Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Οι ήρωες με τις μπλε ποδιές γίνονται εν μία νυκτί οι «κακοί» των Νοσοκομείων»

Δήλωση για την ανάγνωση Επιστολής του Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Κ. Μαραβέγια για το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου

«Καρότο και μαστίγιο». Από τα «μεγάλα ευχαριστώ στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες» σε ανάγνωση επιστολών που κατακεραυνώνουν και τους δείχνουν ως υπαίτιους για τα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων. Τα χειροκροτήματα φαίνεται στους νοσηλευτές κρατούν μέχρι να καλυφθεί ο κρότος της κυβερνητικής ανεπάρκειας, των αστοχιών και της αποτυχίας.

 «Κάποιες νοσηλεύτριες προσπαθούν, οι περισσότερες όμως είναι αδιάφορες, τσακώνονται ώρες μεταξύ τους, δεν μπαίνουν στους θαλάμους, δεν υπάρχει κουδούνι να καλέσεις αν έχεις ανάγκη, βάζεις τις φωνές ή βαράς με ότι βρεις τα μεταλλικά κάγκελα του κρεβατιού και ελπίζεις να σε ακούσουν. Μπορεί να περάσουν και τρεις ώρες και να μην έρθει κανείς» διάβασε ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και γνωστός ιατρός της περιοχής, δραστηριοποιούμενος εδώ και χρόνια στον ιδιωτικό τομέα κ. Μαραβέγιας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων αναφερόμενος στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου του Βόλου. Και κάπως έτσι, οι ήρωες με τις μπλε ποδιές έγιναν εν μία νυκτί οι «κακοί» των νοσοκομείων.

 

Αυτά, ενώ το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου σήκωσε όλο το προηγούμενο διάστημα το βάρος της υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών ολόκληρης της Μαγνησίας μέσα στις πρωτοφανείς υγειονομικές απαιτήσεις και με το 40% των οργανικών του θέσεων του Νοσοκομείου ακάλυπτο.

Αυτά, ενώ η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας από την προκήρυξη 2Κ/2019 για επιπλέον θέσεις επιλαχόντων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της χώρας δεν έδωσε στο Αχιλλοπούλειο ούτε μία επιπλέον θέση νοσηλευτικού προσωπικού!!

Αυτά, ενώ όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας οι συμπολίτες μας που αναγκάστηκαν να νοσηλευτούν, μαρτυρούν την αυταπάρνηση και αυτοθυσία με την οποία εργάστηκε το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, αλλά και την ανθρωπιά με την οποία τους αντιμετώπισε παρά τις δύσκολες συνθήκες και την κούραση.

Μετά από όλα αυτά λοιπόν, και ενώ η διαχείριση της πανδημίας στηρίχθηκε αποκλειστικά από τα δημόσια νοσοκομεία, η κυβέρνηση ξαναβγάζει από το συρτάρι το γνωστό της αφήγημα για το τα χαμηλής ποιότητας δημόσια νοσοκομεία, για «διεφθαρμένους» γιατρούς και για «τεμπέλες» νοσοκόμες.

Η ΝΔ δεν το έχει κρύψει ότι βλέπει στον τομέα της Υγείας «πεδίο δόξης λαμπρό» για την εξυπηρέτηση και κερδοφορία των ιδιωτικών συμφερόντων. Η πανδημία τους άλλαξε προσωρινά μόνο τα σχέδιά της.

Γνωρίζουν, βέβαια, οι τόσο «πρόθυμοι» βουλευτές της συμπολίτευσης, ότι μέσα στην πανδημία πλούσιοι και φτωχοί, όλοι έτρεξαν στις δημόσιες δομές υγείας και όχι στα πολυδιαφημισμένα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 και μέσα στα δύσκολα δημοσιονομικά χρόνια, διασφάλισε την ισότιμη πρόσβαση των ανασφάλιστων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ενίσχυσε το ΕΣΥ με επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές που ξεπέρασε τα 300 εκατ. ευρώ. Πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη ένεση ανθρώπινου δυναμικού την τελευταία 20ετία, που περιλάμβανε 3360 μόνιμους γιατρούς, 5026 μόνιμους νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας και συνολικά πάνω από 19.000 εργαζόμενους.

Η νέα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει την γενναία αύξηση των απολαβών ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τη γενναία αύξηση των οικονομικών πόρων του συστήματος συνολικά, ώστε να εναρμονιστούν με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι σήμερα στο 7% του ΑΕΠ.

Τα δημόσια νοσοκομεία έχουν προβλήματα. Προβλήματα που ευθύνονται σε ελλείψεις και στην ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μη στηρίξει τη δημόσια υγεία.

Μετά τα διαδοχικά κύματα της πανδημίας και με τις νέες μεταλλάξεις να απειλούν τη δημόσια υγεία, αν και βολικό για την κυβέρνηση, είναι απαράδεκτο να επιρρίπτονται ευθύνες και να «φορτώνονται» τα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων στους εργαζομένους τους.

Καλώ το συνάδελφο να ανακαλέσει άμεσα όσα ακούστηκαν Βουλή, χωρίς να έχει προηγουμένως συνομιλήσει με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και επιβεβαιώσει το αληθές αυτών που διάβασε.

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...