Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την Επέτειο Μνήμης της Δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Επτά χρόνια πριν, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, η ελληνική κοινή γνώμη συγκλονιζόταν από το άκουσμα της είδησης της δολοφονίας του, γνωστού για τις αντιφασιστικές του απόψεις, μουσικού Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής. Το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα έγινε αφορμή για να αρχίσει ο ελληνικός λαός να βλέπει το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, αλλά και την ανοχή που επιδείκνυε το παλιό πολιτικό κατεστημένο στην εγκληματική αυτή οργάνωση.

Η γιγάντωση του φαινομένου Χρυσή Αυγή ήταν κεφάλαιο της τότε εποχής και αποτέλεσμα της διακυβέρνησης που οδήγησε την Ελλάδα στα βράχια βυθίζοντας την κοινωνία σε ένα σκοτεινό κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον και προετοιμάζοντας το έδαφος για να ευδοκιμήσει το «αντισυστημικό» αφήγημα της Χρυσής Αυγής. Σε αυτό το μηδενιστικό αίσθημα του ελληνικού λαού που εκφραζόταν στην ισοπεδωτική κρίση ότι «όλοι ίδιοι είναι» στηρίχτηκε η Χρυσή Αυγή που με το μανδύα του εθνοσωτήρα υποσχέθηκε να «καθαρίσει» τη χώρα από τους διεφθαρμένους και τους ξένους.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έμελε να γίνει εκκίνηση αποκαθήλωσης της ψευδεπίγραφης εικόνας που είχε διαμορφωθεί. Έμελε να γίνει αφορμή να ανοίξουν όλοι τα μάτια και να διαβάσουν καλύτερα την άγρια πραγματικότητα, όπως είχε διαμορφωθεί.

Σε λίγες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί η απόφαση του Εφετείου για τους ενόχους της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ας αναλογιστούμε όλοι πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να υποτιμούμε τον κίνδυνο του φασισμού, τους κινδύνους που εγκυμονεί η επικράτηση ολοκληρωτικών, ρατσιστικών και αντιδημοκρατικών απόψεων, και να μην ανοίγουμε τα μάτια μας  μόνο όταν έχει ήδη γίνει το κακό και έρχεται η στιγμή που θα θρηνήσουμε θύματα. Οφείλουμε να λειτουργούμε υπεύθυνα ως πολίτες, να κοιτάμε κάτω από τον αφρό εύπεπτων και εύκολων ειδήσεων και συνθημάτων, φιλτράροντας όλα τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε, γιατί ο κίνδυνος είναι διαρκής όπως διαρκής οφείλει να είναι και η επαγρύπνησή μας.

Με αφορμή την επέτειο μνήμης της τραγικής αυτής δολοφονίας, υπενθυμίζουμε τον αγώνα στον οποίο οφείλουμε να είμαστε όλοι ταγμένοι, για τη δημοκρατία και τη σφυρηλάτηση της αντιφασιστικής ενότητας που θα φράξει τις ακροδεξιές φωνές, που συχνά εκμεταλλεύονται δύσκολες στιγμές του λαού, για να επικρατήσουν. Το παρελθόν δεν μπορεί να είναι τυπική υπόθεση μιας ημέρας τιμής. Οφείλει να γίνεται συνεχής οδηγός για το μέλλον. 

                                                                                          Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...