Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Μεϊκόπουλος: «Η κυβέρνηση νομίζει ότι με το άνοιξε – κλείσε της αγοράς αντιμετωπίζει την πανδημία»

Ο Αλ.Μεϊκόπουλος κατέθεσε Αναφορές προωθώντας τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & της ΟΕΒΕΜ

Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας η κυβέρνηση δείχνει να εξαντλεί τη «σπουδή» της για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας στην επιβολή περιοριστικών μέτρων και στο «άνοιξε – κλείσε» της αγοράς.

Δεν επένδυσε στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με προσλήψεις ιατρών, δεν προχώρησε σε συνταγογράφηση των τεστ, ώστε οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν τεστ και να είναι δυνατός ο έλεγχος της διασποράς ανά περιφέρεια και «ποντάρει» στον εμβολιασμό για τον οποίο και σοβαρός κυβερνητικός σχεδιασμός δεν υπάρχει και θα χρειαστεί πολλούς μήνες να ολοκληρωθεί.

Μέχρι τότε, η κυβέρνηση ανεβοκατεβάζει το διακόπτη της αγοράς βομβαρδίζοντας εμπόρους, καταστηματάρχες και επιχειρηματίες με τρόπους και πρωτόκολλα λειτουργίας και παρέχοντας αναιμική στήριξη στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που είδαν τους τζίρους τους να κάνουν βουτιά την άλλοτε κερδοφόρα περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να χάσουν και την περίοδο των επικείμενων εκπτώσεων.

Ενδεικτικό της απουσίας σχεδιασμού από πλευράς της κυβέρνησης είναι το ότι μετά το clickaway, για το οποίο εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις και αντιδράσεις, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε περαιτέρω άνοιγμα καταστημάτων σε ζώνες για να βγει δύο ώρες αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να ανακοινώσει νέο αυστηρό lockdown.

Η κυβέρνηση δεν έχει δείξει τη βούληση να λάβει ουσιαστικά και επαρκή μέτρα στήριξης των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που συγκροτούν την επιχειρηματική φυσιογνωμία αυτού του τόπου. Αντίθετα, κατανοεί και απαντά επαρκώς στις ανάγκες των μεγάλων και πολύ μεγάλων επιχειρήσεων.

Αλήθεια, φθάνουν οι φωνές και τα αιτήματα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης;

Οι συναντήσεις και οι τηλεδιασκέψεις με τους φορείς της αγοράς έχουν κανένα αντίκρισμα στις πολιτικές που σχεδιάζονται;

Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσα κοινοβουλευτικές Αναφορές με τις οποίες διαβίβασα Επιστολές του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Ν. Ιωνίας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) στις οποίες υπογραμμίζεται η έντονη δυσαρέσκεια του εμπορικού και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής για το κλείσιμο των επιχειρήσεων εν μία νυκτί και τις ξαφνικές υπουργικές αποφάσεις.

Προωθώντας τα αιτήματά τους, επεσήμανα την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης για τις πολύ μικρές και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οικονομική ενίσχυση με χρηματοδότηση και ρυθμίσεις οφειλών και όχι δανειοδότηση για να μπορέσουν να επιβιώσουν προσωπικά και επιχειρηματικά.

 

x

Check Also

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τις αποζημιώσεις των αμυγδαλοπαραγωγών σε Κανάλια και Κερασιά

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τις αποζημιώσεις των αμυγδαλοπαραγωγών σε Κανάλια και Κερασιά

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για άμεση προμήθεια νέας Κινητής Μονάδας Αιμοληψίας στο Νοσοκομείο Βόλου

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για άμεση προμήθεια νέας Κινητής Μονάδας Αιμοληψίας στο Νοσοκομείου Βόλου

Μεϊκόπουλος: «Δεν πρέπει να συνηθίσουμε την απώλεια και να μετράμε την ανθρώπινη ζωή με αριθμούς»

Μεϊκόπουλος: «Δεν πρέπει να συνηθίσουμε την απώλεια και να μετράμε την ανθρώπινη ζωή με αριθμούς»