Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Αλ. Μεϊκόπουλος: Καλή Επιτυχία στα παιδιά των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις !

Μήνυμα Αλ. Μεϊκόπουλου για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων

Φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν δυστυχώς την ιδιαιτερότητα να γίνονται στη σκιά των υγειονομικών μέτρων και συνθηκών που διαμορφώθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid 19. Μπορεί οι συνθήκες αυτές να μην είναι οι ιδανικές για την εξεταστική διαδικασία, ωστόσο είμαι βέβαιος πως οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι όλων των Λυκείων της χώρας μας θα ανταποκριθείτε για μία ακόμη φορά σε αυτή την πρόκληση.

Καταφέρατε να αντεπεξέλθετε στις δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης, σε μια πολύ απαιτητική για την προετοιμασία σας σχολική περίοδο που ολοκληρώθηκε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην εκπαιδευτική κοινότητα για την προετοιμασία των μαθητών μέσα από την πρωτόγνωρη για όλους διαδικασία, με πρωτοφανείς δυσκολίες και περιπτώσεις μαθητών χωρίς τεχνολογικό εξοπλισμό για πάρα πολλούς μήνες…

Οι αντιξοότητες υπογράμμισαν για άλλη μια φορά την ανάγκη ενίσχυσης των εκπαιδευτικών και της δωρεάν Δημόσιας παιδείας, που συνεχώς αποδεικνύεται  πόσο πολύτιμη και σημαντική είναι για τον τόπο μας. Συγχαρητήρια πολλά, επίσης, στους γονείς και το στενό περιβάλλον των ανθρώπων που με  την αμέριστη στήριξη, βοήθεια, ενίσχυση και ηθική συμπαράσταση προσφέρατε τα μέγιστα στα παιδιά που δίνουν εξετάσεις.

Φέτος οι υποψήφιοι των πανελλαδικών έχουν να αντιμετωπίσουν και μια επιπρόσθετη αντιξοότητα. Η καθιέρωση εκ μέρους της κυβέρνησης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που αναμένεται να αφήσει εκτός πανεπιστημιακών σχολών περίπου 30.000 υποψηφίους αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στην προσπάθεια των νέων και των οικογενειών τους, αλλά και μία ευθεία επίθεση στο δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο.

Οι Πανελλαδικές είναι ένα κομβικό σημείο στην πορεία των νέων προς το μέλλον και την επαγγελματική τους αποκατάσταση, ωστόσο δεν την καθορίζει απόλυτα. Είναι ένα ακόμη βήμα στο δρόμο προς την ωρίμανση. Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι μονάχα μια δοκιμασία γνώσεων, αλλά μια δοκιμασία ψυχραιμίας, σταθερότητας και κουράγιου, εφόδια που είναι απαραίτητα στο στίβο της ζωής. Το μέλλον είναι μπροστά σας γεμάτο επιλογές. Σας καλεί να επιλέξετε την πορεία και τους στόχους σας και να έχετε πάντα στο νου πως με συνέπεια, δουλειά, υπομονή και επιμονή θα τα καταφέρετε.

Έχουμε ανάγκη η νέα γενιά να είναι πρωταγωνίστρια, με κριτική σκέψη, τόλμη και δημιουργικότητα, ώστε να πάρει τη σκυτάλη και να μας οδηγήσει σε ένα μέλλον καλύτερο. Σας χρειαζόμαστε!

Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου εύχομαι Καλή Επιτυχία και Καλή Δύναμη σε όλες τις υποψήφιες και τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων που ξεκινούν τη Δευτέρα, καθώς και των ΕΠΑΛ που ακολουθούν την Τρίτη. Εύχομαι να πετύχετε τους στόχους σας, να ανοίξουν δρόμοι μπροστά σας, να ανταμειφθούν οι κόποι σας και να βάλετε τις βάσεις για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία σύμφωνα με τις δικές σας επιθυμίες!

Καλή επιτυχία, για άλλη μια φορά, σε όλες και όλους!

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...