Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Με μισθούς πείνας, 10ωρα, φθηνές υπερωρίες νομίζει η ΝΔ ότι θα φέρει επενδύσεις»

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Με μισθούς πείνας, απλήρωτα 10ωρα, φθηνές υπερωρίες νομίζει η ΝΔ ότι θα φέρει επενδύσεις»

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος πραγματοποίησε σήμερα παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που, όπως ανέφερε, μετά την ψήφισή του θα αλλάξει διαπαντός την αγορά εργασίας.

«Οι εργασιακές σχέσεις, η προστασία ή μη της εργασίας συναρτώνται με το τι είδους κοινωνία και δημοκρατία θέλουμε, άρα υπό μία έννοια η αντιπαράθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο συνιστά επί της ουσίας μάχη υπεράσπισης δημοκρατικών και κοινωνικών κεκτημένων» τόνισε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κατηγόρησε στη συνέχεια τον κ. Χατζηδάκη ότι έρχεται να «κανονικοποιήσει» και να νομιμοποιήσει αυτό που συμβαίνει εδώ και αρκετά δυστυχώς χρόνια στην Ελλάδα, όπου η εργασία δεν αμείβεται αξιοπρεπώς, οι υπερωρίες δεν πληρώνονται επαρκώς ή και καθόλου και το ωράριο όχι μόνο δεν τηρείται αλλά εντατικοποιείται συνεχώς.

«Συχνά ακούμε στην κοινωνική μας καθημερινότητα κουβέντες απελπισίας, όπως: Ποιος πληρώνεται την υπερωρία ή ποιος δουλεύει 8ωρο;». Η Κυβέρνηση έρχεται να απαντήσει στις πικρές αυτές διαπιστώσεις με μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα υποτίμησης και απονομιμοποίησης της μισθωτής εργασίας που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω» τόνισε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Ένα σουπερμάρκετ, δηλαδή, που θα αποφασίσει να λειτουργεί όλο το 24ωρο, θα μπορεί να προσφέρει 4ωρα νυκτερινά συμβόλαια προς 16 ευρώ την ημέρα, ένα ή κανένα ρεπό την εβδομάδα και μισθό περί τα 400 ευρώ. Ένας εργαζόμενος σε καφετέρια ή πολυκατάστημα θα δουλεύει εκ περιτροπής με 4ωρη απασχόληση κάθε μέρα 9.00-13.00 με μισθό 324 ευρώ και θα επιπλέον θα του ζητείται πρόσθετη εργασία, όχι συνεχόμενη, το απόγευμα από τις 16.00 μέχρι και τις 19.00 με προσαυξημένο ωρομίσθιο 4,36 ευρώ. Αυτός ο εργαζόμενος που εργάζεται στο Παγκράτι θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του στο Περιστέρι για να ξεκουραστεί και να γυρίσει πάλι πίσω για 13 ευρώ. Και αν θέλει ας αρνηθεί..

«Για ποιο λόγο ένας εργοδότης να προσλάβει κάποιον με 8ωρο, αφού θα έχει πλέον τη δυνατότητα να διαμορφώνει το ωράριο ανάλογα με τις ανάγκες του με συμβάσεις μερικής απασχόλησης και μισθούς πείνας; Για ποιο λόγο μια επιχείρηση να προσλάβει ένα νέο εργαζόμενο, αφού πλέον με το 10ωρο και το διπλασιασμό των φθηνών υπερωριών θα μπορεί να βγάζει περισσότερη δουλειά με τους ίδιους εργαζόμενους και με χαμηλότερο κόστος» ρώτησε ο Βουλευτής.

«Το νομοσχέδιο θα προκαλέσει προβλήματα στη μέση ελληνική οικογένεια παρά τον ισχυρισμό της Κυβέρνησης για εξισορρόπηση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» τόνισε εξηγώντας ότι αν μια μάνα ή ένας πατέρας δουλεύει 10ωρο για να πάρει ρεπό την Παρασκευή θα έχει πρόβλημα με δεδομένο ότι τα ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά τελειώνουν στις 16.00 και δε θα μπορούν να παραλάβουν το παιδί από το σχολείο.

Αν η Κυβέρνηση της ΝΔ περιμένει ότι η Ελλάδα θα πλημμυρίσει με επενδύσεις και πολυεθνικές λόγω των εξευτελιστικών αμοιβών και θα δημιουργηθούν έτσι χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα πρέπει να αναρωτηθούμε, ως Πολιτεία, αν αυτές είναι οι θέσεις εργασίας και οι συνθήκες που θέλουμε. Απευθυνόμενος στον Υπουργό Εργασίας επεσήμανε ότι αν πραγματικά οι επενδύσεις ήταν συνάρτηση του εργατικού κόστους, τότε η Βουλγαρία θα έπρεπε να είναι ένας επίγειος παράδεισος και η Γερμανία καταδικασμένη σε αιώνια ύφεση.

Κλέινοντας την ομιλία του, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος υπογράμμισε ότι, παρά τη μονοθεματική ενημέρωση που απολαμβάνει η Κυβέρνηση της ΝΔ, θα έρθει η ώρα που ο παραδοσιακός ψηφοφόρος της κεντροδεξιάς θα υπογράψει τη νέα του ατομική σύμβαση με διπλάσια υπερωρία, Σαββατοκύριακα και χωρίς έξτρα αμοιβή.

«Θα έρθει εκείνη η στιγμή που ακόμα και οι ψηφοφόροι σας θα σας ζητήσουν εξηγήσεις για τις επιλογές σας. Η εξήγηση είναι ότι ούτε εσείς, κ. Χατζηδάκη, ούτε ο Πρωθυπουργός έχετε την παραμικρή ιδέα για το τι συνιστά εργασία σήμερα στην Ελλάδα, αφού υπήρξατε και οι δύο επί τις ουσίας ανεπάγγελτοι»

 

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...