Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Διαδοχικές συναντήσεις Μεϊκόπουλου για το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου

Διαδοχικές συναντήσεις Μεϊκόπουλου για το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου

Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο  Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στις 5 & 7.1.2021 με τον Πρόεδρο και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου (ΔΣΒ) και την Πρόεδρο και Αντ/δρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου αντίστοιχα για το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου και της διαχρονικής ανάγκης να υπάρξει ένας χώρος κατάλληλος, σύγχρονος και ικανός να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τους πολίτες της Μαγνησίας, τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους και τους δικηγόρους.

Στη συνάντηση με το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος, ο Αντ/δρος κ. Αθανασάκης Γεώργιοςκαι ο Ταμίας κ. Σαράφης Παναγιώτης. Ο Βουλευτής επεσήμανε στους παρευρισκόμενους ότι, πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του Βουλευτή με την οποία ζητούσε τη μετεγκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου καθώς και να εξεταστούν οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε η Ομάδα Εργασίας σχετικά με την καταλληλότητα χώρων για μετεγκατάσταση, αφού απέρριψε τις προτάσεις που έχουν γίνει για μεταφορά σε άλλες δομές (ΙΑΑΑ Βόλου, ΕΚΚΝ Βόλου), ενέμεινε στη θέση ότι το υπάρχον Δικαστικό Μέγαρο Βόλου είναι τελικά … κατάλληλο, με μόνη μάλιστα αναγκαιότητα λύσεις «ρετούς» υπό τη μορφή συντήρησης, αποκατάστασης και γενικής επισκευής του υπάρχοντος κτιρίου και αυτές μάλιστα «εφόσον κριθούν αναγκαίες».

«Στη συνέχεια βέβαια ο κ. Υπουργός απαντώντας σε τοπικούς Βουλευτές της συγκυβέρνησης ανασκεύασε όσα είχε αναφέρει απαντώντας στην Ερώτησή μου, χωρίς ωστόσο να έχει μέχρι σήμερα προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια σχετικά με το Δικαστικό Μέγαρο», ανέφερε δεικτικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη σύγκλησης ευρείας σύσκεψης όλων των αρμόδιων φορέων για την εξεύρεση μίας λύσης με κοινή αποδοχή.

Οι εκπρόσωποι του ΔΣΒ από την πλευρά τους, συμφώνησαν στη σύγκληση ευρείας σύσκεψης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει με πρωτοβουλία των θεσμικών φορέων της πόλης. Σύμφωνα με τον ΔΣΒ στόχος είναι η εξεύρεση χώρου που να διαθέτει σοβαρές προδιαγραφές, σύμφωνες με τη νομοθεσία και τις ανάγκες της πόλης. Μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου, είναι αναγκαία για τον ΔΣΒ η αξιοπρεπής συντήρηση και ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιρίου με τη δέσμευση των αντίστοιχων κονδυλίων.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τις επιπτώσεις της πανδημίας και της διαχείρισής της εκ μέρους της κυβέρνησης στον κλάδο, με τον Πρόεδρο του ΔΣΒ να αναφέρει ότι ο κλάδος δεν έχει ανάγκη από επιδοματικές πολιτικές με αποζημιώσεις των 400€, αλλά από κατάλληλα μέτρα προσαρμογής της δικαστηριακής διαδικασίας, ώστε να διευκολύνεται ικανοποιητικά η δουλεία των δικηγόρων την περίοδο της πανδημίας.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συναντήθηκε και με το Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου, όπου συνομίλησε με την Πρόεδρο κ. Κατερίνα Ρεντζελά και την Αντ/δρο κ. Φωτεινή Σουλδάτου. Ο Βουλευτής επανέλαβε την ανάγκη σύγκλησης ευρείας σύσκεψης όλων των αρμόδιων φορέων για την εξεύρεση μίας λύσης με κοινή αποδοχή για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων να συμφωνούν και να αναφέρουν ότι δική τους πρόταση παραμένει η δημιουργία νέου κτιρίου σε νέο οικόπεδο. Σύμφωνα με το Σύλλογο, το υπάρχον κτίριο έχει πολλά στατικά, τεχνικά, τεχνολογικά, ηλεκτρολογικά προβλήματα με βασικό πρόβλημα αυτό της στενότητας των χώρων, όπου οι υπάλληλοι δυσκολεύονται να εργαστούν εξαιτίας του συνωστισμού. Για το λόγο αυτό, κρίνουν ότι η προσωρινή λύση της ανακαίνισης δε θα έχει κάποιο αποτέλεσμα, προτάσσοντας την .

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...