Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Συνάντηση σε Υπ. Παιδείας για λεωφορείο ΕΕΕΕΚ Βόλου.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στην Υφυπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για την προσπάθεια απόκτησης λεωφορείου στο ΕΕΕΕΚ Βόλου.
Συνάντηση πραγματοποίησε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με την Υφυπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Μερόπη Τζούφη, σχετικά με την προσπάθεια που καταβάλει ο Σύλλογος Γονέων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου για την απόκτηση ιδιόκτητου ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου που θα μεταφέρει τους μαθητές με αναπηρία τόσο στο σχολείο, όσο και στις δραστηριότητες εκτός σχολείου.

Η συνάντηση ήρθε σε συνέχεια της Επιστολής που είχε αποστείλει ο Βουλευτής προς το Υπουργείο, κοινοποιώντας την προσπάθεια του ΕΕΕΕΚ και σε συνέχεια των συναντήσεων που είχε ο ίδιος προσωπικά με διάφορους τοπικούς φορείς για τη στήριξη του ΕΕΕΚ στην προσπάθεια απόκτησης του ιδιόκτητου λεωφορείου.

Κατά τη συζήτηση ο Βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη να διευκολυνθεί η μετακίνηση των 55 εφήβων μαθητών με αναπηρία που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ και μέχρι στιγμής εξυπηρετούνται με μεταφορικά μέσα που είτε παραχωρούνται στο σχολείο περιστασιακά, είτε μισθώνονται από το ίδιο το σχολείο ή τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, τονίζοντας παράλληλα, τη συγκινητική κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για το θέμα και την έμπρακτη συνδρομή τόσο των τοπικών φορέων όσο και των πολιτών. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το ΕΕΕΕΚ Βόλου επιτελεί σημαντικό έργο στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία και ότι η Κεντρική Διοίκηση οφείλει να συνδράμει έμπρακτα στις προσπάθειες στήριξης και διευκόλυνσης της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία.

Η Υφυπουργός από την πλευρά της χαιρέτησε την προσπάθεια που γίνεται τοπικά για την απόκτηση του λεωφορείου και δεσμεύτηκε ότι, σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο θα μεριμνήσει για την άμεση τοποθέτηση οδηγού του λεωφορείου, καθώς και για τη διαρκή κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του λεωφορείου (επισκευές, καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας κλπ).

Το Γραφείο Τύπου

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...