Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

«Η Νέα Δημοκρατία δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τη δωρεάν Δημόσια Παιδεία»

«Η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια σταυροφορία εναντίον του δωρεάν Δημοσίου Πανεπιστημίου»

«το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παιδεία αποτελεί στην πραγματικότητα το master plan για την έλευση ιδιωτικών πανεπιστημίων και είναι διάχυτο από εμμονές και υποκρισία»

Παρέμβαση στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την Παιδεία πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος την Τρίτη 21/01/2020.

Ο Βουλευτής άνοιξε την ομιλία του αναφερόμενος σε ισχυρισμούς Βουλευτών της ΝΔ οτι για τις παθογένειες και στρεβλώσεις στην ελληνική δημόσια ανώτατη εκπαίδευση αποκλειστικό αίτιο αποτελεί η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, επισημαίνοντας ότι, αν ισχύει κάτι τέτοιο, η προσκείμενη σε αυτή ΔΑΠ ΝΔΦΚ, πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές τα τελευταία χρόνια, είναι μία «κρυφόμαρξιστική οργάνωση» και το κόμμα της ΝΔ θα πρέπει να διαγράψει όλη την φοιτητική νεολαία ΔΑΠ ΝΔΦΚ.

Κατά τον κ.Μεϊκόπουλο η πολιτική της ΝΔ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση κινείται στους άξονες της αναστολής, της συρρίκνωσης και της κατάργησης. Το νομοσχέδιο βάζει τέλος στην ίδρυση Νομικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αναστέλλει 37 νέα τμήματα και τα 65 δωρεάν διετή προγράμματα σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι σε μία άλλη κρίση προκλητικής και επιλεκτικής γενναιοδωρίας διαθέτει 2 εκατομμύρια ευρώ στην ιδιωτική Θεολογική Σχολή της Βοστώνης με 150 σπουδαστές και «τελειώνει» τα διετή προγράμματα για 1.500 αποφοίτους των ΕΠΑΛ και μαζί την ευκαιρία τους για δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε και στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, την οποία χαρακτήρισε αρχή κατ’ επίφαση ανεξάρτητη, αφού ουσιαστικά θα βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό έλεγχο και θα λειτουργεί ως κυματοθραύστης για τις επικείμενες χαοτικές μεταρρυθμίσεις για τα ΑΕΙ.
«Η Νέα Δημοκρατία δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τη δωρεάν δημόσια παιδεία και έχει επιδοθεί σε μια σταυροφορία εναντίον του δωρεάν Δημοσίου Πανεπιστημίου» τόνισε ο κ. Μεϊκόπουλος συνεχίζοντας ότι:«αλλάζει ό,τι δεν μπορεί να ελέγξει και βαπτίζει αναβάθμιση την εκ των έσω υπονόμευσή του».
Καυτηρίασε την τιμωρητική διάταξη του 80%-20% της κρατικής χρηματοδότησης στα ΑΕΙ, καθώς και το περιβόητο άρθρο 50 επισημαίνοντας ότι: «σε μία ήδη μεγάλη δεξαμενή αποφοίτων και εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην εκπαίδευση, η Κυβέρνηση στοιβάζει αποφοίτους με προσόντα και τίτλους σπουδών που δεν ελέγχονται και δεν αξιολογούνται από κανέναν», ενώ μετέφερε τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας των συγκλήτων των πανεπιστημίων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι το νομοσχέδιο αποτελεί στην πραγματικότητα το master plan για την έλευση ιδιωτικών πανεπιστημίων και είναι διάχυτο από εμμονές, ξενολαγνεία και υποκρισία και κάλεσε τους βουλευτές να το καταψηφίσουν.

x

Check Also

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Ενόψει επισιτιστικής κρίσης να μη μείνει κανένας νέος αγρότης εκτός Προγράμματος»

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Ενόψει επισιτιστικής κρίσης να μη μείνει κανένας νέος αγρότης εκτός Προγράμματος»

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Χαιρόμαστε που η ΝΔ εγκαινιάζει έργα που χρηματοδοτήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ»

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Χαιρόμαστε που η ΝΔ εγκαινιάζει έργα που χρηματοδοτήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ»

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Καταργούνται οριστικά και μεταφέρονται στη Λάρισα Τμήματα του ΟΣΕ Βόλου»

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Καταργούνται οριστικά και μεταφέρονται στη Λάρισα Τμήματα του ΟΣΕ Βόλου»