Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Μετά από πρωτοβουλία του Αλ. Μεϊκόπουλου, στην Κομισιόν το θέμα του Κραυσίδωνα από τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτη & Π. Κόκκαλη

Στην Κομισιόν φέρνουν το μείζον τοπικό ζήτημα της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής του χειμάρρου Κραυσίδωνα στο Βόλο με Ερώτηση που κατέθεσαν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL Κώστας Αρβανίτης & Πέτρος Κόκκαλης, έπειτα από πρωτοβουλία και σχετική ενημέρωση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος πραγματοποίησε σειρά επαφών με τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη και Πέτρο Κόκκαλη και τους ενημέρωσε για τις αποφάσεις του Δήμου Βόλου για τις παρόχθιες οδούς του χειμάρρου και την αφαίρεση των δέντρων και του πρασίνου από τα δύο πεζοδρομημένα τμήματα μεταφέροντας παράλληλα τα αιτήματα και την αγωνία της Επιτροπής Δημοτών Κραυσίδωνα. 

Ολόκληρη η ερώτηση:

Η περιοχή του χειμάρρου Κραυσίδωνα στο Βόλο του Ν. Μαγνησίας, εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα LIFE – Environment κατά τη χρονική περίοδο 1993-1996 ( LIFE 93 ENV/GR 4518), με σκοπό να προστατευτεί και να αναδειχθεί το οικοσύστημα της περιοχής, να είναι εύκολα προσβάσιμο και ασφαλές για τους πολίτες, προσφέροντας ταυτόχρονα χώρους αναψυχής και συνεισφέροντας στην περιβαλλοντική εξισορρόπηση της πόλης. Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. σε ποσοστό 50% του συνολικού κόστους.

Ωστόσο, ο Δήμος Βόλου με την απόφαση αρ. 204/2017 αποφάσισε τη μονοδρόμηση των παρόχθιων οδών με φορά ανόδου-καθόδου και τη σύνδεσή τους με τις δύο εισόδους της πόλης και την περιφερειακή οδό του Βόλου, γεγονός που συνεπάγεται ακύρωση του παραπάνω έργου προκαλώντας σημαντική επιβάρυνση του φυσικού οικοσυστήματος της περιοχής.

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης, την 14η Φεβρουαρίου 2018, ο αρμόδιος επίτροπος κ. Vella δήλωσε ότι «Η Επιτροπή θα ερευνήσει το θέμα και θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα, αν κριθεί απαραίτητο».

Ερωτάται η Επιτροπή:

  1. Πραγματοποίησε η Επιτροπή την προαναφερόμενη έρευνα και αν ναι ποια είναι τα πορίσματά της;
  2. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Επιτροπή στην περίπτωση διαπίστωσης περιβαλλοντικών αυθαιρεσιών που αντιτίθεται την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και κυρίως στην Οδηγία 2004/35/ΕΚ σχετικά με την περιβαλλοντική ευθύνη όσον αφορά την πρόληψη και την αποκατάσταση περιβαλλοντικής ζημίας;
x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...