Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Καμία διακοπή ρεύματος σε πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους παράλογους λογαριασμούς»

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Καμία διακοπή ρεύματος σε πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους παράλογους λογαριασμούς»

«Το τζάμπα πέθανε» και οι πολίτες μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ακούστηκε από τον Βουλευτή της ΝΔ κ. Β. Οικονόμου, την ώρα που έχουν εκδοθεί 26.000 εντολές για διακοπές ρεύματος και περίπου 1.100 καταναλωτές σε όλη τη χώρα απειλούνται κάθε μέρα με διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Δε μας εξήγησε, όμως, ο κ. Οικονόμου πότε ακριβώς νόμιζε το ρεύμα ήταν «τζάμπα» και οι πολίτες δε χρειαζόταν να πληρώνουν για αυτό.

Μετά τις ΜΕΘ που είναι «πολυτέλεια» για το ΕΣΥ, το αυτοκίνητο που δε χρειάζεται να έχουν οι απλοί πολίτες και τα πρόστιμα της πανδημίας που αντέχουν να πληρώνουν οι «πλούσιοι» ‘Ελληνες, ο Βουλευτής της ΝΔ προτρέπει κυνικά τον κόσμο να πληρώσει τους παράλογους λογαριασμούς ρεύματος που είναι δύο και τρεις φορές μεγαλύτεροι από το μισθό τους αποκαλώντας τους, εμμέσως πλην σαφώς, «μπαταχτσήδες».

Η κρίση ακρίβειας στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα βασικά είδη έχει γονατίσει τους πολίτες. Δεν αφορά μόνο τα πολύ χαμηλά εισοδήματα. Αγγίζει τους πάντες, από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και παραγωγούς μέχρι τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που πλέον ρεαλιστικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις και να βγάλουν το μήνα.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής, αυτός ο γρίφος που μέχρι και άτομα με εξειδικευμένες οικονομικές γνώσεις δεν μπορούν να καταλάβουν ακριβώς, εμφανίστηκε απροειδοποίητα το καλοκαίρι του 2021 σε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο μέσα στους λογαριασμούς. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σκρέκας τότε έκανε λόγο για αυξήσεις της τάξεως του 1-2 ευρώ, και έπειτα συμβούλευε τους πολίτες να σβήνουν τα φώτα και να μην αφήνουν το θερμοσίφωνα ανοιχτό. Σήμερα οι λογαριασμοί ρεύματος είναι 70% πάνω, οι πάροχοι ζητούν διακοπές ρεύματος και οι πολίτες που γνωρίζουν ότι στους 2 απλήρωτους λογαριασμούς «καίγονται» βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Η επιδότηση ρεύματος, στην οποία προχώρησε η Κυβέρνηση, χρηματοδότησε την αισχροκέρδεια και τελικά κατέληξε και αυτή στα ταμεία των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι διακανονισμοί απλώς μεταθέτουν το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Ο ελληνικός λαός πληρώνει πολύ ακριβά την απροθυμία της Κυβέρνησης να συγκρουστεί με την αισχροκέρδεια. Πληρώνει ακριβά τα golden boys της ΔΕΗ και τις επαύλεις τους, την εμμονή της ΝΔ για ιδιωτικοποιήσεις και την πολιτική της δειλία να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να κατευνάσει την κρίση της ακρίβειας, όπως πράττουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν πρέπει κανένα σπίτι να μείνει χωρίς ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρωμής των παράλογων λογαριασμών. Στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταθέτει τροπολογία που θα προβλέπει τη μη πληρωμή της ρήτρας αναπροσαρμογής και παράλληλα να μην γίνεται καμία διακοπή ρεύματος μέχρι να κριθεί το θέμα στα δικαστήρια.

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...