Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

«Απαιτείται γενναίο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στη Μαγνησία»

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος πραγματοποίησε επαφές με τους Δημάρχους των πληττόμενων από την κακοκαιρία περιοχών της Μαγνησίας

«Απαιτείται ένα γενναίο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών»

Επαφές πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, προκειμένου να ενημερωθεί ενδελεχώς για τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν σε πολλούς Δήμους του Νομού εξαιτίας των τελευταίων έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Στη συνομιλία του με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, η κ. Κολυνδρίνη, ανέφερε στον Βουλευτή ότι σημειώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές σε όλη την ανατολική πλευρά της Μαγνησίας πλην της Αλοννήσου. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με πλημμύρες στο Δέλτα Προμμυρίου-Πλατανιά, ενώ μεγάλη φθορά έχει υποστεί το επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο σε Ζαγορά και Νότιο Πήλιο, καθώς και στα νησιά της Σκιάθου και της Σκοπέλου. Ο καθαρισμός των ρεμάτων πριν τα καιρικά φαινόμενα από την Περιφέρεια περιόρισαν σημαντικά το εύρος της καταστροφής. Η Αντιπεριφερειάρχης και ο Βουλευτής συμφώνησαν ότι πρέπει άμεσα να δεσμευτούν ικανά χρηματικά ποσά εκ μέρους της Πολιτείας για την αποκατάσταση των ζημιών και να ολοκληρωθεί το συντομότερο, χωρίς “μπαλώματα” το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο.

Ο κ. Μεϊκόπουλος επικοινώνησε και με το Δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Κουτσάφτη, όπου συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα κατολισθήσεων και καθιζήσεων σε μεγάλο κομμάτι του Δήμου. Η δυνατή βροχή έχει δημιουργήσει κρίσιμη κατάσταση στο οδικό δίκτυο σε Πουρί και Τσαγκαράδα, ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε Ζαγορά, Ανήλιο και στο δρόμο προς Χορευτό. Ο Δήμαρχος ζήτησε την άμεση συνδρομή της Πολιτείας σε επίπεδο χρηματοδότησης, λέγοντας ότι ακόμα εκκρεμούν χρήματα για τις αποκαταστάσεις από τη θεομηνία του 2018.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου. Ο κ. Μιτζικός μίλησε για την ολοσχερή καταστροφή που έχει υποστεί το αγροτικό δίκτυο του Νοτίου Πηλίου, ενώ χαρακτήρισε έκτακτη την κατάσταση και στο οδικό δίκτυο, όπου παρατηρούνται επικίνδυνες κατολισθήσεις. Ο κ. Μιτζικός ανέφερε στον κ.Μεϊκόπουλο τη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί το Προμμύρι, καθώς έχει γίνει κατολίσθηση μέσα στον οικισμό, που σημαίνει πως θα χρειαστεί να υλοποιηθεί μεγάλο έργο αποκατάστασης. Την κατάσταση επιδεινώνει και η υπερχείλιση του φράγματος Παναγιώτικο.

Ο Βουλευτής επικοινώνησε και με τους Δημάρχους των νησιών των Βορείων Σποράδων που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου ανέφερε πως η κατάσταση σε όλο το νησί είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η δυνατή βροχή της προηγούμενης μέρας και ενδεχόμενη επιδείνωση αυτής θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Υπάρχουν πλημμυρισμένα σπίτια, δρόμοι και αποκλεισμένα καταστήματα. Ο κ. Τζούμας αναφέρθηκε και στην κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και το περιφερειακό οδικό δίκτυο του νησιού και υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες και τα συνεργεία του Δήμου καταβάλλουν μια τιτάνια προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ζημιές και να βοηθήσουν το σύνολο των κατοίκων στις κρίσιμες αυτές στιγμές.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Σκοπέλου. Ο Δήμαρχος κ. Περίσσης ανέφερε ότι υπάρχουν ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης του νησιού. Οι εκτεταμένες πλημμύρες στο οδικό δίκτυο προκάλεσαν σε αρκετά σημεία καθίζηση του οδοστρώματος.

Κοινός τόπος στις επαφές με όλους τους Δημάρχους είναι ότι για να αντιμετωπιστεί επαρκώς και ολοκληρωμένα η κατάσταση μετά τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα απαιτούνται η  άμεση συμβολή  της Πολιτείας και των θεσμών της. Στάθηκαν στο γεγονός ότι επιβάλλεται γενναία χρηματοδότηση προκειμένου να αποκατασταθούν στο σύνολο τους οι ζημιές. Επιπρόσθετα τόνισαν ότι για να υπάρξει η βέλτιστη διαχείριση σε μελλοντικές θεομηνίες είναι επιτακτική η ανάγκη να αναβαθμιστούν οι τεχνικές υπηρεσίες και οι δομές πολιτικής προστασίας των Δήμων. Αυτό σημαίνει προσλήψεις προσωπικού, και εφοδιασμός των Δήμων με περισσότερα  δομικά χωματουργικά μηχανήματα, ώστε να μην αναγκάζονται να προχωρούν σε πολυδάπανες συμβάσεις με ιδιωτικά συνεργεία κάθε φορά που προκύπτει ανάγκη.

Ο κύριος Μεϊκόπουλος με τη σειρά του αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, τους Δημάρχους,το προσωπικό των Δήμων και της Περιφέρειας, αλλά και την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για το μεγάλο αγώνα που δίνουν, σημείωσε πως θεωρεί αυτονόητη την κήρυξη των τεσσάρων αυτών Δήμων του Ν. Μαγνησίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Η προσπάθεια που γίνεται από τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης θα μείνει ημιτελής, με αρνητικές συνέπειες για τις περιοχές και τους κατοίκους, αν δεν ενεργοποιηθούν άμεσα τα αντανακλαστικά της Πολιτείας.

 Είναι σχεδόν αδύνατο να αποκατασταθούν οι ζημιές στις υποδομές των Δήμων από τα ούτως ή άλλως περιορισμένα έσοδά τους, τα οποία μόλις επαρκούν για την κάλυψη των τακτικών τους δαπανών. Πρέπει άμεσα τα αρμόδια Υπουργεία με τη συνδρομή της Περιφέρειας να προχωρήσουν στην εκπόνηση ενός έκτακτου χρηματοδοτικού προγράμματος για την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές με πόρους που θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από τον τακτικό προϋπολογισμό του Κράτους» δήλωσε ο κ. Μεϊκόπουλος.

x

Check Also

Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο η αιφνιδιαστική αναστολή λειτουργίας του σχολείου στη Μακρυρράχη

Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο η αιφνιδιαστική αναστολή του σχολείου της Μακρυρράχης

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Στοιβαγμένοι μαθητές σε αίθουσες και λεωφορεία και φέτος στη Μαγνησία»

Μεϊκόπουλος – Σύλλογος Α’Βαθμιας Εκπαίδευσης:«Με στοιβαγμένους μαθητές και φέτος τα σχολεία στη Μαγνησία»

Ερώτηση & Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων από Μεϊκόπουλο για το Αλιευτικό Καταφύγιο στον Πλατανιά

Ερώτηση & Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων από Μεϊκόπουλο για το Αλιευτικό Καταφύγιο στον Πλατανιά Πηλίου