Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος: «Silver Alert η μεσαία τάξη αγνοείται, Silver Alert η μεσαία τάξη αναζητείται»

«Silver Alert η μεσαία τάξη αγνοείται, Silver Alert η μεσαία τάξη αναζητείται»

«η Ν.Δ. που πήρε προεκλογικά τη μεσαία τάξη υπό την κηδεμονία της, με αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο την αφήνει ορφανή»

Παρέμβαση στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης με τίτλο «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο» πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος την Παρασκευή 6/12/2019.

Ο Βουλευτής άνοιξε την ομιλία του αναφερόμενος στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ευχήθηκε να έχουμε πάρει το μάθημά μας ως πολιτικό σύστημα, ως κοινωνία και ως χώρα και να μην ξαναζήσουμε τέτοιες ημέρες. Παράλληλα σημείωσε ότι: «Εμείς στο δόγμα και τάξη αντιπαραβάλλουμε τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ ασφάλειας και κοινωνικής ειρήνης και στην κοινωνική ειρήνη δε συμβάλλουν σίγουρα τα χημικά, οι κρότου-λάμψης και ο αυταρχισμός».

Ο κ. Μεϊκόπουλος στη συνέχεια ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών να αποσύρει τη διάταξη που αφορά τα τέλη στα αλιευτικά σκάφη αναφερόμενος και στους παράκτιους αλιείς του Νομού Μαγνησίας που εξασφαλίζουν μόλις τα προς το ζην και τόνισε ότι απειλεί με αφανισμό περίπου 10.000 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.
Σχολίασε, ακόμη, τους 5 μήνες διακυβέρνησης της Ν.Δ. χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση αμήχανη, άνευρη, στα μετόπισθεν των εξελίξεων και καθόλου έτοιμη και κάλεσε τη Ν.Δ. να σταματήσει να κυβερνά αντιπολιτευόμενη την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο δήλωσε ότι: «αποτελεί φυσική συνέχεια του επιτελικού –ετσιθελικού- κράτους και του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, στο οποίο η κυβέρνηση ως μοναδικός κάτοχος της αλήθειας για το πώς θα έρθει η ανάπτυξη σε αυτό τον τόπο επεφύλαξε τελικά ολίγη ανάπτυξη για λίγους και εκλεκτούς». Σύμφωνα με τον κ. Μεϊκόπουλο, το φορολογικό, ο προϋπολογισμός και το επικείμενο ασφαλιστικό λειτουργούν ως καθρέπτες των επιλογών της κυβέρνησης, οι οποίες είναι προϊόν υπέρμετρου πολιτικού εγωϊσμού, αναφερόμενος στη μη διαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων και την ακύρωση του εγγυητικού λογαριασμού που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το φορολογικό νομοσχέδιο έχει κατα πλειοψηφία διατάξεις που αφορούν τα μεγάλα εισοδήματα και τις κερδοφόρες επιχειρήσεις, ενώ μεγάλος χαμένος είναι τα χαμηλά και μεσαία στρώματα. Ο Βουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της επαναταυτοποίησης της μεσαίας τάξης από τον κ. Σταϊκούρα στην οποία εντάσσει άτομα με εισόδημα 525 ευρώ/μήνα έχοντας προεκλογικά τεχνηέντως παραλείψει να ορίσει ποια εννοεί μεσαία τάξη και τόνισε ότι: «η Ν.Δ. που πήρε προεκλογικά τη μεσαία τάξη υπό την κηδεμονία της, με αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο την αφήνει ορφανή».

Συνεχίζοντας για το φορολογικό νομοσχέδιο, επεσήμανε ότι η οριζόντια επιβολή του 30% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές αποτελεί παγίδα για τη μεσαία τάξη, με δεδομένο ότι εξαιρούνται οι βασικές δαπάνες ενός ελληνικού νοικοκυριού, όπως ενοίκια και έξοδα για πληρωμή φόρων. Επιπλέον, ο κ. Μεϊκόπουλος αναφέρθηκε και στις διατάξεις για τις επιχειρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «η Ν.Δ. που, όπως δήλωνε, ακούει την αγορά ακυρώνει τη μείωση και διατηρεί την προκαταβολή φόρου στο 100%, ακυρώνει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης εώς 20.000 ευρώ και τη μείωση του Φ.Π.Α. από 13% σε 11%».

Ο Βουλευτής έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι από την ανάγνωση των διατάξεων του φορολογικού νομοσχεδίου θα έδινε τον τίτλο: «Silver Alert η μεσαία τάξη αγνοείται, Silver Alert η μεσαία τάξη αναζητείται».

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...