Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Μεϊκόπουλος: «Χέρι στον κουμπαρά των πανεπιστημίων για την έρευνα βάζει η κυβέρνηση για τη φύλαξή τους»

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος πραγματοποίησε παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια χαρακτηρίζοντάς το προθάλαμο που εισάγει μια λογική αυθαιρεσίας και δραστικού περιορισμού του ζωτικού χώρου της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης.

Ξεκινώντας από τα κίνητρα της κυβέρνησης για τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας και την ελάχιστη βάση εισαγωγής σχολίασε ότι στην καλύτερη περίπτωση εκκινούν από την άγνοια της πραγματικότητας που διαμορφώνεται στην ελληνική ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση και στη χειρότερη από τη «βαθιά αντιπάθειά» της στο δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «εκστρατεία δυσφήμησης» του ελληνικού πανεπιστημίου και της δουλειάς που γίνεται στις σχολές από τη ΝΔ με εκτεταμένη και παρατεταμένη προβολή συγκεκριμένων περιπτώσεων με σκοπό να παγιωθεί στην κοινωνία η εντύπωση ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι κέντρα ανομίας και θύλακες παραβατικής συμπεριφοράς. Τόνισε, αμέσως μετά, ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται παρόλαυτα στο 3% των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο.

«Η κυβέρνηση δεν ακούει κανέναν, ούτε καν τους άμεσα εμπλεκόμενους, είναι γνωστό» είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Μεϊκόπουλος αναφερόμενος στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που προειδοποίησε ότι η δημιουργία Σώματος εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που θα λογοδοτεί στην ΕΛ.ΑΣ. και όχι στις πανεπιστημιακές αρχές προσκρούει στο συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων. Επεσήμανε στη συνέχεια ότι: «οι μελέτες δείχνουν σχεδόν μηδενική εγκληματικότητα εντός των πανεπιστημίων και τα μεμονωμένα,  φυσικά καταδικαστέα, περιστατικά βίας που έχουν σημειωθεί δε δικαιολογούν την ύπαρξη ειδικών φρουρών σε αυτά».

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της δημιουργίας ενός εκ των δύο αυτών Σωμάτων που επιθυμεί να συστήσει η κυβέρνηση από τον κουμπαρά των πανεπιστημίων που προορίζεται για την έρευνα. «Θα χρησιμοποιούμε χρήματα για  έρευνα για να χρηματοδοτούμε μόνιμο προσωπικό φύλαξης» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με το Βουλευτή, η κυβέρνηση δεσμεύει 20 εκατ. ευρώ από τη συνολική κρατική χρηματοδότηση για την ανώτατη εκπαίδευση που είναι περίπου 90 εκατ. ευρώ όχι για υποτροφίες, έρευνες, καθηγητές και συντήρηση κτηριακών υποδομών, αλλά για τη φύλαξη των πανεπιστημίων.

«Προσπάθησα να καταλάβω ποιο παράδειγμα από τον υπόλοιπο κόσμο έχετε αντιγράψει αλλά σε όλη την Ευρώπη δεν υπάρχει πουθενά. Ξέρετε ποιο κράτος έχει πανεπιστημιακή αστυνομία; Η Τουρκία του Ερντογάν, όπου ο ίδιος διορίζει και τους πρυτάνεις. Ελπίζω να μην τον μιμηθείτε και σε αυτό στο νομοσχέδιο που θα φέρετε για τη διοίκηση των πανεπιστημίων» ανέφερε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...