Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Συνάντηση Μεϊκόπουλου – ΕΛΜΕ: Άνω των 20 μαθητών το 60% των αιθουσών σε Γυμνάσια & Λύκεια Μαγνησίας

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος με την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Μαγνησίας

Άνω των 20 μαθητών στο 60% των αιθουσών σε Γυμνάσια και Λύκεια Μαγνησίας

 Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιεί με τις συλλογικότητες των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας με θέμα το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων και τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες στις οποίες αυτό γίνεται λόγω πανδημίας, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, είχε στις 08/09/2020 συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Μαγνησίας. Στη συζήτηση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Ένωσης και αιρετός κ. Μαρία Γιαννουλή, η απελθούσα Γενική Γραμματέας κ. Διαλεχτή Τσιτούμη, ο Οργανωτικός Γραμματέας  κ. Γιώργος Χαλκιαδόπουλος και το αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ κ. Σταύρος Κατσούρας.

Για μία ακόμη φορά εκφράστηκαν τα πάγια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας για μικρότερα τμήματα, περισσότερες αίθουσες, πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού, πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, διάθεση περισσότερων διαγνωστικών τεστ, με το Βουλευτή να τονίζει ότι στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει τις προχειρότητες, να ακούσει το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας και να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτελεσματικότερη δυνατή διασφάλιση της υγείας  μαθητών και εκπαιδευτικών στην έναρξη και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ ενημέρωσαν τον Αλ. Μεϊκόπουλο ότι μόλις ημέρες πριν τον αγιασμό, η σχετική εγκύκλιος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν δεν έχει φτάσει στα σχολεία της Β’βαθμιας. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι καθηγητές να μην γνωρίζουν καθόλου τη διαδικασία για τη λήψη της σχετικής άδειας ειδικού σκοπού, ούτε τα κριτήρια για την υπαγωγή στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες. Όλα αυτά, ενώ το 60% των σχολικών αιθουσών των γυμνασίων και των λυκείων της Μαγνησίας περιλαμβάνει άνω των 20 μαθητών και ενώ ο αριθμός του σχολικού προσωπικού καθαριότητας είναι ελάχιστος.

Πρόβλημα δημιουργεί και η ιδιαίτερη φύση της Β΄βθμιας διδασκαλίας, καθώς οι καθηγητές σύμφωνα με το εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα,  πραγματοποιούν μαθήματα σε διαφορετικά σχολεία, με αποτέλεσμα ένας καθηγητής να έρχεται σε επαφή μέχρι και με 300 παιδιά ανά εβδομάδα. Ο Βουλευτής επεσήμανε για ακόμα μία φορά και τις αυξημένες ανάγκες της ιδιαίτερης κατηγορίας των ολοήμερων σχολείων, όπου οι μαθητές είναι περισσότεροι και οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη σίτιση των παιδιών χωρίς μάσκα.

Οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ μετέφεραν στο Βουλευτή το τρομερό κλίμα ανασφάλειας που υπάρχει τόσο στο εκπαιδευτικό προσωπικό της Β’βαθμιας όσο και στους Συλλόγους Γονέων, το οποίο εντείνεται από το γεγονός ότι δεν έχει γίνει κανένας προληπτικός έλεγχος στο εκπαιδευτικό και στο υπόλοιπο σχολικό προσωπικό πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συντάχθηκε σε κάθε τόνο δίπλα στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών της Β’βαθμιας εκπαίδευσης της Μαγνησίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι πιο επείγουσα από ποτέ η ανάγκη διάθεσης περισσότερων διαγνωστικών τεστ στα σχολεία, αλλά και προμήθειας μοριακού αναλυτή στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο για τη βέλτιστη υγειονομική κάλυψη των πολιτών της περιοχής στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...