Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Ο Αλ.Μεϊκόπουλος καλεί τον Υπουργό ΠροΠο να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της ΕΔΕ για το Β.Μάγγο

Ο Αλ.Μεϊκόπουλος καλεί τον Υπουργό ΠροΠο να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της ΕΔΕ για το Βασίλη Μάγγο

«Μια οικογένεια, μια κοινωνία ζητούν εξηγήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στη νέα παρέμβαση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε για τον ξυλοδαρμό του αδικοχαμένου Βασίλη Μάγγου μπροστά στα Δικαστήρια του Βόλου στις 13.06.2020.

Τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που έχει διενεργηθεί για τα πρόσωπα, τις συνθήκες και τις ευθύνες γύρω από τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου δεν έχουν κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους παρά το ότι η διαδικασία εκκίνησε πριν από 15 μήνες, ενώ και η δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η υπόθεση ξυλοδαρμού του Βασίλη Μάγγου, που συγκλόνισε την κοινωνία του Βόλου, συνοδεύτηκε από αντιφάσεις από την πλευρά της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Οικονόμου να αρνείται εμφατικά, κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Αλ. Μεϊκόπουλου στη Βουλή, την άσκηση αστυνομικής βίας και τον τραυματισμό πολίτη, ενώ περίπου ένα μήνα μετά ο τότε Υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραδέχθηκε ότι επρόκειτο για «γεγονός αστυνομικής βίας».

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος επανήλθε για το ζήτημα του πορίσματος της ΕΔΕ ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό για ποιο λόγο δεν έχουν κοινοποιηθεί τα αποτελέσματα στους ενδιαφερόμενους, αλλά και πώς προτίθεται να παρέμβει ώστε να ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό και να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα και στη δικαιολογημένη ανησυχία της οικογένειας και της τοπικής κοινωνίας.

Την Ερώτηση συνυπέγραψαν ο αρμόδιος Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης και ακόμη 30 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 

ΘΕΜΑ: Αγνοείται εδώ και 15 μήνες η ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Στις 14 Ιουνίου 2020 ο αδικοχαμένος νέος Βασίλειος Μάγγος φέρεται να κακοποιήθηκε βάναυσα από αστυνομικούς εν ώρα υπηρεσίας μπροστά στα Δικαστήρια Βόλου. Ένα μήνα μετά ο 26χρονος Βολιώτης φοιτητής εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του.

Στις 26 Ιουνίου 2021 η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου υπέβαλλε  μήνυση κατά δύο κατ’ ονομασμένων και κατ’ αγνώστων αστυνομικών για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Βασίλη, με την υπόθεση να έχει πάρει σήμερα το δρόμο της δικαιοσύνης.

Καίριο στοιχείο της υπόθεσης είναι τα αναμενόμενα αποτελέσματα της ΕΔΕ που έχει διενεργηθεί, με βάση την οποία η αστυνομία υπηρεσιακά ερεύνησε τα πρόσωπα, τις συνθήκες και τις ευθύνες αναφορικά με το περιστατικό του ξυλοδαρμού του Βασίλη.

Σύμφωνα με την οικογένεια του Βασίλη Μάγγου και το συνήγορο υπεράσπισης της υπόθεσης, τα αποτελέσματα της ΕΔΕ δεν έχουν ακόμα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους παρά το γεγονός ότι από την έναρξη της διαδικασίας έχουν παρέλθει ήδη 15 μήνες.

Τα αποτελέσματα της ΕΔΕ θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμα για την υποβολή των σχετικών μηνύσεων από την πλευρά της οικογένειας, η οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει δικαστικά χωρίς αυτά, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσουν και βασικό στοιχείο στην δικαστική διαδικασία που έχει ξεκινήσει από το φετινό καλοκαίρι.

Εντούτοις, τα αποτελέσματα της ΕΔΕ της αστυνομίας παραμένουν άγνωστα εδώ και πάνω από ένα χρόνο, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά για την τόσο μεγάλη καθυστέρηση τόσο στην ίδια την οικογένεια, όσο και στην τοπική κοινωνία του Βόλου την οποία είχε συγκλονίσει το περιστατικό ξυλοδαρμού του νέου.

Επειδή, οι οικογένεια του αδικοχαμένου Βασίλη Μάγγου έχει ήδη υποβάλει μήνυση κατά αστυνομικών που φέρεται να κακοποίησαν τον άτυχο νέο.

Επειδή, η δικαστική διαδικασία βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη.

Επειδή, τα αποτελέσματα της ΕΔΕ της αστυνομίας αναφορικά με το περιστατικό δεν έχουν κοινοποιηθεί εδώ και 15 μήνες.

Επειδή, τα αποτελέσματα της ΕΔΕ αποτελούν βασικό στοιχείο της δικαστικής διαδικασίας.

Επειδή, η τόσο μεγάλη καθυστέρηση δημιουργεί δικαιολογημένο προβληματισμό και εγείρει ερωτήματα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία της ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου από αστυνομικούς μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου το καλοκαίρι του 2020;
  2. Για ποιο λόγο τα αποτελέσματα της ΕΔΕ δεν έχουν κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους εδώ και 15 μήνες, παρά το γεγονός ότι για την υπόθεση υπάρχει εκκρεμής δικαστική διαδικασία;
  3. Προτίθεται να παρέμβει, ώστε να ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό τα αποτελέσματα της ΕΔΕ της αστυνομίας για το περιστατικό ξυλοδαρμού του Βασίλη Μάγγου, η τόσο μεγάλη καθυστέρηση των οποίων δημιουργεί ερωτηματικά και δικαιολογημένη ανησυχία;

Οι ερωτώντες βουλευτές

 Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Σπίρτζης Χρήστος

Αγαθοπούλου Ειρήνη

Αλεξιάδης Τρύφων

Βαγενά Άννα

Βαρδάκης Σωκράτης

Γιαννούλης Χρήστος

Γκιόλας Γιάννης

Δρίτσας Θεόδωρος

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Κάτσης Μάριος

Κατρούγκαλος Γιώργος

Καφαντάρη Χαρά

Κόκκαλης Βασίλης

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κώστας

Μουζάλας Γιάννης

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μωραΐτης Θάνος

Νοτοπούλου Κατερίνα

Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Παπαδοπουλος Σάκης

Παπανάτσιου Κατερίνα

Πέρκα Θεοπίστη

Πούλου Γιώτα

Σαρακιώτης Γιαννής

Σκουρλέτης Παναγιώτης

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Φάμελλος Σωκράτης

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...