Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σε εκδηλώσεις Σωματείων και Συλλόγων στο Βόλο στις 8 & 9 Φεβρουαρίου 2020.
Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, στον Ετήσιο χορό της Λέσχης Εργαζόμενου Κοριτσιού και του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου. Αναφέρθηκε στις πολλαπλές δράσεις της Λέσχης που με την πολυετή παρουσία της συμβάλλει στην εκπαίδευση και ψυχαγωγία των μελών της και προσφέρει ουσιαστικό εκπαιδευτικό και πολιτιστικό, κοινωνικό έργο στην πόλη.
Ευχήθηκε καλή χρονιά στις γυναίκες και στους άνδρες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, καλή δύναμη στο έργο που επιτελούν με αυταπάρνηση και σεβασμό στον πολίτη και υγεία σε αυτούς και τις οικογένειές τους.
Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος βρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση τουΣωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ». Ο Βουλευτής επισήμανε ότι η εκδήλωση εκτός από την εορταστική της ατμόσφαιρα για την έλευση του νέου έτους αποτελεί και την καλύτερη αφορμή για να επισημάνουμε πως η αξιοπρέπεια, η κοινωνική προστασία και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία είναι αυτονόητα, αδιαπραγμάτευτα και απαιτούν την συμβολή και την στήριξη όλων μας. Τόνισε ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεση του Σωματείου και ευχήθηκε μια καλή και δυναμική χρονιά.
Στον ετήσιο χορό του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Μνήμες Προσφύγων». Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος χαιρέτισε την εκδήλωση ιδιαίτερα συγκινημένος λόγω και της προσφυγικής καταγωγής του από το Εγγλεζονήσι της Μικράς Ασίας ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά και τόνισε τη σημασία του Συλλόγου στη διάσωση της μνήμης και των παραδόσεων του μικρασιατικού ελληνισμού.
Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του φιλανθρωπικού ιδρύματος «ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ» και του Σωματείου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βόλου. Ο Βουλευτής συνεχάρη το Ίδρυμα για το κοινωνικό του έργο και τόνισε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον αυτού του τόπου και θα πρέπει να αποτελούν τον πυρήνα της κοινωνικής προστασίας μας.
Συνέχισε λέγοντας ότι εξίσου σημαντική είναι και η δραστηριότητα της Φιλόπτωχου Αδελφότητας, σε μια άλλη κοινωνική ομάδα συνανθρώπων μας που έχουν την ανάγκη προσοχής και επικούρησης από το κοινωνικό σύνολο, προκειμένου να αντιπαρέλθουν με αξιοπρέπεια τη δύσκολη κατάσταση και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν.
Στην κοπή πίτας του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Αθλητικού & Αλιευτικού Συλλόγου Κριθαρίας «Ο ΝΕΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ». Ο Σύλλογος συμβάλλει σημαντικά στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου και στην ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.