Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Στου κουφού την πόρτα.. για το μοριακό αναλυτή στο Αχιλλοπούλειο»

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛ. ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

Αυτή την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου (ΕΙΝΚΥΜ) και των εργαζομένων, το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, σύσσωμοι έθεσαν ως κατεπείγουσα ανάγκη το θέμα της άμεσης προμήθειας μοριακού αναλυτή για την ανίχνευση SARS-COV2 στο Νοσοκομείο. Όλοι οι φορείς τονίζουν την αναγκαιότητα της προμήθειας προκειμένου να καταστεί εφικτή η καλύτερη αντιμετώπιση της λοίμωξης COVID, τόσο στην παρούσα  φάση, όσοκαι στον επερχόμενο χειμώνα, όπου αναμένεται και η εποχική αύξηση των εμπύρετων ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Ο μοριακός αναλυτής αποτελεί το μοναδικό εξοπλισμό που μπορεί να αποτυπώσει με ακρίβεια τα κρούσματα του κορωνοϊού και να τα διαχωρίσει από αυτά των κοινών λοιμώξεων. Χωρίς μοριακό αναλυτή στο Αχιλλοπούλειο, ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος καθώς θα πρέπει όλα τα εμπύρετα κρούσματα που θα προσέρχονται στο Νοσοκομείο να περιμένουν για 24 ώρες και άνω τα αποτελέσματα των εξετάσεων για Covid από το Νοσοκομείο της Λάρισας. Και γεννάται το εξής ερώτημα, αν δεν υπάρχει μοριακός αναλυτής στο Νοσοκομείο του Βόλου, που θα περιμένουν απομονωμένοι οι ασθενείς με πυρετό και λοίμωξη αναπνευστικού μέχρι να βγει το αποτέλεσμα από το Πανεπιστημιακό;

Έχοντας γίνει κοινωνός των προτάσεων των ανωτέρων θεσμικών οργάνων, των γιατρών και των υγειονομικών και διαβάζοντας ότι υπήρχε εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου προβληματισμός για τη προμήθεια του μοριακού αναλυτή στο Νοσοκομείο του Βόλου και ότι μάλιστα υπήρχαν σκέψεις για προμήθεια μέσω δωρεάς ιδιωτικών εταιρειών, με την “απαραίτητη” διαμεσολάβηση φυσικά βουλευτών της ΝΔ (!!!!!), επισκέφθηκα πρόσφατα το Νοσοκομείο, ώστε να ενημερωθώ για το θέμα και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κοινός τόπος όλων των παρευρισκομένων στη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και όλων των θεσμικών παραγόντων του Νοσοκομείου, ήταν ότι θα πρέπει να διεκδικηθεί η προμήθεια μοριακού αναλυτή για το Νοσοκομείο μας με δημοσία δαπάνη. Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξαν και οι  τρεις κυβερνητικοί βουλευτές που επισκεύθηκαν το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, μετά τη δική μου επίσκεψη. Όπως κατέγραψε ο τοπικός τύπος, όλοι διατύπωσαν και ορθώς, την αναγκαιότητα προμήθειας μοριακού αναλυτή για ανίχνευση SARS-COV 2.

Τον μόνο που φαίνεται να μην συγκινούν τα αιτήματα σύσσωμου του υγειονομικού προσωπικού του Αχιλλοπούλειου και των πολιτικών παραγόντων της Μαγνησίας είναι τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, ο οποίος επιλέγει πεισματικά να “κωφεύει” και να μην λαμβάνει υπόψη τις θέσεις όλων των φορέων.

Επιλεκτική “κώφωση” φυσικά στα αιτήματα του Αχιλλοπούλειου επιδεικνύει και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπου 1 χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, κανένας μόνιμος γιατρός δεν έχει προσληφθεί, οι ανακοινωθείσες προσλήψεις 14 μόνιμων ιατρών ακόμα εκκρεμουν, και το επικουρικό προσωπικό που έχει προσληφθεί στο Νοσοκομείο είναι ελάχιστο δεδομένων των αναγκών.

Άλλωστε, οι σημερινές δηλώσεις κυβερνητικού βουλευτή της Μαγνησίας ότι «δεν είναι το παν» να προμηθευτεί το Νοσοκομείο του Βόλου μοριακό αναλυτή  και ότι «δεν σημαίνει ότι κατ’ ανάγκη ότι θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες επειδή ένα μηχάνημα θα εγκατασταθεί στη δομή του Νοσοκομείου του Βόλου», είναι μάλλον ενδεικτικές των προθέσεων της κυβέρνησης…

Τα αιτήματα είναι συγκεκριμένα και είναι πάγια:

ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΟΡΙΑΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΣΤΟ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ.

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Κυβέρνηση και ΥΠΕ δεν μπορούν πια να κρύβουν την αδράνεια και την κωλυσιεργία τους  πίσω από “ιδιωτικές” πρωτοβουλίες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...