Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Σειρά παρεμβάσεων Αλ. Μεϊκόπουλου για το Αγροτικό Ιατρείο Πτελεού

 Επιστολή  & Ερώτηση  Αλ. Μεϊκόπουλου  για την άμεση στελέχωση του Αγροτικού Ιατρείου Πτελεού

Να στελεχωθεί άμεσα το Αγροτικό Ιατρείο Πτελεού με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και να μην αναγκάζονται οι ντόπιοι να μετακινούνται 25 χλμ για την κάλυψη των βασικών υγειονομικών τους αναγκών, ζήτησε με Ερώτησή του από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

«Εδώ και μία εβδομάδα έχω αποστείλει Επιστολή προς το Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας για το θέμα, μεταφέροντάς του τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι δηλώνουν ότι ουσιαστικά στερούνται την παροχή δημόσιας δωρεάν υγείας. Εν τούτοις μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει καμία απάντηση», σημείωσε δεικτικά ο Βουλευτής.

Σύμφωνα με τον Αλ. Μεϊκόπουλο, το Αγροτικό Ιατρείο Πτελεού εδώ και ενάμιση χρόνο παραμένει χωρίς κανένα ιατρό, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το Οργανόγραμμά του, οι θέσεις ιατρών που θα πρέπει να είναι καλυμμένες είναι δύο. 

«Οι περίπου 2.500 μόνιμοι κάτοικοι των τεσσάρων χωριών του πρώην Δήμου Πτελεού αναγκάζονται να μετακινούνται μέχρι τον Αλμυρό, δηλαδή, σε μία απόσταση άνω των 20 χιλιομέτρων για την εξυπηρέτηση καθημερινών υγειονομικών τους αναγκών, όπως συνταγογράφηση φαρμάκων και απλή εξέταση», ανέφερε ο Βουλευτής και τόνισε ότι πολλοί από αυτούς είναι ηλικιωμένοι, με κινητικά και άλλα προβλήματα υγείας.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, πρόσθετη ταλαιπωρία δημιουργεί στους κατοίκους το γεγονός, ότι μπορεί να μεταβούν μέχρι το ΚΥ Αλμυρού και τελικά να μην εξυπηρετηθούν λόγω μη διαθεσιμότητας ραντεβού. Στην περίπτωση αυτοί, οι ενδιαφερόμενοι στρέφονται σε ιδιώτες ιατρούς για την υγειονομική τους εξυπηρέτηση με ότι σημαίνει αυτό για περαιτέρω έξοδα.

«Η περιοχή αποτελεί και πόλο έλξης επισκεπτών ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός να φτάνει σχεδόν τις 10.000. Η μη ύπαρξη κανενός ιατρού στο Αγροτικό Ιατρείο της περιοχής, αυξάνει την υγειονομική επισφάλεια, ενώ δημιουργεί και αρνητικό τουριστικό πρόσημο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊκόπουλος, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να δράσει άμεσα και να στελεχώσει επαρκώς το Αγροτικό Ιατρείο Πτελεού.

Η Επιστολή στο Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ.

Θέμα: Ανάγκη αποκατάστασης της τακτικής λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Πτελεού

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Το Περιφερειακό Ιατρείο Πτελεού παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους των περιοχών του Πτελεού, του Αχιλλείου, των Αγίων Θεοδώρων και των οικισμών Γαύριανης και Αγίου Γεωργίου Αχιλλείου που απέχουν τόσο μεταξύ τους όσο και με τον Αλμυρό και το Βόλο μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις. Οι μόνιμοι κάτοικοι ανέρχονται σε 2.500, ενώ κατά τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός των περιοχών αυτών σχεδόν διπλασιάζεται.

Αν και στο Περιφερειακό Ιατρείο Πτελεού προβλέπεται να υπηρετούν δύο (2) ιατροί και οι θέσεις έχουν καλυφθεί από αγροτικούς ιατρούς, η λειτουργία του έχει διακοπεί εδώ και ενάμιση χρόνο, καθώς οι γιατροί αυτοί υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Η διακοπή αυτή έρχεται σε συνέχεια ενός ιστορικού ασταθούς λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου με παρουσία ιατρού μόνο μία φορά την εβδομάδα ή ακόμη και το δεκαπενθήμερο.

Η μετάβαση των κατοίκων στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για ιατρικές εξετάσεις και συνταγογραφήσεις είναι αντικειμενικά δύσκολη λόγω της απόστασης, των εξόδων μετακίνησης και της έκτακτης υγειονομικής συγκυρίας της πανδημίας, ενώ γίνεται ακόμα δυσκολότερη για τους ηλικιωμένους και εκείνους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Πολλοί οδηγούνται αναγκαστικά σε ιδιωτικά ιατρεία επιβαρυνόμενοι το αντίστοιχο οικονομικό κόστος, ενώ άλλοι είτε παραμελούν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν είτε μεταχρονολογούν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις με κίνδυνο της υγείας τους.

Οι κάτοικοι έχουν πολλές φορές εκφράσει την αντίδρασή τους στη στέρηση του δικαιώματός τους στη δημόσια δωρεάν υγεία, την πρόληψη και την τακτική ιατρική παρακολούθηση.

Με δεδομένη την αναγκαιότητα ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την καλύτερη προνοσοκομειακή φροντίδα και την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων παρακαλείσθε όπως αποκαταστήσετε την τακτική λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Πτελεού.

Με εκτίμηση

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...