Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Ο Αλ.Μεϊκόπουλος φέρνει στη Βουλή τα προβλήματα στις υποδομές της Αμαλιάπολης Μαγνησίας

Οι προσπάθειες αναβάθμισης της περιοχής και ανάδειξης του τουριστικού της προϊόντος υποβαθμίζονται από τα σημαντικά προβλήματα σε έργα υποδομών στην περιοχή

Να επιλυθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει και να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του δικτύου αποχέτευσης και δημιουργίας βιολογικού καθαρισμού στην Αμαλιάπολη που κινδυνεύει εξαιτίας των καθυστερήσεων με απένταξη, αλλά και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια και να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι απαραίτητες επισκευές στο οδικό δίκτυο της Αμαλιάπολης, η κακή ποιότητα του οποίου δυσχεραίνει την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών, ζήτησε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής επεσήμανε πως η Αμαλιάπολη, λόγω του φυσικού της κάλλους, αποτελεί τουριστικό θέρετρο του Δήμου Αλμυρού, που κάθε χρόνο προσελκύει επισκέπτες από όλη τη χώρα. Φέτος μάλιστα, είναι έτοιμο να λειτουργήσει για πρώτη φορά το καταδυτικό πάρκο της περιοχής, το οποίο αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στον τουρισμό, που τόσο έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, οι προσπάθειες αναβάθμισης της περιοχής και ανάδειξης του τουριστικού της προϊόντος, υποβαθμίζονται σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο από σημαντικά προβλήματα σε έργα υποδομών στην περιοχή.

Από το 2018 και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση έχει υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αλμυρού και σχετικού αναδόχου για την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του δικτύου αποχέτευσης και δημιουργίας βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή. Ωστόσο, εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια το έργο έχει προχωρήσει ελάχιστα με τελική κατάληξη την κήρυξη του αναδόχου έκπτωτου. «Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε δικαιολογημένη ανησυχία καθώς ένα έργο πνοής για την περιοχή έχει καθυστερήσει δραματικά και αν οι διαδικασίες δεν προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό, κινδυνεύει με απένταξη», τόνισε ο Βουλευτής.

Τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των κατοίκων προκαλεί και το κακό οδικό δίκτυο της περιοχής, με τους ντόπιους να αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί πλήθος ατυχημάτων εξαιτίας της φθοράς και της κακή ποιότητας του οδικού δικτύου της περιοχής, ενώ επισημαίνουν ότι το μόνο κομμάτι του οδικού δικτύου του Δήμου που δεν έχει δεχθεί καμία επισκευή είναι το κομμάτι που συνδέει την Αμαλιάπολη με το διπλανό χωριό της Σούρπης.

Ο Βουλευτής σημείωσε ότι: «τα εν λόγω προβλήματα υποβαθμίζουν ποιοτικά την Αμαλιάπολη που αποτελεί τον τουριστικό πόλο έλξης του Δήμου Αλμυρού και αποτελούν τροχοπέδη στην προσπάθεια αναβάθμισης και ανάδειξης της περιοχής», τονίζοντας ότι ειδικά σήμερα, που η εξάπλωση της πανδημίας του  κορωνοϊού έχει πλήξει σοβαρά το τουριστικό προϊόν της χώρας, όλες οι ενέργειες θα πρέπει να κατευθύνονται στην άμεση επίλυση των όποιων προβλημάτων και στην  έμπρακτη ενίσχυση των τουριστικών περιοχών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ:

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: Στον «αέρα» έργα υποδομής στην Αμαλιάπολη Μαγνησίας

Η Αμαλιάπολη, γνωστή και ως Μιτζέλα, είναι μία παραθαλάσσια περιοχή του δυτικού Παγασητικού κόλπου, η οποία ανήκει διοικητικά στο Δήμου Αλμυρού της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Λόγω του φυσικού της κάλλους, αποτελεί τουριστικό θέρετρο της περιοχής που κάθε χρόνο προσελκύει επισκέπτες από όλη τη χώρα.

