Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Η ΝΔ να αφήσει το επαγγελματικό coaching και να διαχειριστεί τη νέα κρίση»

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛ. ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΡΑΝΑΚΗ

«Πολλές φορές ακούμε για ανέργους που ψάχνουν για δουλειά και λένε ότι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα αλλά δεν ψάχνουν στο ίντερνετ. Πάρα πολλές φορές υπάρχουν νέα παιδιά τα οποία πάνε από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουνε δουλειά, αλλά δεν κάθονται να κάνουν αναζήτηση στο ίντερνετ και να κάνουν μία σωστή δόμηση βιογραφικού, άρα η νέα γενιά πρέπει να μπει σε μία νέα νοοτροπία για το πώς να ψάχνει δουλειά και να μην τα περιμένει όλα από το κράτος» ακούστηκε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής σε συζήτηση με θέμα τα μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων διά στόματος του Βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Ο κ. Κυρανάκης εκφράζει πάντα «με παρρησία» τις ιδέες, τις θέσεις, αλλά και το κλίμα που επικρατεί στη ΝΔ και οι δηλώσεις του αυτές επιβεβαιώνουν την αλλαγή στο κυβερνητικό αφήγημα από το «ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα» στο «οι νέοι φταίνε για την ανεργία», «οι νέοι φταίνε για την αύξηση των κρουσμάτων».

Μετά από ένα χρόνο και μερικούς μήνες διακυβέρνησης και έχοντας επανειλημμένως παίξει, και τελικώς κάψει, το χαρτί του κακού ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ φιλοτεχνεί του προφίλ του επόμενου αποδιοπομπαίου τράγου που βρήκε με ευκολία, όπως φαίνεται, στους νέους της χώρας.

Η «στενή επαφή» του κ. Μητσοτάκη με τους ομοϊδεάτες του Ευρωπαϊκού Βορρά, που από τα χρόνια της κρίσης μιλούν για τεμπέληδες και φυγόπονους Έλληνες, οδήγησε στο φειδωλό πακέτο της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης και φαίνεται ότι επηρεάζει το εσωτερικό του κόμματός του που δείχνει να ενστερνίζεται τέτοιες απόψεις.

Οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν μιλάμε για τους νέους που βγαίνουν στην αγορά εργασίας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Η γενιά των νέων του μνημονίου, που έμειναν στην χώρα, και είδαν την ανεργία να σκαρφαλώνει σε ιστορικό ρεκόρ, τα εργασιακά τους δικαιώματα και την αξιοπρέπεια να καταρρακώνονται, βρίσκεται αντιμέτωπη ξανά, στα πιο παραγωγικά της χρόνια, με μια νέα οικονομική κρίση. Η ΝΔ πρέπει να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες και να αφήσει στην άκρη το επαγγελματικό coaching και τις συμβουλές από τα τηλεοπτικά κανάλια. Να σοβαρευτεί επιτέλους και να διαχειριστεί τη νέα κρίση και τον οδυνηρό χειμώνα που έρχεται.

Προϋπόθεση για να βρει ένας νέος δουλειά δεν είναι μόνο η αναζήτησή εργασίας, με ή χωρίς τον ενδεδειγμένο, από τον κ. Κυρανάκη τρόπο. Πρέπει και να υπάρχουν θέσεις εργασίας.

Προϋπόθεση ακόμη είναι η θωράκιση της οικονομίας και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που συγκροτούν κατεξοχήν το επιχειρείν στην Ελλάδα. Βασική προϋπόθεση, όμως, είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή πολιτικών που δεν έχουν ως δομικό τους στοιχείο τα λουκέτα, την ανεργία, τη φτώχεια και τα χρέη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Και αυτό, κ. Κυρανάκη, είναι δουλειά και ευθύνη του κράτους.

Αλλά, για τη ΝΔ η αναζήτηση εκείνου που φταίει είναι πάντα επιτυχής, σε αντίθεση με την ανάληψη ευθυνών με την οποία, όπως δείχνει, δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά.

 

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

 

x

Check Also

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Εμπαίζουν τις μικρές επιχειρήσεις της Μαγνησίας- Μένουν εκτός και από το ΑΝΑΣΑ ΙΙ»

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Εμπαίζουν τις μικρές επιχειρήσεις της Μαγνησίας-Εκτός και από το ΑΝΑΣΑ ΙΙ»

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Χρέος της χώρας να πετύχει τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων»

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Χρέος της χώρας να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για την αναγνώριση της Γενοκτονίας ...

Ερώτηση Αλ.Μεϊκόπουλου για τη χρηματοδότηση των προσφυγικών σωματείων και τους πόρους του πρώην ΤΑΠΑΠ

Ερώτηση Αλ.Μεϊκόπουλου για τα προσφυγικά σωματεία και τους πόρους από την εκμετάλλευση της ανταλλάξιμης περιουσίας