Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Μεϊκόπουλος:«Όσο τα αντιπλημμυρικά έργα γίνονται πρόχειρα,τόσο θα δοκιμάζεται ο κόσμος από την κακοκαιρία»

Μεϊκόπουλος:«Όσο τα αντιπλημμυρικά έργα γίνονται πρόχειρα,τόσο θα δοκιμάζεται ο κόσμος από την κακοκαιρία»

Ακραία καιρικά φαινόμενα χτύπησαν για άλλη μια φορά την περιοχή μας. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και θα αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις της όλο και συχνότερα.

Στο Ανατολικό Πήλιο, στη Ζαγορά, στο Ξουρίχτι, στο Πουρί, στην Μακρυρράχη, στο Ανήλιο καταγράφονται μεγάλες ζημιές από την έντονη βροχόπτωση, στο οδικό δίκτυο, στην αγροτική οδοποιία, στις καλλιέργειες. Στο Πουρί υπάρχει διακοπή νερού που προκλήθηκε από το σπάσιμο ενός αγωγού. Κατολισθήσεις στους δρόμους, αλλά και εντός οικισμών, έχουν διακόψει την οδική σύνδεση μεταξύ των οικισμών.

Παρόμοια εικόνα και σε περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Στο Καμάρι θάλασσα και ποτάμι «έχουν γίνει ένα», σε Βένετο, Κεραμίδι υπάρχουν τεράστιες καταστροφές στην αγροτική οδοποιία, ενώ προβλήματα υπάρχουν στους δρόμους που συνδέουν τους οικισμούς μεταξύ τους.

Σε τεράστιο «λασπότοπο» μετατράπηκε ο Πλατανιάς του Νοτίου Πηλίου. Η πολύωρη βροχή έχει καλύψει με λάσπη μεγάλο μέρος του χωριού.

Ήρθα σε επαφή με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, το Δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτη, το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δ. Νασίκα και το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικό. Μου μετέφεραν την κρισιμότητα της κατάστασης και το γεγονός ότι τα συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό στην αντιμετώπιση των δυσχερειών. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για ένα νέο κύμα ακραίων καιρικών φαινομένων τις επόμενες μέρες.

Πρέπει άμεσα η Πολιτεία να μεριμνήσει για την γρήγορη καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και καλλιέργειες. Οι αποζημιώσεις να δοθούν στην ώρα τους. Να μην έχουμε επανάληψη της άκρως προβληματικής εικόνας με τον Ιανό στην περιοχή του Αλμυρού, που εδώ και ένα χρόνο σημειώνονται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

 

Τέτοια φαινόμενα θα πολλαπλασιαστούν στο άμεσο μέλλον. Η ανάγκη για αξιόπιστη αντιπλημμυρική προστασία είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ. Η προχειρότητα τιμωρείται από τον καιρό. Χρειάζεται άμεση εκταμίευση κονδυλίων από την Κυβέρνηση για να χρηματοδοτηθεί αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση σε όλη τη Θεσσαλία. Είναι αδιανόητο όταν, μόνο τα έργα που επιβάλλεται να γίνουν στη Μαγνησία ανέρχονται σε 20 εκατ. ευρώ, να μην περιλαμβάνεται στις υπό χρηματοδότηση περιοχές από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το «επιτελικό»  κράτος ακούει ή το απασχολεί ο επικοινωνιακός “καλλωπισμός” του;

Η σκέψη μας στους ανθρώπους που βιώνουν τα πάνδεινα, στους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής και στα συνεργεία των Δήμων που επιχειρούν αυτές τις δύσκολες ώρες.

Θα πιέσουμε ώστε το κράτος να απαντήσει με πράξεις.

 

Αλ. Μεϊκόπουλος

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...