Φέτος είναι έτοιμο να λειτουργήσει για πρώτη φορά το καταδυτικό πάρκο της περιοχής, όπου μέσω του απόπλου-κατάπλου από την Αμαλιάπολη, θα αναδειχθούν οι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι στη θαλάσσια περιοχή του Δυτικού Παγασητικού με επισκέψιμα ναυάγια, που συνιστούν τα πρώτα στη χώρα υποβρύχια μουσεία. Η Μαγνησία αποκτά ένα νέο προϊόν το οποίο αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στον τουρισμό, που τόσο έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, σημαντικά προβλήματα σε έργα υποδομών στην περιοχή υποβαθμίζουν τις προσπάθειες για αναβάθμιση της περιοχής και ανάδειξης του τουριστικού της προϊόντος. Φλέγον ζήτημα αποτελεί το έργο αναβάθμισης του δικτύου αποχέτευσης και δημιουργίας βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή που αυτή τη στιγμή βρίσκεται κυριολεκτικά στον «αέρα».

Από το 2018 και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση έχει υπογραφή η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αλμυρού και σχετικού αναδόχου για την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του δικτύου αποχέτευσης και δημιουργίας βιολογικού καθαρισμού. Ωστόσο, εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια το έργο έχει προχωρήσει ελάχιστα με τελική κατάληξη την κήρυξη του αναδόχου έκπτωτου.

Αυτή τη στιγμή, η απόφαση της έκπτωσης εκ μέρους του Δήμου Αλμυρού μαζί με τη σχετική ένσταση του έχει υποβληθεί εκ μέρους του αναδόχου βρίσκονται υπό εξέταση στο αρμόδιο Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας. Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε δικαιολογημένη ανησυχία καθώς ένα έργο πνοής για την περιοχή έχει καθυστερήσει δραματικά και αν οι διαδικασίες δεν προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό, κινδυνεύει με απένταξη.

Ένα ακόμη ζήτημα που προκαλεί δικαιολογημένη δυσαρέσκεια στους κατοίκους είναι το κακό οδικό δίκτυο της περιοχής το οποίο δυσχεραίνει πρακτικά την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών. Οι ντόπιοι αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί πλήθος ατυχημάτων εξαιτίας της φθοράς και της κακή ποιότητας του οδικού δικτύου της περιοχής, ενώ επισημαίνουν ότι το μόνο κομμάτι του οδικού δικτύου του Δήμου που δεν έχει δεχθεί καμία επισκευή είναι το κομμάτι που συνδέει την Αμαλιάπολη με το διπλανό χωριό της Σούρπης.

Τα παραπάνω προβλήματα υποβαθμίζουν ποιοτικά την Αμαλιάπολη που αποτελεί τον τουριστικό πόλο έλξης του Δήμου Αλμυρού και αποτελούν τροχοπέδη στην προσπάθεια αναβάθμισης και ανάδειξης της περιοχής. Ειδικά σήμερα, που η εξάπλωση της πανδημίας του  κορωνοϊού έχει πλήξει σοβαρά το τουριστικό προϊόν της χώρας, όλες οι ενέργειες θα πρέπει να κατευθύνονται στην άμεση επίλυση των όποιων προβλημάτων και στην  έμπρακτη ενίσχυση των τουριστικών περιοχών.

Επειδή, η Αμαλιάπολη Μαγνησίας  αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό θέρετρο του Δήμου Αλμυρού.

Επειδή, είναι έτοιμο να λειτουργήσει για πρώτη φορά το καταδυτικό πάρκο της περιοχής που αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στον τουρισμό.

Επειδή, σημαντικά προβλήματα σε έργα υποδομών στην περιοχή υποβαθμίζουν τις προσπάθειες για αναβάθμιση της περιοχής και ανάδειξης του τουριστικού της προϊόντος.

Επειδή, το έργο αναβάθμισης του δικτύου αποχέτευσης και δημιουργίας βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης έχει προχωρήσει ελάχιστα με τελική κατάληξη την κήρυξη του αναδόχου έκπτωτου.

Επειδή, λόγω της καθυστέρησης το έργο κινδυνεύει με απένταξη .

Επειδή, υπάρχει άμεση ανάγκη επισκευής του κακού οδικού δικτύου της περιοχής το οποίο δυσχεραίνει πρακτικά την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Πώς προτίθεται να παρέμβει, ώστε να επιλυθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει και να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του δικτύου αποχέτευσης και δημιουργίας βιολογικού καθαρισμού στην Αμαλιάπολη που κινδυνεύει εξαιτίας των καθυστερήσεων με απένταξη;
  2. Πώς προτίθεται να παρέμβει, ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια και να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι απαραίτητες επισκευές στο οδικό δίκτυο της Αμαλιάπολης, η κακή ποιότητα του οποίου δυσχεραίνει την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών;

Οι ερωτώντες βουλευτές

 

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Σπίρτζης Χρήστος

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...