Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Συνάντηση Μεϊκόπουλου με προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου

Συνάντηση Μεϊκόπουλου με προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας

 «Επιβάλλεται η λειτουργία Συμβουλευτικού Κέντρου  στον Βόλο για την καταπολέμηση της έμφυλης Βίας»

 Συνάντηση με το επιστημονικό προσωπικό του «Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου» είχε την Παρασκευή στις 06/08/2021 ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στα γραφεία της Πρόνοιας του Δήμου Βόλου.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος, συγκλονισμένος από τον καταιγισμό των γυναικοκτονιών και άλλων βιαιοπραγιών τους τελευταίους 7 μήνες στο πανελλήνιο, αλλά και στη Μαγνησία ειδικότερα,  ήρθε σε επικοινωνία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο κο Ευθύμιο Τζούνη και ζήτησε ενημέρωση για τα περιστατικά έμφυλης βίας στην  τοπική μας κοινωνία και τον τρόπο αντιμετώπισής τους, τον οποίο κι ευχαρίστησε.

Η ενημέρωση έγινε από την Ψυχολόγο κα Φιλίτσα Κουλούμπαρδου και την Κοινωνική Λειτουργό του Ξενώνα κα Βασιλική Μακρυγιάννη, στα γραφεία του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου. Αρχικά περιέγραψαν τη Δομή, η οποία λειτουργεί από τις 24 Σεπτεμβρίου του 2013 και βρίσκεται σε επαγρύπνηση για την υποστήριξη  των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, βασιζόμενη στις αρχές που ορίζει η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Σε ερώτηση του βουλευτή αν παρατηρήθηκε αύξηση των περιστατικών την περίοδο της πανδημίας λόγω εγκλεισμού, η ψυχολόγος απάντησε πως την περίοδο αυτή κάθε κακοποιημένη γυναίκα υποχρεώθηκε να βρίσκεται πολύ περισσότερο χρόνο με τον κακοποιητή της και να μην μπορεί να επικοινωνήσει για βοήθεια. Τα περιστατικά βίας ήταν σίγουρα περισσότερα , από πληροφόρηση της τηλεφωνικής Γραμμής SOS «15900» που λειτουργεί όλο το 24ωρο και αφορά σε γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Η Κοινωνική Λειτουργός συμπλήρωσε πως η Δομή έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει είκοσι άτομα.

Ο βουλευτής υποστήριξε ότι είναι αναγκαία η λειτουργία Συμβουλευτικού Κέντρου στον Βόλο, που ήταν στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο επιστημονικές συνεργάτες εξήγησαν  πως είναι απαραίτητη γιατί οι ίδιες, όπως και οι Κοινωνικές λειτουργοί της Πρόνοιας, αναγκάζονται να παίζουν και αυτόν τον ρόλο, προσπαθώντας να επικοινωνήσουν με άλλα Συμβουλευτικά Κέντρα, πράγμα που είναι δυσλειτουργικό και δεν βοηθάει στην αμεσότητα της παροχής εξειδικευμένης βοήθειας για την πρωτοβάθμια αντιμετώπιση των προβλημάτων ενδοοικογενειακής βίας, την πραγματοποίηση των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων για την εισαγωγή τους στον Ξενώνα  και την παροχή Νομικών συμβουλών (για ασφαλιστικά μέτρα κλπ) με εχεμύθεια και ασφάλεια στις ωφελούμενες.

 «Με αφορμή τα βίαια και αποτρόπαια περιστατικά των τελευταίων μηνών, φαίνεται πως κάθε γυναικοκτονία είναι αποτέλεσμα προϋπάρχουσας ενδοοικογενειακής βίας, η οποία διώκεται αυτεπάγγελτα» ανέφερε ο Αλ. Μεϊκόπουλος βαθιά προβληματισμένος για τον ρόλο της Αστυνομίας «Τα Τμήματα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της ΕΛ.ΑΣ, τα θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα του θέματος, τον Απρίλιο του 2019. Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν αυτά τα τμήματα πρέπει να έρχονται σε επαφή με το θύμα και να το κατευθύνουν, ενώ αναγκαία κρίνεται και η πρόσληψη ειδικών, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων κ.ά για να δοθεί η κατάλληλησυμπαράσταση στο θύμα» ανέφερε σχετικά.

«Πότε θα στελεχωθούν με το κατάλληλο ειδικό προσωπικό για να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα περιστατικά ενδοοικογενειακήςκαι έμφυλης βίας (σεξουαλική κακοποίηση, βιασμοί, γυναικοκτονίες, trafficking ) που τον τελευταίο καιρό αυξάνονται καθημερινά; Για το φαινόμενο της γιγάντωσης της έμφυλης βίας απαιτούνται άμεσα θεσμικά μέτρα» επεσήμανε ο βουλευτής «και η σημερινή κυβέρνηση δείχνει να μην κατανοεί το πρόβλημα και να υποβαθμίζει το ρόλο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Η ίδια η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη Δημογραφική, τηνΟικογενειακή Πολιτική και την Ισότητα των φύλων, Μαρία Συρεγγέλα,ισχυρίζεται πως οι επτά γυναικοκτονίες σε επτά μήνες δεν συνιστούν έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση, αλλά μόνο στις καταγγελίες (!) και λέει πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τη Βενεζουέλα ή το Μεξικό!…Η κυβέρνηση, αντί να προσλαμβάνει χιλιάδες ειδικούς φρουρούς για τα πανεπιστήμια, να ενισχύσει την Προστασία του Πολίτη για την αντιμετώπιση αυτών των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων. Όμως, ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός «δεν τρέφει αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση»!

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...