Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο τα προβλήματα από την επέλαση του ΙΑΝΟΥ στο Αϊδίνι

Στη Βουλή φέρνει ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τα προβλήματα στο Αϊδίνιο Μαγνησίας μετά την επέλαση του «ΙΑΝΟΥ»

Την ερώτηση συνυπέγραψε και ο αρμόδιος Τομεάρχης Υποδομών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος έκανε αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι παραγωγοί της περιοχής και ζήτησε την άμεση και δραστική παρέμβαση των Υπουργών Υποδομών & Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την αποκατάσταση της αγροτικής και της εσωτερικής οδοποιίας.

Μετά το σπάσιμο της γέφυρας του Χολορέματος που αποτελεί το φυσικό όριο μεταξύ Αϊδινίου και Κροκίου η αγροτική οδοποιία στο νότιο μέρος του Αϊδινίου, και ειδικά στην πλευρά που γειτνιάζει με το Δήμο Αλμυρού, καταστράφηκε εντελώς.

«Η αγροτική οδοποιία μέσα στα όρια του Αϊδινίου εξυπηρετεί ιδιοκτήτες μονάδων από το Αϊδίνιο, αλλά και άλλες περιοχές, όπως ο Βόλος, η Νέα Αγχίαλος, το Βελεστίνο, το Κρόκιο κ.α. που χρειάζεται να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών στα χωράφια, τα θερμοκήπια, τις κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας»υπογράμμισε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδική αναφορά έγινε και στα προβλήματα εσωτερική οδοποιίας με τη διέλευση του ρέματος «Αγίου Χαραλάμπους» στο νότιο μέρος του χωριού να είναι κατεστραμμένη σε δύο σημεία, τη σιδερένια γέφυρα που ενώνει το Αϊδίνιο με τη βοηθητική οδό ΠΑΘΕνα χρήζει άμεσης επισκευής και τις πρόχειρες επισκευές να δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες για πρόκληση ατυχημάτων.

Τέλος, ο Βουλευτής ζήτησε ακόμη την επίλυση του προβλήματος της δημόσιας συγκοινωνίας στη γραμμή Βόλος – Αλμυρός για να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά οι κάτοικοι στις μετακινήσεις τους.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

Υποδομών & Μεταφορών

Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

 ΘΕΜΑ: Εκτεταμένες ζημιές στην αγροτική και εσωτερική οδοποιία του Αϊδινίου Μαγνησίας μετά την καταστροφική επέλαση του «ΙΑΝΟΥ»

 Ο μεσογειακός κυκλώνας «ΙΑΝΟΣ» που έπληξε με σφοδρότητα τη χώρα στις 18.09.2020 προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε περιοχές της Μαγνησίας. Μια από τις περιοχές που υπέστη τεράστιες ζημιές είναι η περιοχή του Αϊδινίου που παρουσιάζει σοβαρές καταστροφές τόσο στην αγροτική όσο και στην εσωτερική οδοποιία.

Μετά το σπάσιμο της γέφυρας του Χολορέματος που αποτελεί το φυσικό όριο μεταξύ Αϊδινίου, που υπάγεται στο Δήμο Βόλου και Κροκίου, που υπάγεται στο Δήμο Αλμυρού, η αγροτική οδοποιία στο νότιο μέρος του Αϊδινίου, και ειδικά στην πλευρά που γειτνιάζει με το Δήμο Αλμυρού, καταστράφηκε εντελώς, ενώ αποκλείστηκαν η Επαρχιακή οδός Αλμυρού-Βόλου, η βοηθητική οδός ΠΑΘΕ και έκλεισε το ένα ρεύμα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο κομμάτι που βρίσκεται ανάμεσα στους κόμβους Αλμυρού και Μικροθηβών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν οι παραγωγοί της περιοχής να προσεγγίσουν στα κτήματα και τις μονάδες τους.

Η αγροτική οδοποιία μέσα στα όρια του Αϊδινίου εκτείνεται συνολικά στα 34 χλμ. και εξυπηρετεί ιδιοκτήτες μονάδων από το Αϊδίνιο, αλλά και άλλες περιοχές, όπως ο Βόλος, η Νέα Αγχίαλος, το Βελεστίνο, το Κρόκιο κ.α. που χρειάζεται να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών στα χωράφια, τα θερμοκήπια, τις κτηνοτροφικές μονάδες. Πρέπει να σημειωθεί, ακόμα, ότι στην περιοχή βρίσκεται και το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας. Το μήκος των δρόμων που πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα είναι περίπου 8 χλμ.

Παρόμοια εικόνα παρατηρείται και στην εσωτερική οδοποιία με τη διέλευση του ρέματος «Αγίου Χαραλάμπους» στο νότιο μέρος του χωριού που είναι κατεστραμμένη σε δύο σημεία και έχει προς στιγμήν επισκευαστεί πρόχειρα, ενώ ανάγκη άμεσης επισκευής έχει και η σιδερένια γέφυρα που ενώνει το Αϊδίνιο με τη βοηθητική οδό ΠΑΘΕ. Να υπογραμμιστεί ότι η πρόχειρες επισκευές δημιουργούν συνθήκες κινδύνου για ατυχήματα.

Ζήτημα ακόμα δημιουργείται με τις μετακινήσεις, αφού τα 4 δρομολόγια που ανακοίνωσε το ΚΤΕΛ στη γραμμή Βόλος – Αλμυρός με τη λιγότερη, όμως, επιβατική κίνηση δεν εξυπηρετούν αποτελεσματικά τις ανάγκες, αφού αν κάποιος μεταβεί τις πρωί στον Αλμυρό δεν μπορεί να επιστρέψει μέχρι τις 17.00 το απόγευμα που είναι το επόμενο δρομολόγιο επιστροφής.

Επειδή, μια από τις περιοχές της Μαγνησίας που χτυπήθηκε με σφοδρότητα από τον «ΙΑΝΟ» είναι η περιοχή του Αϊδινίου.

Επειδή, υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές στην αγροτικό οδικό δίκτυο που δυσχεραίνει την πρόσβαση των κατοίκων και παραγωγών στα χωράφια και τις παραγωγικές τους μονάδες.

Επειδή, μεγάλες ζημιές έχει υποστεί και η εσωτερική οδοποιία που έχει επισκευαστεί πρόχειρα.

Επειδή, χρειάζεται λύση το πρόβλημα της δημόσιας συγκοινωνίας ώστε να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά οι κάτοικοι της περιοχής στις μετακινήσεις τους.

Για τους λόγους αυτούς, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Πώς προτίθενται να παρέμβουν για την αποκατάσταση των ζημιών στην αγροτική και την εσωτερική οδοποιία της περιοχής του Αϊδινίου που δυσχεραίνουν την πρόσβαση κατοίκων και παραγωγών στους αγρούς και τις παραγωγικές μονάδες και δημιουργούν συνθήκες κινδύνου για ατυχήματα;
  2. Πώς προτίθενται να επιλύσουν το πρόβλημα που παρατηρείται στη δημόσια συγκοινωνία, ώστε να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά οι ανάγκες των κατοίκων ;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Παππάς Νικόλαος

 

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...