Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Παρεμβάσεις για τη στήριξη επιχειρήσεων, επαγγελματικών κλάδων & ελαιοπαραραγωγών

Παρεμβάσεις Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και Κατερίνας Παπανάτσιου για μέτρα στήριξης και διευκόλυνσης επιχειρήσεων, επαγγελματικών κλάδων και ελαιοπαραραγωγών που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού

Οι Βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου κατέθεσαν Αναφορές στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου διαβιβάζοντας σχετικές επιστολές του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Νέας Ιωνίας, του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Νομού Μαγνησίας και του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πτελεού Μαγνησίας. Συγκεκριμένα:

  • Κατέθεσαν στις 27.3.2020 Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων διαβιβάζοντας την Επιστολήτου Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Νέας Ιωνίαςζητώντας την άμεση επίλυση ζητημάτων, όπως η διάκριση ένταξης των επιχειρήσεων στην επιχορήγηση των 800 ευρώ εξαιτίας ελλιπούς πρόβλεψης όλων των ΚΑΔ και διάκριση αυτών σε ΚΥΡΙΑ και ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ δραστηριότητα και η παράβλεψη ένταξης φυσικών προσώπων που μετέχουν σε ΟΕ, ΕΕ, και ