Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Στη Ζαγορά ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ο πρώτος πρωθυπουργός, μετά από έναν αιώνα, που επισκέφτηκε σήμερα την Ζαγορά. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έφτασε το μεσημέρι στην περιοχή, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους παραγωγής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς «Ζαγορίν», συνομίλησε με αγρότες και φορείς της περιοχής, παρουσία πλήθους κόσμου που τον περίμενε, από νωρίς το πρωί για να τον υποδεχτεί.Τον Αλέξη Τσίπρα, συνοδεύουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Βασίλης Κόκκαλης, η κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η υφυπουργός Οικονομικών, κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Μεικόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου, Μάκης Μπαλλής, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Άκης Καλαμαράς. Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας « Είμαι χαρούμενος και αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή, διότι είναι η πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού της χώρας, στην Ζαγορά, μετά από έναν αιώνα. Αναρωτιέμαι κι εγώ γιατί χρειάστηκε να περάσει ένας αιώνας, για να έρθει ένας πρωθυπουργός στον τόπο σας. Παρά το γεγονός ότι ήσασταν πάντοτε και είστε στην πρωτοπορία στον αγώνα των διεκδικήσεων, του συνεταιριστικού κινήματος, παρά το γεγονός ότι αποτελείται ένα πάρα πολύ σημαντικό παράδειγμα της Ελλάδας της δημιουργίας, της παραγωγής και του μόχθου. Βρίσκομαι εδώ, μπροστά σας, για να μιλήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεται αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες που μπορεί να έχει έχει το συνεταιριστικό κίνημα και τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα. Σας λέω ότι η Ελλάδα εμείς οραματιζόμαστε είναι ιη Ελλάδα της δημιουργίας και της παραγωγής, Είναι αιχμή του δόρατος η διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου κοινωνικής επιχείρησης, η αναγέννηση του συνεταιριστικού κινήματος, όχι μόνο στον αγροτικό χώρο, αλλά σε όλη την οικονομία. Αν υπάρχει μια προοπτική της ανασυγκρότησης της αγροτικής παραγωγής στον τόπο μας, αυτή περνάει μέσα από την ανασύσταση του συνεταιριστικού κινήματος. Εμείς, μέσα σε πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, αφού γνωρίζετε σε ποια κατάσταση παραλάβαμε τη χώρα το 2015, εντούτοις ξεκινήσαμε δειλά – δειλά βήματα ουσιαστικής στήριξης του αγροτικού εισοδήματος. Είτε αυτό αφορά τη μείωση της φορολογίας, είτε έχει να κάνει με την προσπάθεια να παίρνουν όλοι οι αγρότες τις επιδοτήσεις και αποζημιώσεις ή και το θεσμικό πλαίσιο και τα κίνητρα ενίσχυσης της παραγωγικής δραστηριότητας. Το 2016, ξεκινήσαμε τη μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του συνεταιριστικού κινήματος, έχοντας βαθιά πεποίθηση ότι αυτό είναι το μέλλον της αγροτικής παραγωγής στον τόπο».
Δήμαρχος Ζαγοράς- Μουρεσίου σε Τσίπρα: Προσπαθούμε για το καλύτερο, θέλουμε την βοήθεια σας 
Τον πρωθυπουργό καλωσόρισε στην Ζαγορά, ο δήμαρχος, κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης, αναφέροντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Όπως είπε « Είμαστε ένας τόπος παρά πολύ δύσκολος. Παρ’ όλα αυτά, η προσπάθεια, η ενεργητικότητα των κατοίκων, όλοι μας προσπαθούμε για το καλύτερο και θέλουμε από εσάς τη βοήθεια σας. Το κόστος είναι πολύ μεγάλο, από οποιονδήποτε αγρότη, κερδίζουμε με τον κόπο, την εργασία μας και με την ποιότητα του προϊόντος, το οποίο έχουμε. Εύχομαι να έχετε μια πλήρη εικόνα από την περιοχή μας να βοηθήσετε κι εσείς και οι συνάδελφοι σας, κι εμείς θα είμαστε πάντα εδώ για να προσπαθούμε.
Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ζαγορίν» σε πρωθυπουργό: Να γίνουν πραγματικότητα οι εξαγγελίες για τους συνεταιρισμένους αγρότες
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον αιωνόβιο συνεταιρισμό μας, που σε τέσσερις μήνες συμπληρώνει 103 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, η παρουσία σας σήμερα εδώ» τόνισε, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ζαγορίν», κ. Αντώνης Λάσκος, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Όπως τόνισε « Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, τα μέλη, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής σας καλωσορίζουμε στο κοινό μας σπίτι και σας ευχαριστούμε θερμά που επιλέξατε το ιστορικό χωριό μας για να θέσετε τα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.
Η επιλογή σας σηματοδοτεί και αναδεικνύει όλες πτυχές και αξίες της συνεταιριστικής ιδέας, που μεγαλούργησε στα χέρια των παραγωγών κι έχει επεκτείνει τη δύναμη της στα διπλανά μας χωριά, Πουρί και Μακρυράχη. Ελπίζουμε ότι θα γίνουν πραγματικότητα όλα όσα πρόσφατα εξαγγέλθηκαν για τους συνεταιρισμένους αγρότες επί του φορολογικού και ασφαλιστικού ζητήματος, καθώς θα αποτελέσουν μεγάλη ελάφρυνση για εκείνους. Πρόκειται για θέματα που έχουμε θέσει και στην υφυπουργό, Κατερίνα Παπανάτσιου, που είναι παιδί του συνεταιρισμού μας».

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...