Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Ερώτηση & Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσε ο Αλ. Μεϊκόπουλος για κυνήγι και ψάρεμα

Ερώτηση & Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσε ο Αλ. Μεϊκόπουλος για κυνήγι και ψάρεμα

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ζητώντας από τον Υπουργό Υγείας τα πρακτικά της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων με τις εισηγήσεις τους για την απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε, επιπλέον, τον αρμόδιο Υπουργό με βάση ποια επιδημιολογικά στοιχειά κρίθηκε ότι οι δραστηριότητες αυτές αποτελούν κίνδυνο για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος από τις 02.01.2021 προέκυψε σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά έπειτα από σχετική εισήγηση των επιστημόνων και έχει δημιουργήσει την έντονη διαμαρτυρία των κυνηγών και των ερασιτεχνών αλιέων πανελλαδικά.

Τη στιγμή που επαναλειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα, έχουν ανοίξει τα σχολεία και επιτρέπονται δραστηριότητες, όπως η κολύμβηση,  η πεζοπορία και η αναρρίχηση, δεν μπορούν να κατανοήσουν τον αυστηρό αυτό περιορισμό στο κυνήγι και στο ψάρεμα ακόμα και κατά μόνας. Όπως υποστηρίζεται, οι δραστηριότητες αυτές είναι ασφαλείς και χωρίς συνωστισμό.

«Το λιγότερο που οφείλει να πράξει η κυβέρνηση είναι να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις για την παρατεταμένη απαγόρευση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων και να μη συνεχίσει να αγνοεί τους ερασιτέχνες αλιείς και τους κυνηγούς της χώρας».

Αναλυτικά:

Ερώτηση και ΑΚΕ

Προς τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Ερώτηση και ΑΚΕ σχετικά με τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που απαγορεύουν τις δραστηριότητες του κυνηγιού και του ψαρέματος

Το νέο ΦΕΚ με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00» που δημοσιεύθηκε στις 30.01.2021 παρατείνει την απαγόρευση για το ψάρεμα και το κυνήγι παραλείποντας τις δραστηριότητες αυτές από τους επιτρεπόμενους λόγους μετακίνησης.

Σημειωτέον, οι δραστηριότητες αυτές απαγορεύονται από τις 02.01.2021, μια μόλις εβδομάδα μετά την απόφαση στις 24.12.2021 με τα αναθεωρημένα μέτρα κατά του κορωνοϊού που επέτρεπαν το κυνήγι και το ερασιτεχνικό ψάρεμα εντός της περιφερειακής ενότητας. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υποστήριξε ότι η συνέχιση της απαγόρευσης στους δύο αυτούς τομείς δραστηριότητας προέκυψε έπειτα από εισήγηση των επιστημόνων.

Η απαγόρευση έχει προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία των κυνηγών και των ερασιτεχνών αλιέων πανελλαδικά οι οποίοι αδυνατούν να κατανοήσουν για ποιο λόγο τους επιβάλλεται αυστηρός περιορισμός τη στιγμή που επαναλειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα, έχουν ανοίξει τα σχολεία και επιτρέπονται δραστηριότητες όπως η κολύμβηση,  η πεζοπορία και η αναρρίχηση.

Υποστηρίζουν ότι το κυνήγι και το ψάρεμα αποτελούν ασφαλείς και κατά βάση μοναχικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο και στη θάλασσα, χωρίς συνωστισμό που συμβάλλουν σημαντικά στην ευεξία και την ψυχική υγεία των συμμετεχόντων ιδιαίτερα την περίοδο αυτή λόγω των περιοριστικών μέτρων. Επισημαίνουν παράλληλα ότι η φύση των δραστηριοτήτων είναι τέτοια που δεν προκαλούν διασπορά του κορωνοϊού και δε συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Για τους λόγους αυτούς, ερωτάται ο αρμόδιος  Υπουργός:

Με βάση ποια επιδημιολογικά δεδομένα κρίθηκε ότι οι δραστηριότητες του κυνηγιού και του ψαρέματος αποτελούν κίνδυνο για τη διασπορά του κορωνοϊού;

Επίσης ζητείται από τον Υπουργό Υγείας να μας καταθέσει:

Τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που περιλαμβάνουν την εισήγησή τους για την απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

 Ο Ερωτών & Αιτών Βουλευτής

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

 

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...