Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

«Οι αποφάσεις Αυγενάκη πλήττουν εκατοντάδες αθλητές και εργαζόμενους της SuperLeague 2»

«Οι αποφάσεις Αυγενάκη πλήττουν εκατοντάδες αθλητές και εργαζόμενους της SuperLeague

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με αντιπροσωπεία της ΠΑΕ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, και συγκεκριμένα με τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ κ. Βασίλη Βενέτη, τον μεγαλομέτοχο κ. Αλέξη Παπακωνσταντίνου και τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Νίκης Βόλου κ. Στέργιο Φάτση. Αφορμή αποτέλεσε η αιφνίδια απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού να περικόψει ασφυκτικά τη νόμιμη επιχορήγηση που λαμβάνουν οι Ομοσπονδίες και τα αθλητικά Σωματεία που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League2, προκαλώντας τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των ανθρώπων του αθλητισμού και οδηγώντας στη διακοπή του πρωταθλήματος.

«Πάνω από 700 αθλητές και εκατοντάδες εργαζόμενοι στα τεχνικά και προπονητικά team των ομάδων της SuperLeague 2, βρίσκονται σε καθεστώς απόλυτης διακινδύνευσης λόγω επιλογών Αυγενάκη» τόνισε ανοίγοντας τη συζήτηση ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Το άρθρο 79 ν.4764/2020 προβλέπει τη δυνατότητα χρηματοδότησης του αθλητισμού από τα έσοδα φορολόγησης του «Στοιχήματος» κατόπιν κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι οποίοι καθορίζουν τους δικαιούχους και τον τρόπο κατανομής της εν λόγω χρηματοδότησης. Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού χρηματοδότησης του αθλητισμού από τα έσοδα της φορολόγησης του «Στοιχήματος». Ο κ. Αυγενάκης ωστόσο επέλεξε να μετατρέψει το χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο σε μέσο εξυπηρέτηση πολιτικών και οικονομικών σκοπιμοτήτων.

Φέτος, στη SuperLeague 2  είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι θα δοθούν από την επιχορήγηση του «Στοιχήματος» 260.000 ευρώ σε κάθε ομάδα. Το ποσό αυτό μειώθηκε  στις 170.000 για να καταλήξει τελικά μόλις στις 70.000. Αυτή η άνιση και άδικη κατανομή των χρημάτων ανάμεσα σε SuperLeague 1 και SuperLeague 2, οδηγεί σε τέλμα το δεύτερο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΠΑΕ Νίκη Βόλου ο Υφυπουργός Αθλητισμού καταδικάζει σε οικονομική ασφυξία συλλήβδην τις ομάδες της SuperLeague 2, ενώ ταυτόχρονα περνάει και στην επίθεση κατηγορώντας οριζόντια όλες τις ΠΑΕ ότι λαμβάνουν μέρος σε παράνομο στοίχημα. «Φαίνεται ότι ο κ. Υφυπουργός ξεχνάει ότι αποτελεί τον θεσμικό εγγυητή της τήρησης της νομιμότητας. Αν πράγματι είχε τέτοια στοιχεία γιατί δεν προχωράει στην αποβολή από το πρωτάθλημα όσων εφαρμόζουν τέτοιες πρακτικές;», τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ.

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι: «Περιφερειακές ομάδες όπως η Νίκη Βόλου που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της SuperLeague 2 είναι ομάδες με μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία που προάγουν εδώ και χρόνια τις αξίες του πρωταθλητισμού στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ταυτόχρονα, αποτελούν και πολλαπλασιαστές οικονομικής και αθλητικής αξίας για τις τοπικές κοινωνίες. Οι μεταγραφές των ομάδων αυτών αφορούν κυρίως Έλληνες παίχτες, ενώ τα στάδια της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας πραγματοποιούνται στις περιοχές που βρίσκεται η έδρα τους, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό παράλληλους κύκλους οικονομικής τόνωσης της τοπικής αγοράς».

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους της ΠΑΕ Νίκης Βόλου για το γόνιμο διάλογο και κάλεσε τονΥφυπουργό Αθλητισμού να παρέμβει άμεσα για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της SuperLeague 2, με όρους δικαιοσύνης και διαφάνειας.

x

Check Also

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...

Μεϊκόπουλος:«Συνεχίζονται οι ελλείψεις σε οδηγούς & πλήρωμα ασθενοφόρου στο ΚΥ Βελεστίνου»

Στη Βουλή επανέφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας ...