Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στα νησιά των Σποράδων.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, επισκέφθηκε τα νησιά των Σποράδων, το διάστημα από τις 12.08.2017 μέχρι και 19.08.2017,
όπου συνομίλησε με τους κατοίκους, συναντήθηκε με φορείς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Σε μια περίοδο τουριστικής αιχμής, ενημερώθηκε για τα προβλήματα των νησιών, τις προτάσεις των θεσμικών φορέων και επικαιροποιήθηκαν θέματα που είχαν αναδειχθεί από παλιότερες επαφές του. Ειδικότερα για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο, εκφράσθηκε από όλους η άποψη ότι θα κλείσει με θετικό πρόσημο προς το συμφέρον των κατοίκων των νησιών.

Κατά τη συνάντηση του βουλευτή με τον Δήμαρχο Σκιάθου, κ. Δημήτριο Πρεβεζάνο, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο κυρίαρχο ζήτημα της περιοχής που αφορά στο λιμάνι, την επέκτασή του, τη δυνατότητα φιλοξενίας κρουαζιερόπλοιων, αλλά και τη δυνατότητα ελλιμενισμού περισσότερων σκαφών. Συμφωνήθηκε ότι χρειάζεται επικαιροποίηση της τελευταίας συζήτησης που έγινε με τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ.Σαντορινιό, καθώς η μελέτη βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης και το Υπουργείο σύντομα θα κληθεί να εξετάσει την πρόταση.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Σκοπέλου, κ. Χρήστο  Βασιλούδη ο βουλευτής ενημερώθηκε για κάποια σημαντικά έργα, όπως μαρίνα στη Γλώσσα και αλλαγή του τρόπου που δένουν τα καράβια, κατασκευή αγροτικού δρόμου, έργο ώριμο για ένταξη, για το οποίο υπάρχει   έτοιμη η τεχνική μελέτη, τεύχη δημοπράτησης, τοπογραφικά και περιβαλλοντικές εγκρίσεις. Ο αγροτικός δρόμος Γλώσσας  ευνοεί τη μέση καλλιέργεια της Βορεινής πλευράς της περιοχής, όπου θα εξυπηρετηθούν όλες οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις αλλά ταυτόχρονα θα δώσει και αναπτυξιακή ώθηση καθώς δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις τουριστικού ενδιαφέροντος. Για το λιμάνι της Σκοπέλου τονίστηκε ότι θα πρέπει να γίνουν  παρεμβάσεις στις υποδομές   του, όπως κατασκευή επιβατικού σταθμού και εκδοτηρίων καθώς και δημιουργία μαρίνας. Επίσης τονίστηκε η ανάγκη στελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου με μηχανικούς. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, Παθολόγος κ. Γιώργος Τριανταφύλλου, εκφράστηκε ικανοποίηση για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας σε προσωπικό, καθώς επίσης και για την σημαντική προσφορά των οπλιτών γιατρών.

Τέλος η συνάντηση του βουλευτή με τον Δήμαρχο Αλοννήσου, κ. Πέτρο Βαφίνη, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο και επικεντρώθηκε σε σημαντικά έργα που αφορούν το νησί. Αυτά συμπεριλαμβάνονται στο master plan της Αλοννήσου που είναι ήδη κατατεθειμένο στις αρμόδιες υπηρεσίες και επικεντρώνεται στο Νέο Λιμάνι στις Σπάρτινες, την αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης για να περιοριστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η απώλεια υδάτων και τον βιολογικό καθαρισμό. Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα των κονδυλίων που αφορούν στην αποκατάσταση ζημιών από τη θεομηνία του χειμώνα, και στην αναγκαιότητα τήρησης του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος που είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία επαφή που πραγματοποιήθηκε με τον κ. Δέδε, τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών.

Στη συνέχεια ο βουλευτής επισκέφθηκε μαζί με τον Δήμαρχο το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, στο κτίριο του οποίου ο Δήμος πραγματοποιεί έργα αποκατάστασης φυσικών φθορών. Στη συζήτηση που ακολούθησε επισημάνθηκαν εκ νέου οι ελλείψεις σε μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και τονίστηκε η τεράστια προσφορά των ήδη υπηρετούντων αγροτικών γιατρών και της νοσηλεύτριας.

Το Γραφείο Τύπου

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...