Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Σημεία Ομιλίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας, σε εκδήλωση της 14.03.2017 που διοργάνωσε στο Βόλο, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΧΑΡΤΗ».

15.3.2017
Σε εκδήλωση της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ την Τρίτη, 14.03.2016, στο ΑΧΙΛΛΕΙΟ, με την συμμετοχή και του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ιάσονα Σχοινά-Παπαδόπουλου , ήταν ομιλητής ο βουλευτής  Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, με θέμα: «ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΧΑΡΤΗ».
Ο βουλευτής στην τοποθέτησή του τόνισε  τις  τεράστιες δυνατότητες   της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αναβάθμισή της να  αποτελεί προτεραιότητα για μια κυβέρνηση της Αριστεράς,  ως  το εναρκτήριο λάκτισμα σε ένα διαφορετικό κοινωνικό -οικονομικό μοντέλο στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου με γνώμονα την  ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την ισότητα των ευκαιριών. Εξήρε δε την υψηλή θέση  στην οποία βρίσκονται τα ελληνικά πανεπιστήμια  στην παγκόσμια κατάταξη παρ΄ όλους τους δημοσιονομικούς  περιορισμούς.

Στην ομιλία του ο βουλευτής τόνισε πως: «Κλειδί για την επανάκαμψη της χώρας είναι η βέλτιστη αξιοποίηση των φυσικών  και ανθρώπινων πόρων που διαθέτει η χώρα μας , η οποία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την αναβάθμιση της  ανώτατης εκπαίδευσης και της παιδείας στο σύνολό της», συνεχίζοντας:  « Το μεγαλύτερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η Κυβέρνηση στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι το να πετύχει την άμεση, αποτελεσματική και συστηματική σύνδεση του Πανεπιστημίου με την παραγωγή και την αγορά εργασίας, μέσω της έρευνας, της καινοτομίας και της  βέλτιστης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού  του, βάζοντας  φραγμό στη διαρροή επιστημόνων σε χώρες του εξωτερικού. Στόχος είναι η υποστήριξη της έρευνας , της καινοτομίας  να μετουσιώνεται σε αγαθά και υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο και την πραγματική οικονομία».

Αναφορά έγινε  στην αύξηση κατά 5%  προϋπολογισμού για την παιδεία, την  αύξηση κατά 30% στον τακτικό προϋπολογισμό για την έρευνα το 2016, την αύξηση  στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  από 97 εκ. ευρώ το 2014, σε 148 εκ. ευρώ για το 2016, καθώς και  στο πρόγραμμα της Ε.Ε για την Έρευνα «Ορίζοντας 2020», όπου η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση όσον αφορά την προσέλκυση ανταγωνιστικών προγραμμάτων.

«Οι δράσεις της διετίας 2015 – 2016», όπως τόνισε, «ήταν προς αυτήν την κατεύθυνση με την  προκήρυξη 1.000 θέσεων διδακτικού  επιστημονικού προσωπικού για πρώτη φορά μετά το 2010, καθώς και την προκήρυξη προγραμμάτων νέων διδακτόρων για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».

Εκτενής αναφορά έγινε στην ομιλία του για την κοινή δράση ΥΠΕΘ ΚΑΙ ΥΠΟΙΚ  με τη δημιουργία Ταμείου Υπερσυμμετοχών που θα περιλαμβάνει τρία υποταμεία: « Σκοπός αυτής της δράσης είναι η  μετατροπή ερευνητικών αποτελεσμάτων σε επιχειρήσεις, η στήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων  στα πρώτα τους βήματα και τέλος η μεγέθυνση μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Επίσης ο βουλευτής, δεν παρέλειψε να επισημάνει κοινωνικές πολιτικές όπως: Τα νέα προγράμματα ενίσχυσης των άπορων  φοιτητών με κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια για όσους φοιτητές δεν μπορούν να ενταχθούν στις Εστίες και πιο συγκεκριμένα την  παραχώρηση κενών διαμερισμάτων ιδιοκτησίας του δημοσίου, καθώς και την χορήγηση 2700 υποτροφιών  μέσω ΙΚΥ, την μείωση των διδάκτρων στο Ανοικτό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καθώς  και την παροχή ΔΩΡΕΑΝ συγγραμμάτων σε όσους  φοιτητές παρακολουθούν πρόγραμμα σπουδών για τη λήψη 2ου πτυχίου.

Ολοκληρώνοντας ο βουλευτής  τόνισε ότι: «Η θέση της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για την διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της  τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένει αμετακίνητη και αδιαπραγμάτευτη,  με καθολική πρόσβαση για όλους τους πολίτες, προσαρμοσμένη  στις  απαιτήσεις και τις ανάγκες  της  εποχής.»

«Στόχος μας είναι η δημιουργία της κοινωνίας της γνώσης, χωρίς στρεβλώσεις και αποκλεισμούς, που να παρέχει στους νέους  επιστήμονες  ίσες ευκαιρίες, με την πολιτεία αρωγό τους. Είναι μονόδρομος, η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας να γίνεται υπέρ του δημόσιου συμφέροντας με αποδέκτη το κοινωνικό σύνολο.»

«Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο έχει όλα τα εφόδια για να εξελιχθεί και να αναβαθμιστεί ως φορέας παιδείας και επιστημονικής κατάρτισης, μέσω της υποστήριξης των προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και ερευνητικών του προγραμμάτων.

Αυτό είναι το πανεπιστήμιο το οποίο ονειρευόμαστε και για το οποίο παλεύουμε».

Το Γραφείο Τύπου

 

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...