Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο η έξωση της Νίκης Βόλου από το Πανθεσσαλικό Στάδιο

Κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων

Με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφου ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ζήτησε από τους Υπουργούς Αθλητισμού και Οικονομικών να παρέμβουν άμεσα για να ανακληθεί η άδικη και υπερβολική απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης Πανθεσσαλικού Σταδίου του Δήμου Βόλου που οδηγεί στην έξωση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου από το Στάδιο.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, στις 16/02/2022 η Επιτροπή Διαχείρισης Πανθεσσαλικού Σταδίου του Δήμου Βόλου, με απόφασή της, κατήγγειλε τη σύμβαση με τη ΠΑΕ Νίκη Βόλου για τη χρήση του Σταδίου. Αιτιολογία ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στις εγκαταστάσεις και κερκίδες του Σταδίου από μερίδα οπαδών της Νίκης Βόλου κατά τη διεξαγωγή αγώνων της ομάδας με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ηρακλή.

«Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκης Βόλου για το σύνολο των υλικών ζημιών, η Διοίκηση της ομάδας προχώρησε άμεσα σε πλήρη αποκατάσταση των φθορών ώστε οι εγκαταστάσεις του Σταδίου να είναι πλήρως λειτουργικές», επεσήμανε ο Βουλευτής, αναφέροντας ότι σχετικά με την επιχειρηματολογία της Επιτροπής για εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ οπαδών, κάτι τέτοιο δεν προκύπτει και καμία τέτοια αναφορά για επεισόδια δεν γίνεται ούτε στις εκθέσεις της αστυνομίας, ούτε στα σχετικά φύλλα αγώνα.

Στο αιτιολογικό της απόφασης της Επιτροπής περιλαμβάνονται και άστοχες συνδέσεις των συμβάντων με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Άλκη στη Θεσσαλονίκη. «Τέτοιες αναφορές είναι παντελώς άστοχες, καθώς  τόσο η ΠΑΕ Νίκης Βόλου όσο και οι οργανωμένοι φίλαθλοί της, όχι μόνο καταδίκασαν άμεσα και απερίφραστα το γεγονός, αλλά αντιπροσωπεία της οικογένειας της Νίκης Βόλου επισκέφθηκε την επόμενη μέρα τον τόπο δολοφονίας του αδικοχαμένου Άλκη διατρανώνοντας την αντίθεσή της στην οπαδική βία μαζί με τους χιλιάδες φιλάθλους και το σύνολο σχεδόν του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, κατά τα περίπου τρία έτη θητείας της δεν έχει δώσει κανένα απολύτως δείγμα παραβίασης των όρων των συμβάσεων που υπογράφει και έχει σεβαστεί απόλυτα κάθε γήπεδο ή αθλητική εγκατάσταση που της έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Βόλου ή από οποιονδήποτε δημόσιο φορέα.

«Η Νίκη Βόλου αποτελεί την ιστορική, προσφυγική ομάδα της πόλης, με πλήθος φιλάθλων που προσφεύγουν κάθε Κυριακή για να υποστηρίξουν ειρηνικά την αγαπημένη τους ομάδα», σημείωσε ο Αλ. Μεϊκόπουλος, ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να κοινοποιήσουν την επίμαχη σύμβαση για χρήση του Πανθεσσαλικού εκ μέρους της Νίκης Βόλου, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, φίλαθλοι και τοπική κοινωνία για τους όρους και να διακριβωθεί αν υπήρξε παραβίαση αυτών εκ μέρους της ομάδας.

Αναλυτικά η Ερώτηση και η Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Πολιτισμού & Αθλητισμού

 ΘΕΜΑ: Άδικη απόφαση έξωσης της Νίκης Βόλου από το Πανθεσσαλικό Στάδιο

Στις 16/02/2022 η Επιτροπή Διαχείρισης Πανθεσσαλικού Σταδίου του Δήμου Βόλου, με απόφασή της, κατήγγειλε τη σύμβαση με τη ΠΑΕ Νίκη Βόλου για τη χρήση του Σταδίου. Με τον τρόπο αυτό η ιστορική ομάδα της Νίκης Βόλου τίθεται εκτός χρήσης του Πανθεσσαλικού για τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις στη μέση του πρωταθλήματος της Superleague 2.

