Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Χωρίς εγκύκλιο λειτουργίας τα σχολεία 1 εβδομάδα πριν ξεκινήσουν & με σοβαρά υγειονομικά ζητήματα σε εκκρεμότητα 

Συνάντηση πραγματοποίησε στις 04/09/2020 με εκπροσώπους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’Βαθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων και οι ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες στις οποίες αυτό γίνεται λόγω πανδημίας. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου κ. Απόστολος Μούσιος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Βαλής Γεώργιος και η ταμίας κ. Τσιούμαρη Νικολέτα.

Το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να γίνει χωρίς καμία έκπτωση στα υγειονομικά στάνταρ που διαμορφώνει η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού” τόνισε ξεκινώνοτας  την τοποθέτησή του ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τα μέχρι στιγμής μέτρα που εχουν ληφθεί εκ μέρος της κυβέρνησης κρίνονται ως πρόχειρα και μη επαρκή από την πλειονότητα των εκπαιδευτικών αλλά και της κοινωνίας. Σημείωσε επίσης ότι ο ΕΟΔΥ ως φορέας θα πρέπει να αλλάξει τη διοικητική δομή του και να αποκεντρωθεί, κάνοντας αποτελεσματικότερο το ρόλο του στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας στην Περιφέρεια.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’Βαθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας επεσήμαναν οτι το άνοιγμα των σχολείων γίνεται χωρίς την εξασφάλιση ουσιωδών προϋποθέσεων υγιεινής όπως η ύπαρξη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας σε κάθε σχολική μονάδα, γεγονός που αποτέλεσε και θέμα πρόσφατης κοινοβουλευτικής ερώτησης εκ μέρους του Βουλευτή. Ανέφεραν ακόμα ότι εν μέσω πανδημίας, η αύξηση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου μαθητών σε κάθε σχολική αίθουσα από 20 σε 25, την οποία θεσμοθέτησε η κυβέρνηση εντός του καλοκαιριού, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα επιτάσουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προφύλαξη παιδιών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

“Οι περισσότερες τάξεις στη Μαγνησία αλλά και ολόκληρη τη χώρα είναι 40τ.μ. και έχουν 25 μαθητές” ενημέρωσαν το Βουλευτή οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Α’βαθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενώ κοινό τόπο αποτέλεσε η αναγκαιότητα συνεργασίας των συναρμόδιων Υπουργείων με τους ΟΤΑ για την εξεύρεση αιθουσών διδασκαλίας ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των παιδιών στις τάξεις. Ακόμη, τονίστηκε η επείγουσα ανάγκη πρόσληψης περισσότερων εκπαιδευτικών, συμφωνα με το παράδειγμα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.

Τη στιγμή που ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τις επακριβείς οδηγίες που έχουν δοθεί στους εκπαιδευτικούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εν μεσω πανδημίας, ήρθε αντιμέτωπος με το εξής οξύμωρο: μία μόλις εβδομάδα πριν χτυπήσει το σχολικό κουδούνι, κανένα σχολείο δεν έχει λάβει τη σχετική εγκύκλιο για τη λειτουργία τους εν μέσω πανδημίας!!

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σημείωσε ότι βασικό συμπέρασμα της συνάντησης ήταν ότι κορυφαία υγειονομικά ζητήματα για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας μένουν αναπάντητα, ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους του Συλλόγου και δεσμεύτηκε να πιέσει με κάθε μέσο για την άμεση επίλυση των προβλημάτων και την ασφαλέστερη δυνατή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...