Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ)

Παρέμβαση πραγματοποίησε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 15/10/2019 ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Ρυθμίσεις για τα προϊόντα καπνού και άλλες διατάξεις».


Ο Βουλευτής απάντησε στη συστηματική προσπάθεια δαιμονοποίησης και πλήρους απαξίωσης των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που επιχειρείται εκ μέρους βουλευτών της Ν.Δ. επισημαίνοντας σειρά θετικών μέτρων και πρωτοβουλιών που αναμόρφωσαν και βελτίωσαν ουσιαστικά το χώρο της δημόσιας υγείας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Η πραγματικότητα είναι ότι θεσπίσαμε την καθολική πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων πολιτών σε δημόσιες δομές υγείας, με ταυτόχρονη κατάργηση του πεντάευρου στα νοσοκομεία και διαγραφή όλων των οφειλών των ανασφάλιστων πολιτών που είχαν βεβαιωθεί στην εφορία (28 εκατ. ευρώ).Η αλήθεια είναι ότι αυξήθηκε το όριο δαπανών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας κατά 400 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Η αλήθεια είναι ότι αυξήθηκε το όριο των δαπανών του ΕΟΠΥΥ για φάρμακα και λοιπές υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας. Η αλήθεια είναι ότι αυξήθηκε η χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων από τον ΕΟΠΥΥ, με αντιστροφή της χρηματοδότησης και αναδιανομή πόρων από τον ιδιωτικό τομέα στο Δημόσιο.
Η αλήθεια είναι ότι ανασυγκροτήθηκε η διαλυμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Μέχρι σήμερα έχουμε εκατόν είκοσι επτά (127) Τοπικές Μονάδες Υγείας. Η πραγματικότητα είναι ότι εξασφαλίσαμε την προμήθεια δεκαεννιά (19) υπερσύγχρονων αξονικών τομογράφων που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των νοσοκομειακών μονάδων υγείας σε όλη τη χώρα».

Φέρνοντας ως παράδειγμα το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, ο Βουλευτής ανέφερε πως η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εν μέσω σκληρών δημοσιονομικών περιορισμών ενίσχυσε το Νοσοκομείο με «στεφανιογράφο, χειρουργική τράπεζα εμφύτευσης βηματοδοτών, ειδικό υπερηχοτομογράφο, ορθοπεδικό και χειρουργικό εξοπλισμό, μαγνητικό τομογράφο, ακτινογραφικό ψηφιακό συγκρότημα» ικανοποιώντας πάγια αιτήματα δεκαετιών των πολιτών. Οι ενέργειες αυτές κατά το Βουλευτή έδωσαν «τη δυνατότητα σε ένα δευτεροβάθμιο νοσοκομείο να επιτελεί ρόλο και λειτουργία τριτοβάθμιου».

Ο κ. Μεϊκόπουλος δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει και από το βήμα της Βουλής ενώπιον του Υπουργού Υγείας την πρόσφατη απόφαση της 5ης ΥΠΕ για αναθεώρηση του προϋπολογισμού της, με αποτέλεσμα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο να διατίθενται αντί των αρχικά συμφωνηθέντων από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 1.100.000 ευρώ, μόλις 100.000 ευρώ για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών και των παρεχόμενων υπηρεσιών μέχρι το τέλος του έτους.

Επί των διατάξεων του νομοσχεδίου για τον ΕΟΔΥ, ο Βουλευτής επανέλαβε ότι δεν πείθεται από την ενέργεια της κυβέρνησης που φέρνει δεκαέξι άρθρα για τον ΕΟΔΥ σχεδόν πανομοιότυπα με τις διατάξεις του ν. 4600/2019 της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλάζοντας όμως τη νομική μορφή του Οργανισμού, από δημοσίου δικαίου σε ιδιωτικού δικαίου χωρίς καμία επαρκή αιτιολογία και προφανώς κάνοντας τα στραβά μάτια στο κακό προηγούμενο του Οργανισμού που διευκολύνθηκε από τη συγκεκριμένη νομική μορφή. «Δεν μπορώ να καταλάβω από πού απορρέει ότι το ιδιωτικού δικαίου θα είναι πιο ευέλικτο, πιο προσαρμόσιμο στις έκτακτες ανάγκες οι οποίες μπορεί να προκύψουν» τόνισε ο κ. Μεϊκόπουλος, ενώ ανέφερε ότι η επαναφορά της νομικής μορφής που είχε το πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, «βάζει από το παράθυρο το πολύ πρόσφατο άσχημο και σκοτεινό παρελθόν του συγκεκριμένου Οργανισμού».

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...