμα που βράζει, το «φρέσκο» μυαλό με τους ανοιχτούς ορίζοντες που όπως πάντα κινεί τη ζωή, αναμοχλεύει τα νερά και είναι φορέας του πρωτότυπου και του ρηξικέλευθου. Μετά από πολλά χρόνια και αρκετές γενιές που πέρασαν μέσα από σχετική κοινωνική γαλήνη και συνθήκες, οι νέοι γνώρισαν από πρώτο χέρι ένα είδος πρωτόγνωρης καταστροφής στο πετσί τους, οικονομικής αυτή τη φορά.
Είναι οι νέοι λοιπόν, που θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα επαναφέρουμε το παλιό παρωχημένο πολιτικό προσωπικό που επί 50 χρόνια εναλλάσσονταν στην καθοδήγηση της χώρας και μας οδήγησε στην οικονομική ξέρα, στους 1,5 εκ. ανέργους και στην εξαθλίωση μεγάλου μέρους της κοινωνίας ή αν θα διεκδικήσουμε δυναμικά και ουσιαστικά τα όνειρά μας πίσω. Γιατί μετά από την ταλαιπωρία των μνημονίων, ακόμη και ο πιο σκληροπυρηνικός δεν μπορεί να μην παρατήρησε ότι πλέον ο νους μας έχει όνειρα και όχι μόνο εφιάλτες.
Έπειτα από χρόνια αυστηρής λιτότητας, με την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα απέκτησε ουσιαστικό κοινωνικό πρόσωπο, μέσα από δημιουργία δομών πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες, κοινωνικά επιδόματα για τις ευπαθείς ομάδες κι όσων βρίσκονταν σε ανάγκη, μέριμνα για την υγεία και τον πολίτη, σε α’ ενικό. Νέες θέσεις εργασίας, εκσυγχρονισμός της παιδείας και κατοχύρωση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτέλεσαν θετικά, σταθερά βήματα, για μία σύγχρονη Ελλάδα, η οποία δεν είναι πια ουραγός και κλοτσοσκούφι στις στρογγυλές τράπεζες της Ευρώπης.
Η ανεργία, που εδώ και χρόνια αποτελεί τομέα ανασφάλειας, άρχισε να αναδιαμορφώνεται μέσα στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, καθώς δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας και πάγωσαν οι περικοπές. Πραγματοποιήθηκε αύξηση των μισθών με την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του ρατσιστικού μέτρου του υποκατώτατου για τους νέους έως 25 ετών, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους μισθωτούς έως 25 ετών. Μειώθηκε η αδήλωτη εργασία μέσω της ενίσχυσης του ΣΕΠΕ, επαναρυθμίστηκε η αγορά εργασίας με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που μας γεμίζει ελπίδα πως το μέλλον, δεν είναι προδιαγεγραμμένο και σκοτεινό, βουτηγμένο στην εργασιακή επισφάλεια και την απουσία εργασιακών δικαιωμάτων.
Είναι καθήκον όλων μας να ξεπεράσουμε τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις του παρελθόντος που οδήγησαν σε αγκυλώσεις και αποθαρρύνουν το αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει στη χώρα μας, αλλά και αυτό που εγκατέλειψε τη χώρα στα χρόνια της κρίσης, οι υψηλά μορφωμένοι, καταρτισμένοι και ειδικευμένοι νέοι άνθρωποι. Στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν προσπάθειες να αντιστραφεί η τάση αυτή. Έτσι είχαμε αύξηση της χρηματοδότησης της Έρευνας από το 0,8% που ήταν στο 1,14% του ΑΕΠ, σχεδόν 2 δις, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. Η Ελλάδα μέσω της ίδρυσης του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) επένδυσε στην επιστημονική έρευνα και 1.671 ερευνητικές προτάσεις υποβλήθηκαν, ενώ από τις 192 που εγκρίθηκαν, το 20% προέρχεται από ‘Ελληνες μεταδιδάκτορες του εξωτερικού. Η επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία αποτελεί προϋπόθεση υγιούς ανάπτυξης. Σημαντικά βήματα έγιναν και οι προσπάθειες θα συνεχιστούν ώστε το δυναμικό αυτό μέσω των κατάλληλων υποδομών, σε συνδυασμό με τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, που κατάφερε αυτή η Κυβέρνηση, να στηριχθεί στην πράξη για να μπορέσει να εργαστεί και να έχει ένα αξιοπρεπές εισόδημα.
Σε μία από τις πιο δύσκολες εποχές και συνθήκες για την ελληνική κοινωνία, έχουμε επιβιώσει και πλέον μπορούμε να έχουμε όραμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει το σχέδιο και εμείς την όρεξη να δουλέψουμε σκληρά ώστε οι θυσίες και οι κόποι μας να μην πάνε χαμένοι.
Σε αυτές τις εκλογές θα κληθούμε όλοι να αποφασίσουμε για τις ζωές μας, τις δουλειές μας και τις θυσίες που έχουμε κάνει, αν θα τις προστατέψουμε ή θα τις χαρίσουμε σε δοκιμασμένες, αποτυχημένες πρακτικές και παρωχημένες αντιλήψεις που ήδη μας έχουν κοστίσει πολλά.
Στις 7 Ιούλη είναι η σειρά των νέων μας να γίνουν η πιο ηχηρή φωνή και να ακουστούν για πρώτη φορά δυνατά και ξεκάθαρα για μια δίκαιη, βιώσιμη ανάπτυξη στον τόπο μας. Το μέλλον, είμαστε όλοι εμείς και οφείλουμε να το υπογραμμίσουμε.
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...