Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος: Τρεις μήνες χωρίς άδεια κυκλοφορίας το ειδικό όχημα μεταφοράς των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλ. Μεϊκόπουλος, ώστε να λάβει το ειδικό λεωφορείο του ΕΕΕΕΚ Βόλου την απαραίτητη άδεια κυκλοφορίας που θα διευκολύνει τη μετακίνηση των μαθητών του ΕΕΕΕΚ.

Μετά την προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων των μαθητών του ΕΕΕΕΚ, τη συγκινητική ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και την έμπρακτη στήριξη τοπικών φορέων και πολιτών συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου, το Σεπτέμβριο του 2019 το ΕΕΕΕΚ απέκτησε τελικά το δικό του ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής το λεωφορείο παραμένει ακινητοποιημένο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις μετακινήσεις των μαθητών, καθώς λόγω διαδικαστικών αγκυλώσεων δεν έχει λάβει πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών

ΘΕΜΑ: Άμεση έκδοση της άδειας κυκλοφορίας του ειδικού οχήματος μεταφοράς των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου ξεκίνησε τις προσπάθειες για την απόκτηση ιδιόκτητου ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου που θα μεταφέρει τους μαθητές με αναπηρία τόσο στο σχολείο, όσο και στις δραστηριότητες εκτός σχολείου.

Το ΕΕΕΕΚ Βόλου από το 2002 που είναι το έτος ιδρύσεώς του επιτελεί σημαντικό έργο στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία.

Στο ΕΕΕΕΚ φοιτούν περίπου 55 έφηβοι μαθητές με αναπηρία και έτσι διαπιστώθηκε η ανάγκη να διευκολυνθεί η μετακίνηση τους, καθώς μέχρι την απόκτηση του ειδικού λεωφορείου οι μαθητές εξυπηρετούνταν με μεταφορικά μέσα που είτε παραχωρούνται στο σχολείο περιστασιακά, είτε μισθώνονται από το ίδιο το σχολείο ή τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.

Η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων και των μαθητών του ΕΕΕΕΚ ήταν συγκινητική και υπήρξε έμπρακτη συνδρομή πολλών τοπικών φορέων και πολιτών συμπεριλαμβανομένου και εμού, για να δοθεί η δυνατότητα στο ΕΕΕΕΚ να αποκτήσει το ειδικό λεωφορείο.

Μάλιστα, σε συνάντηση που είχα με την τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κατόπιν και σχετικής επιστολής που είχα αποστείλει γνωστοποιώντας κεντρικά αυτό το σημαντικό θέμα για την τοπική κοινωνία του Βόλου, το Υπουργείο είχε δεσμευτεί ότι αν το ΕΕΕΕΚ καταφέρει να αποκτήσει το ειδικό λεωφορείο, το Υπουργείο θα φροντίσει για την άμεση τοποθέτηση οδηγού, καθώς και για τη διαρκή κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του λεωφορείου (επισκευές, καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας κλπ).

Οι παραπάνω ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα το Σεπτέμβριο του 2019 το ΕΕΕΕΚ να αποκτήσει το δικό του ιδιόκτητο ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών, και στόχος ήταν το λεωφορείο να έχει λάβει πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας, ώστε να είναι έτοιμο να κάνει τα απαραίτητα δρομολόγια με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή το όχημα ακόμη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, καθώς δεν έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του. Ενώ δηλαδή έχουν περάσει τρεις ολόκληροι μήνες από την απόκτηση του ειδικού λεωφορείου, αυτό παραμένει κλειδωμένο.

Η αγκύλωση δημιουργείται εξαιτίας της ειδικής φύσης της ιδιοκτησίας του λεωφορείου, καθώς θα πρέπει να εκδοθεί κατ’ εξαίρεση ειδική άδεια κυκλοφορίας στο όνομα της σχολικής επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η οποία δρομολόγησε τις διαδικασίες.

Ωστόσο, μετά από τον αγώνα του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων του ΕΕΕΕΚ και τη συγκινητική κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας που οδήγησε στην απόκτηση του ειδικού λεωφορείου, τρεις μήνες είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να μην έχουν καταφέρει να ξεπεραστούν τα όποια διοικητικά και διαδικαστικά εμπόδια για την απόκτηση της άδειας κυκλοφορίας.

Επειδή, Το ΕΕΕΕΚ Βόλου επιτελεί σημαντικό έργο στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία.

Επειδή, στο ΕΕΕΕΚ φοιτούν περίπου 55 έφηβοι μαθητές με αναπηρία και υπάρχει ανάγκη διευκόλυνσης της μετακίνησης τους.

Επειδή, μετά από προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ και τη συγκινητική κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, το Σεπτέμβριο του 2019 το ΕΕΕΕΚ κατάφερε να αποκτήσει το δικό του ιδιόκτητο ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών .

Επειδή, ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή το όχημα ακόμη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, καθώς δεν έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του.

Επειδή, η καθυστέρηση οφείλεται σε διοικητικές και διαδικαστικές αγκυλώσεις.

Επειδή, σε κάθε περίπτωση η κεντρική διοίκηση οφείλει να συνδράμει άμεσα και έμπρακτα στις προσπάθειες στήριξης και διευκόλυνσης της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Πως προτίθεται να παρέμβει ώστε να ξεπεραστούν άμεσα οι όποιες διαδικαστικές δυσκολίες και να αποκτήσει το ειδικό λεωφορείο του ΕΕΕΕΚ Βόλου την απαραίτητη άδεια κυκλοφορίας ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των μαθητών του ΕΕΕΕΚ;

Ο ερωτών βουλευτής

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...