Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Υποδεχόμαστε το νέο έτος που μας φέρνει πιο κοντά στην κανονική μας ζωή»

«Υποδεχόμαστε το νέο έτος που μας φέρνει πιο κοντά στην κανονική μας ζωή»

Το 2020 σημαδεύτηκε από τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον πλανήτη που άλλαξε θεμελιωδώς τον τρόπο που ζούμε και διατάραξε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Χαρακτηρίζεται και, όπως όλα δείχνουν, θα μείνει στην ιστορία ως «το έτος της πανδημίας» που σε παγκόσμιο επίπεδο δοκίμασε τα όρια της δημόσιας υγείας, της οικονομίας, της κοινωνίας και καθενός από εμάς προσωπικά, και διαμόρφωσε αδυσώπητα ερωτήματα ως προς τη διαχείριση της κρίσης, και ειδικότερα ως προς την επιλογή μεταξύ της ανάγκης διατήρησης της κοινωνικο-οικονομικής ζωής και των υγειονομικών επιταγών.

Η πανδημία, όμως, ανέδειξε και τους ήρωες ανάμεσά μας που μας κράτησαν και εξακολουθούν να μας κρατούν όρθιους σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία. Από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το λοιπό υγειονομικό προσωπικό, τους επιστήμονες, τους διασώστες του ΕΚΑΒ, τους υπαλλήλους της καθαριότητας, τους εκπαιδευτικούς μέχρι τους υπαλλήλους των σουπερμάρκετ, τους εμπόρους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες, ειδικά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που έβαλαν πλάτη και συμμορφώθηκαν με τις προτάσεις των επιστημόνων, ακόμα και όταν το κόστος για αυτούς είναι τεράστιο.

Το 2020 προσέφερε πολύτιμα διδάγματα αλληλεγγύης, ενότητας και συνεργασίας ιδίως στο επιστημονικό πεδίο. Παρήγαγε επιπλέον συμπεράσματα που πρέπει να επανατοποθετήσουν την πολιτική συζήτηση στις σωστές βάσεις όσον αφορά τη σημασία μιας μόνιμης και σταθερής επένδυσης στη δημόσια υγεία και την παιδεία, αλλά και την ανάγκη στήριξης και ενδυνάμωσης της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και του κόσμου της εργασίας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που συναντήσαμε μπροστά μας αυτή τη χρονιά κατέδειξαν με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν πραγματικά μόνο με αποφάσεις και πρωτοβουλίες ουσίας και όχι τεχνάσματα επικοινωνίας.

Με το εμβόλιο του κορωνοϊού στην εκπνοή του 2020 ολοκληρώνεται μια τροχιά από την απειλή έως τη μεγάλη ελπίδα. Καθώς ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει, παραμένουμε σε εγρήγορση και υποδεχόμαστε το νέο έτος που μας φέρνει πιο κοντά στην κανονική μας ζωή με περισσότερη αισιοδοξία.

Το 2021 καλούμαστε να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για να επουλώσουμε τα τραύματα της πανδημίας και να παλέψουμε για την ανασύνταξη και την πρόοδο της πατρίδας μας.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλες και όλους το 2021 να είναι μια χρονιά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και ευημερία!

Καλή Χρονιά! Χρόνια πολλά!

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...