Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Παρεμβάσεις Μεϊκόπουλου – Παπανάτσιου για μέτρα στήριξης επαγγελματιών του Ν.Μαγνησίας

Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου πραγματοποίησαν παρεμβάσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου για μέτρα στήριξης και διευκόλυνσης των επαγγελματιών της Μαγνησίας που θίγονται από την έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού COVID -19 καταθέτοντας Αναφορές και διαβιβάζοντας σχετικές επιστολές και υπομνήματα θεσμικών φορέων του Νομού Μαγνησίας.Συγκεκριμένα:

1) Κατέθεσαν Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών διαβιβάζοντας την Επιστολή του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ στην οποία επισημαίνεται ότι ο κλάδος των σχολικών κυλικείων και ο βιοπορισμός των οικογενειών τους θίγεται άμεσα από το κλείσιμο των σχολείων για 14 ημέρες που διαφαίνεται ότι θα επεκταθεί μέχρι το Πάσχα τουλάχιστον λόγω του κορωνοϊού. Τονίζοντας ότι το κλείσιμο των κυλικείων θα οδηγήσει τους επαγγελματίες του κλάδου σε αδυναμία να αντεπεξέλθουν οικονομικά τόσο στα καθημερινά τους έξοδα όσο και στα τρέχοντα, όπως ασφαλιστικές εισφορές, ενοίκια, ρυθμίσεις σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, ζήτησαν τη λήψη μέτρων διευκόλυνσης και τη θέσπιση μέτρων που θα τους απαλλάξουν από τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στη δύσκολη αυτή κατάσταση στην οποία περιήλθαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
2) Την επέκταση των έκτακτων μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας ζήτησαν από τον Υπουργό Οικονομικών οι Βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στην Αναφορά τους και διαβίβασαν το σχετικό Υπόμνημα του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, όπου επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι οι επιπτώσεις του φαινομένου του κορωνοϊού δημιουργούν παγκόσμιες συνθήκες που δεν περιορίζονται μόνο στις περιοχές όπου υπάρχουν κρούσματα ή σε περιορισμένες δραστηριότητες. Οι κλάδοι της επιχειρηματικότητας και κυρίως αυτοί του τουρισμού, της εστίασης και του εμπορίου έχουν ήδη χτυπηθεί με κατακόρυφη συρρίκνωση του τζίρου λόγω της δικαιολογημένης φοβίας των καταναλωτών και αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας. Οι ακυρώσεις στη Μαγνησία αγγίζουν ήδη το 90% τόσο στο χερσαίο μέτωπο όσο και στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Β. Σποράδων, ενώ σημαντικό πλήγμα έχει δεχθεί και ο τομέας εξαγωγών ελαιολάδου του Πηλίου προς τη γειτονική Ιταλία, αναφέρουν στην Αναφορά τους οι Βουλευτές.
3) Παρέμβαση για την ενίσχυση του κλάδου του εμπορίου και κυρίως των μικρών επιχειρήσεων της Μαγνησίας με μέτρα στήριξης ζήτησαν ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και η Κατερίνα Παπανάτσιου από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών διαβιβάζοντας Υπόμνημα του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΛΟΥ & Ν. ΙΩΝΙΑΣ. Με το μέτρο του περιορισμού κατ’ οίκον η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών υφίσταται μεγάλη ύφεση με αποτέλεσμα σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στις πληγείσες περιοχές οι μικρομεσαίοι έμποροι και επιχειρηματίες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς την Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις Τράπεζες και τους προμηθευτές, ενώ μείζον θέμα υπάρχει και με την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για ένα χρονικό διάστημα και τα τρέχοντα έξοδά τους σε συνδυασμό με τις άδειες ασθενείας για τους υπαλλήλους που θα χρειαστεί να παραμείνουν δικαιολογημένα εκτός εργασίας.

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...