Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Μεϊκόπουλος:«Μετά το giveaway των 150€ γιατί δεν κάνετε giveaway και καμία θέση εργασίας στους νέους;»

Μεϊκόπουλος:«Μετά το giveaway των 150€ γιατί δεν κάνετε giveaway και καμία θέση εργασίας στους νέους;»

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α–ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος πραγματοποίησε παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 29/06/2021 κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», σημειώνοντας πως  η παρούσα Κύρωση είναι η κατάληξη της διαπραγμάτευσης της επί ΣΥΡΙΖΑ ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με το Ίδρυμα την περίοδο 2017-2018.

«Ήταν η αξιοπιστία της τότε ηγεσίας, η προσήλωση και η πίστη στις δυνατότητες του δημόσιου συστήματος υγείας, ήταν η πολιτική επιλογή ενίσχυσης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα που δημιούργησαν αυτές ακριβώς τις συνθήκες εμπιστοσύνης και φερεγγυότητας ώστε να οδηγηθεί το Ίδρυμα σε αυτήν την πολύ σημαντική απόφαση για την κατασκευή δύο νοσοκομείων και η ενίσχυση των πτητικών μέσων του ΕΚΑΒ», τόνισε ο Βουλευτής.

Ωστόσο, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί με προφανή σκοπιμότητα  τη συμφωνία με το «Σταύρος Νιάρχος» να πείσει ότι τέτοιου είδους δωρεές θα είναι και τα μόνιμα αποτελέσματα από τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο χώρο της δημόσιας υγείας, ωστόσο η αλήθεια για την παρούσα Συμφωνία είναι ότι τα έργα μετά την ολοκλήρωση θα περιέλθουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.

Τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας σχολίασε στη συνέχεια ο Βουλευτής, λέγοντας πως η παρέμβαση της κυβέρνησης εξαντλείται σε απλές παρατάσεις έκτακτων διαδικασιών. «Είναι παράδοξο ότι παρά τα εμβόλια, παρά την ύπαρξη νέων ελπιδοφόρων θεραπευτικών πρωτοκόλλων που εφαρμόζουν αρκετές χώρες με επιτυχία και το πιο παρατεταμένο lockdown που εφαρμόστηκε σε όλη την Ευρώπη, η Ελλάδα να βρίσκεται στην 31η θέση διεθνώς και 6η στην Ευρώπη ως προς το ποσοστό θνητότητας σωρευτικά από την έναρξη της πανδημίας», ανέφερε δεικτικά.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, την ίδια ώρα που χώρες όπως η Γαλλία αποφασίζουν να διαθέσουν δωρεάν μοριακά τεστ σε πολίτες αλλά και τουρίστες, η Κυβέρνηση επιμένει, με εμμονικό τρόπο σε επιδημιολογική επιτήρηση με τα μειωμένης αξιοπιστίας selftests, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία μέθοδο με σοβαρές επιφυλάξεις από την επιστημονική κοινότητα για την αξιοπιστία της, που πλέον θα γίνεται προϊόν ανεξέλεγκτης διάθεσης από καταστήματα που δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο της υγείας.

Τις ανακοινώσεις περί προνομίων για εμβολιασμένους σχολίασε στη συνέχεια ο κ. Μεϊκόπουλος, λέγοντας ότι την ώρα που η χώρα βρίσκεται στην 22η θέση σε ποσοστό εμβολιασμένων σε σύνολο 30 χωρών, όταν ένας στους τρεις ηλικιωμένους δεν έχει εμβολιαστεί, όταν δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την κάλυψη των ευπαθών ομάδων με σοβαρά νοσήματα, όταν υπάρχει απουσία επιστημονικής τεκμηρίωσης και ενημέρωσης για να απαντηθεί πειστικά η αυξανόμενη δυσπιστία και επιφυλακτικότητα των πολιτών, η Κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει την κουβέντα περί υποχρεωτικότητας και προνομίων, περί αποκλεισμών πολιτών από κοινωνικές δραστηριότητες.

«Η δημιουργία πολιτών δύο και τριών ταχυτήτων θα πείσουν τη στιγμή που ο κόσμος ακόμα δεν έχει απάντηση γιατί επί ενάμιση χρόνο έζησε τον απόλυτο παραλογισμό;», διερωτήθηκε ο Βουλευτής, σημειώνοντας  στρεφόμενος  προς τον Υπουργό: «Προσπαθείτε να προσεγγίσετε τη νέα γενιά με όρους influencer και social media. Αφού, λοιπόν, κάνατε giveaway τα 150 ευρώ, γιατί δεν κάνετε giveaway θέσεις εργασίας και καμιά ασφαλιστική εισφορά στους νέους ανθρώπους;».

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επιστολή πολίτη που διαβάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή από βουλευτή συμπολίτευσης της Μαγνησίας και περιείχε παράπονα προς το προσωπικό του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, η οποία αντί να κοινοποιηθεί στα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου για να διερευνηθεί το συμβάν ως προς την εγκυρότητά του, διαβάστηκε στη Βουλή προς τέρψη «λαϊκίστικων» συμπερασμάτων για «κακούς» νοσηλευτές και ανύπαρκτη αξιολόγηση.

Αυτό σύμφωνα με το Βουλευτή δεν είναι μια τυχαία πράξη, αλλά τα αποκαλυπτήρια της στρατηγικής επιλογής της Κυβέρνησης εδώ και δύο χρόνια για διαρκή υπονόμευση του εθνικού συστήματος υγείας, διαρκή απαξίωση του προσωπικού του.

«Για να έρθετε και να πείτε στο τέλος ότι δεν υπάρχει ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες και άρα –απευθυνόμενοι στον ιδιωτικό τομέα- ελάτε εδώ να γίνουν συμπράξεις. Αυτός είναι ο σχεδιασμός, αυτή είναι η χυδαιότητά σας και λυπάμαι πάρα πάρα πολύ γι’ αυτό που συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα», σχολίασε εμφατικά κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής.

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...