Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ “ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ”

11/05/2019
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Απευθείας» για την πολιτική επικαιρότητα.

Εμφάνιση στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Απευθείας» πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος την Πέμπτη 09 Μαΐου 2019, όπου συζητήθηκε η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Στο πάνελ της εκπομπής, που συντονιζόταν από τους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη και Κώστα Λασκαράτο, συμμετείχαν επίσης και εκπρόσωποι των κομμάτων της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό την περασμένη Τρίτη στο Ζάππειο. Πρόκειται για τα άμεσα μέτρα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24 στο 13% και μετάταξης όλων των τροφίμων επίσης στον συντελεστή του 13%, μείωσης του ΦΠΑ στην ενέργεια (ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο) από το συντελεστή του 13% στον υπερεκπτωτικό συντελεστή του 6% και της παροχής μόνιμης 13ης σύνταξης συνολικού κόστους 800 εκατ. ευρώ, που αφορούν το 2019, καθώς επίσης και στα μέτρα που αφορούν το 2020, όπως, περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ από 13% σε 11% στις κατηγορίες εστίασης, τροφίμων, φαρμακευτικών προϊόντων, ιατρικών μηχανημάτων, νερό, υπηρεσίες διαμονής σε ξενοδοχεία, κατ′ οίκον φροντίδας, γεωργικής παραγωγής, οίκων ευγηρίας κτλ., φορολογικών μειώσεων των κατοίκων νησιών, μείωσης του φόρου συνεταιρισμών στο 10%, έκπτωσης 10% στο φορολογητέο εισόδημα των συνεταιρισμένων αγροτών, περαιτέρω μείωσης του κόστους θέρμανσης για ορεινές ζώνες της χώρας, επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και νέων εργαζομένων, αύξησης του συντελεστή αποσβέσεων επενδύσεων στο 150%, μείωσης της Εισφοράς Αλληλεγγύης.

Για τα παραπάνω, ο Βουλευτής ανέφερε πως πρόκειται για μέτρα «μόνιμου χαρακτήρα, άκρως κοστολογημένα», ενώ επεσήμανε πως «το μέτρο της 13ης σύνταξης αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βοήθημα για τους ανθρώπους οι οποίοι «σήκωσαν» ένα δυσανάλογο βάρος τα τελευταία χρόνια», τονίζοντας πως «βρισκόμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση, μέτρα που απέρρεαν από τη δημοσιονομική προσαρμογή και συνέθλιψαν ουσιαστικά τη μεσαία τάξη, να αναιρούνται σιγά σιγά».

Όσον αφορά τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή κατά την έναρξη της συζήτησης επί της προτάσεως μομφής την περασμένη Τετάρτη, ο Βουλευτής ανέφερε πως ενώ ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε μία προγραμματική τοποθέτηση, εκθέτοντας το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την επόμενη μέρα και τα μέτρα που πρόκειται να λάβει σε όλους τους κρίσιμους τομείς της ζωής του τόπου, η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε έναν τρόπο απάντησης που παρέπεμπε περισσότερο στον «κιτρινισμό» παρά στην έκθεση της αντιπρότασης της για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη χώρα. Κάτι τέτοιο σύμφωνα με το Βουλευτή αποτελεί ολίσθημα, καθώς όπως επεσήμανε «ο κόσμος στις εκλογές δεν θα κρίνει τα κουτσομπολιά, αλλά τα προγράμματα των κομμάτων».

Για το θέμα των δηλώσεων του υπουργού κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κυμπουρόπουλο, ο Βουλευτής τόνισε: «Ως πολιτικοί οφείλουμε να κρίνουμε την ουσία των λεγομένων, ανεξάρτητα αν διαφωνούμε με το ύφος μίας τοποθέτησης και στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Πολάκης αντέκρουσε ένα συγκεκριμένο επιχείρημα όπως αυτό διατυπώθηκε από τον κ. Κυμπουρόπουλο, ο οποίος ως πολιτικός πλέον θα πρέπει να δέχεται και την κριτική. Αυτή είναι η ισότιμη βάση». Ωστόσο, ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει τον τρόπο με τον οποίο η ΝΔ επέλεξε να χρησιμοποιήσει την αναπηρία ενός υποψήφιου ευρωβουλευτή της, ως προεκλογικό όπλο.

Το Γραφείο Τύπου

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...