Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Δήλωση Αλ. Μεϊκόπουλου για την Ημέρα Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

47 χρόνια συμπληρώνονται από την 24η Ιουλίου του 1974, την ημέρα που αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία στη χώρα μας. Το στρατιωτικό καθεστώς της επτάχρονης δικτατορίας των Συνταγματαρχών κατέρρευσε μέσα σε τέσσερις ημέρες με επώδυνο τίμημα μετά τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου και την τουρκική εισβολή στο νησί, στις 20 Ιουλίου 1974.

Τα 47 χρόνια που πέρασαν από το τότε πρέπει να μας κάνουν σοφότερους. Η Δημοκρατία είναι «εργαλείο» των λαών και κανένα εργαλείο δε λειτουργεί αν δεν το χειριστείς σωστά. Η πραγμάτωση των θεμελιωδών αρχών της στη χώρα μας δεν ήταν ποτέ εύκολη. Είχε να διαβεί τα δύσκολα μονοπάτια της διαπλοκής οικονομικών συμφερόντων με κέντρα ή παράκεντρα εξουσίας, την απουσία λογοδοσίας και κοινωνικού ελέγχου, την μικροπολιτική, τη μισαλλοδοξία και αρκετές ακόμη παθογένειες που οδήγησαν τη χώρα μας συχνά σε περιπέτειες.

Σήμερα η επέτειος για την «Αποκατάσταση της Δημοκρατίας» βρίσκει την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο να εξέρχονται από μία ιδιότυπη κρίση που προκάλεσε η πανδημία, ενώ παράλληλα η διεθνής πολιτική σκηνή κλυδωνίζεται από ανακατατάξεις, εντάσεις και πολεμικά επεισόδια που χτυπούν και τη δική μας πόρτα γι’ αυτό οφείλουμε να διαχειριστούμε τις καταστάσεις αυτές, ενωμένοι με σύνεση και ψυχραιμία.

Η οριστική λήξη των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018 σηματοδότησε μία νέα εποχή. Παρά τις δυσκολίες των καιρών, έχουμε τα εφόδια και οφείλουμε να συνεχίσουμε την οικοδόμηση μιας σύγχρονης Ελλάδας που ανασυγκροτείται παραγωγικά και θέτει νέες βάσεις και δομές. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις διαρθρωτικές προσαρμογές που με τόσες θυσίες πετύχαμε και να εφαρμόσουμε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πλάνο με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη δίκαιη ανάπτυξη και την ισονομία. Να οραματιστούμε μια Ελλάδα-παράγοντα σταθερότητας στη γειτονιά μας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο, που δε δημιουργεί εντάσεις και προβλήματα, αλλά απαντά σθεναρά σε αυτά, συμβάλλει στην επίλυσή τους και δρα με αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση των αναφαίρετων δικαιωμάτων της.

Οφείλουμε, λοιπόν, να διασφαλίσουμε το ουσιαστικό και έμπρακτο περιεχόμενο στην έννοια της «Δημοκρατίας». Το οφείλουμε στις γενιές που έρχονται και σε όλους όσοι πίστεψαν, αγωνίστηκαν και αφιέρωσαν τη ζωή τους για την εδραίωσή της.

 

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...