Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Ερώτηση Μεϊκόπουλου για τους εργαζόμενους που δε μπορούν να εμβολιαστούν εκεί που εργάζονται σεζόν

 Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τους εποχικά εργαζόμενους που δε μπορούν να εμβολιαστούν εκεί που εργάζονται σεζόν

«Γιατί εδώ και ένα μήνα από την έναρξης της θερινής τουριστικής σεζόν δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως πρόβλεψη για τη δυνατότητα πραγματοποίησης του εμβολιασμού των εποχικά εργαζόμενων στον τουρισμό – επισιτισμό κοντά στον τόπο εργασίας τους;», τόνισε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος καταθέτοντας σχετική Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, οι περισσότεροι εποχικά εργαζόμενοι που μεταβαίνουν στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές για να εργαστούν ανήκουν στις κατηγορίες του πληθυσμού που λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, είτε δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν επειδή η ηλικιακή τους ομάδα δεν έχει ακόμα πρόσβαση στον μαζικό εμβολιασμό, είτε έχουν εμβολιαστεί μόνο με την α’ δόση, καθώς ο εμβολιασμός τους έχει ξεκινήσει πρόσφατα.

«Σύμφωνα με μαρτυρίες εποχικά εργαζόμενων που ήδη έχουν μεταβεί για εργασία σε τουριστικούς προορισμούς, όταν αναζήτησαν εμβολιαστικό κέντρο για να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη β’ δόση του εμβολιασμού τους, ενημερώθηκαν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό και ότι θα πρέπει να μεταβούν σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα μακριά από τον τόπο εργασίας τους για να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους», σημείωσε ο Βουλευτής, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο πρακτικά σημαίνει ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι θα επιβαρυνθούν με έξοδα μετακίνησης, έξοδα πιθανής διανυκτέρευσης, αλλά και με απώλεια μεροκάματων.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε την  ανάγκη να προβλεφθεί για τους εργαζομένους στον τουρισμό-επισιτισμό και όλους τους εποχικά εργαζόμενους ή επαγγελματίες, η δυνατότητα πραγματοποίησης της β’ δόσης του εμβολίου κοντά στον τόπο εργασίας τους.

«Οι εποχικά εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες του τουρισμού-επισιτισμού, οι οποίοι μετά το δύσκολο περσινό καλοκαίρι επιδιώκουν τη φετινή σεζόν την ανάκαμψη των δραστηριοτήτων τους και την οικονομική τους επιβίωση, είναι αναγκασμένοι να υποστούν δυσανάλογη οικονομική και σωματική επιβάρυνση για την πραγματοποίηση του αναγκαίου για την προστασία της υγείας εμβολιασμού τους», τόνισε εμφατικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση καλεί για επανεκκίνηση του τουρισμού, ωστόσο δεν λαμβάνει καμία απολύτως μέριμνα για τον εμβολιασμό των εργαζόμενων.

Ο Βουλευτής  κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εποχικά εργαζόμενους του τουρισμού-επισιτισμού να πραγματοποιήσουν τη β’ δόση ή και το σύνολο του αναγκαίου για την προστασία της υγείας εμβολιασμού τους κοντά στον τόπο εργασίας τους.

Την Ερώτηση στήριξαν με τη συνυπογραφή τους οι αρμόδιοι τομεάρχες Υγείας και Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και άλλοι 36 βουλευτές.

 

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...