Αιτιολογία για την απόφαση της Επιτροπής είναι ότι προκλήθηκαν υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις και κερκίδες του Σταδίου από μερίδα οπαδών της Νίκης Βόλου κατά τη διεξαγωγή αγώνων της ομάδας με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ηρακλή.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκης Βόλου για το σύνολο των υλικών ζημιών στους αγώνες, η Διοίκηση της ομάδας προχώρησε άμεσα σε πλήρη αποκατάσταση των φθορών ώστε οι εγκαταστάσεις του Σταδίου να είναι πλήρως λειτουργικές.

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, κατά τα περίπου τρία έτη θητείας της δεν έχει δώσει κανένα απολύτως δείγμα καταστρατήγησης των όρων των συμβάσεων που υπογράφει και σε κάθε περίπτωση έχει σεβαστεί απόλυτα κάθε γήπεδο ή αθλητική εγκατάσταση που της έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Βόλου ή από οποιονδήποτε δημόσιο φορέα.

Η έξωση της ΠΑΕ από το Πανθεσσαλικό στάδιο εν μέσω του πρωταθλήματος συνιστά σημαντικό πλήγμα για την ομάδα, η οποία αναγκάζεται να διενεργεί τους αγώνες της σε άλλο γήπεδο, χωρίς τις σύγχρονες υποδομές του Πανθεσσαλικού και χωρίς την ικανότητα να φιλοξενεί την ίδια μερίδα φιλάθλων.

Η Νίκη Βόλου αποτελεί την ιστορική, προσφυγική ομάδα της πόλης, με πλήθος φιλάθλων που προσφεύγουν κάθε Κυριακή για να υποστηρίξουν ειρηνικά την αγαπημένη τους ομάδα, ενώ ως αθλητικός σύλλογος έχει λάβει διαχρονικά σημαντικές πρωτοβουλίες και κοινωνικές και αθλητικές δράσεις για την ανάσχεση της βίας στα γήπεδα και την εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου.

Η απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης Πανθεσσαλικού Σταδίου του Δήμου Βόλου, για καταγγελία της σύμβασης με τη ΠΑΕ Νίκη Βόλου και ουσιαστικά έξωσης της ομάδας από το Πανθεσσαλικό, συνιστά απόφαση, υπερβολική και άδικη, από τη στιγμή που η ΠΑΕ δηλώνει σε κάθε τόνο ότι έχει σεβαστεί κατά γράμμα τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Επειδή, η Επιτροπή Διαχείρισης Πανθεσσαλικού Σταδίου του Δήμου Βόλου, με απόφασή της, κατήγγειλε τη σύμβαση με τη ΠΑΕ Νίκη Βόλου για τη χρήση του Σταδίου.

Επειδή, αιτιολογία για την απόφαση της Επιτροπής είναι ότι προκλήθηκαν υλικές  ζημιές στις εγκαταστάσεις και κερκίδες του Σταδίου από μερίδα οπαδών της Νίκης Βόλου.

Επειδή, με επίσημη ανακοίνωση της η ΠΑΕ Νίκης Βόλου δήλωσε πως για το σύνολο των υλικών ζημιών η Διοίκηση της ομάδας προχώρησε άμεσα σε πλήρη αποκατάσταση των φθορών.

Επειδή, η διαχρονικά η ΠΑΕ Νίκη Βόλου δεν έχει δώσει κανένα απολύτως δείγμα καταστρατήγησης των όρων των συμβάσεων που υπογράφει και σε κάθε περίπτωση έχει σεβαστεί απόλυτα κάθε γήπεδο ή αθλητική εγκατάσταση που της έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Βόλου.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

Προτίθενται να παρέμβουν, ώστε να ανακληθεί η άδικη και υπερβολική απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης Πανθεσσαλικού Σταδίου του Δήμου Βόλου για καταγγελία της σύμβαση με τη ΠΑΕ Νίκη Βόλου για τη χρήση του Σταδίου, από τη στιγμή που σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ, οι όροι της σύμβασης έχουν τηρηθεί στο ακέραιο εκ μέρους της ομάδας και δεν συντρέχει κανένας νόμιμος λόγος καταγγελίας της σύμβασης;

 ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Παρακαλούμε όπως μας κοινοποιήσετε την επίμαχη σύμβαση για χρήση του Πανθεσσαλικού Σταδίου εκ μέρους της Νίκης Βόλου, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, φίλαθλοι και τοπική κοινωνία για τους επιμέρους όρους.

Ο ερωτών βουλευτής

 Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...