Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Περιοδείες Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου από 21/06/2019-23/06/2019

Το Βελεστίνο, μια περιοχή που αποτελεί σημείο αναφοράς στη νεότερη ελληνική ιστορία, καθώς υπήρξε η γενέτειρα του πρωτεργάτη του κινήματος του Νεοελληνικού Διαφωτισμού Ρήγα Φεραίου, επισκέφθηκε στις 21/06/2019 ο Βουλευτής Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Ο Βουλευτής καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του και προσπαθώντας να σταθεί πάντα δίπλα στους κατοίκους του Βελεστίνου, προωθούσε τόσο τα αιτήματα των ίδιων, όσο και εν γένει του Δήμου Ρ. Φεραίου προς στα αρμόδια Υπουργεία, επιδιώκοντας με συνεχείς προσπάθειες την ικανοποίησή τους.
Στις 22/06/2019 ο Βουλευτής βρέθηκε στο Νεοχώρι και τη Συκή και αργότερα στο Λαύκο Πηλίου, όπου έγινε πανηγύρι μετά το παραδοσιακό φεστιβάλ χορών «3ο Αντάμωμα Πολιτισμών» με δεκατέσσερα χορευτικά από όλη τη Μαγνησία που παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα. Κατά την επίσκεψη στα χωριά του Νεοχωρίου και της Συκής συζητήθηκε το θέμα των λατομείων της περιοχής, η συνέχιση της εκμετάλλευσης των οποίων από τους συνεταιρισμούς των λατόμων της περιοχής είχε εξασφαλιστεί νομοθετικά μετά από συνάντηση που είχε πραγματοποιήσει ο Βουλευτής με το Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τον Οκτώβριο του 2017. Ωστόσο, όπως μετέφεραν στο Βουλευτή οι λατόμοι της περιοχής, η λειτουργία των λατομείων δεν έχει ενταχθεί ακόμα σε μία κανονικότητα λόγω διαφόρων διαδικαστικών προβλημάτων και αγκυλώσεων, γεγονός που δεσμεύτηκε να εξετάσει ο Βουλευτής με τους αρμόδιους φορείς.
Στη συνέχεια, την Κυριακή 23/06/2019, ο Βουλευτής επισκέφθηκε το κεφαλοχώρι της Αργαλαστής και τα όμορφα χωριά της Μηλίνας, του Τρικερίου, της Αγίας Κυριακής και του Μετοχίου. Συζήτησε με τους ντόπιους για τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους και τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης την περασμένη τετραετία, που είχαν στόχο την ενίσχυση της περιφέρειας. Συγκεκριμένα, η απορρόφηση του συνόλου του ΠΑΑ 2014-2020 και η στόχευσή του στην ενίσχυση των νέων αγροτών, των κτηνοτρόφων και της παραγωγής της περιφέρειας εν γένει, η σημαντική μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, η ενίσχυση των συνεταιριστικών σχημάτων μέσω της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, η θέσπιση της κάρτας αγρότη για χρηματοδότηση των αγροτικών εργασιών με εγγύηση τις κοινοτικές επιδοτήσεις, η παροχή κινήτρων όπως η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμούς και τους συνεταιρισμένους αγρότες, η ενδυνάμωση του τουρισμού, είναι κάποιες από τις πολιτικές της κυβέρνησης που είχαν θετικό αντίκτυπο για τις περιοχές του Πηλίου μας.
Στις ερχόμενες εκλογές, το νέο αναμετράται με το παλιό και είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε την παλινόρθωση αυτών που έσυραν τη χώρα στην περιπέτεια της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, αλλά να εμπιστευθούμε την πολιτική δύναμη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία που εγγυάται το συμφέρον των πολλών, τη δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη, την έμπρακτη ελάφρυνση των νοικοκυριών.
Το Γραφείο Τύπου

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...