Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

«Η ΝΔ βλέπει τους απόδημους σαν έτοιμη γαλάζια δεξαμενή για να εξασφαλίσει την επανεκλογή της»

Μεϊκόπουλος: «Η ΝΔ βλέπει τους απόδημους σαν έτοιμη γαλάζια δεξαμενή για να καλύψει τις διαρροές του εσωτερικού»

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος πραγματοποίησε παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την άρση των περιορισμών για την ψήφο των αποδήμων.

«Εν μέσω πανδημίας, οικονομικής ύφεσης και γενικευμένης αβεβαιότητας η κυβέρνηση κρίνει απαραίτητο να ξανασυζητήσουμε και να ξανανοίξουμε το θέμα της ψήφου των αποδήμων παρόλο που πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, επί διακυβέρνησης ΝΔ, καταλήξαμε σε διακομματική συμφωνία και ψηφίστηκε με 288 ψήφους, σημειωτέον από σύσσωμη τη ΝΔ, το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων» ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Βουλευτής.

«Παρότι συμφωνήσαμε σε ένα νόμο που τακτοποιεί μια εκκρεμότητα μισού αιώνα και ο οποίος δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, ο κ. Βορίδης επανέρχεται φέρνοντας μια ακατανόητη νομοθετική πρόταση που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δε θα ψηφιστεί» συνέχισε.

Σύμφωνα με τον Αλ. Μεϊκόπουλο, η κυβέρνηση έχει ανοίξει εκ νέου τη συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων καθαρά από λόγους σκοπιμότητας και όχι ουσίας και τη δημιουργία εντυπώσεων και διχασμού.

«Μετρ του είδους» αποκάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη κατηγορώντας τον ότι παράγει μια τεχνητή κρίση για να δημιουργήσει στους απόδημους την εντύπωση ότι η ΝΔ τους θέλει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους θέλει και να δρέψει στο μέλλον τις ψήφους τους.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ χρησιμοποιεί τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ως εργαλεία αποπροσανατολισμού και τους νόμους ως κουρελόπανα για να μαζέψει τις διαρροές της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Μεϊκόπουλος, συμπληρώνοντας ότι η ΝΔ θεωρεί τους απόδημους δεδομένους και υπολογίζει ότι οι ψήφοι τους θα αναπληρώσουν τις χαμένες ψήφους των Ελλήνων του εσωτερικού, σαν ένα «Plan-B» δηλαδή.

Αναφερόμενος στη δηλώσεις της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη και στον τρόπο με τον οποίο η ΝΔ τις χρησιμοποίησε για να στηρίξει το επικοινωνιακό της πυροτέχνημα, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να κυβερνάει αντιπολιτευόμενη λέγοντας ότι δε νομοθετεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Υπενθύμισε έπειτα ότι το «χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου» του νόμου που ψηφίστηκε ομόφωνα για την ψήφο των αποδήμων το Δεκέμβριο του 2019 ξεκινάει πριν τις δηλώσεις της κ. Τζάκρη, όταν ο κ. Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη με Έλληνες της Νότιας Αμερικής προανήγγειλε την τροποποίηση του νόμου ώστε να μπορούν όσοι θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία ανάδειξης της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

«Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Δεν ενδιαφέρει τη ΝΔ ούτε η εκπροσώπηση ούτε η φωνή των αποδήμων. Τους βλέπεις ως εργαλείο και μια έτοιμη γαλάζια δεξαμενή για την εξασφάλιση της επανεκλογής της» επεσήμανε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

«Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι ομογένεια ακριβώς θέλουμε. Μια ομογένεια που να μάχεται υπέρ των ελληνικών θέσεων στα εθνικά ζητήματα και να προωθεί τον ελληνικό τουρισμό, την ελληνική επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις ή μια ομογένεια – κομματάρχη;  Θέλουμε έναν απόδημο ελληνισμό ενωμένο για το καλό της πατρίδας ή διαιρεμένο;» ρώτησε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...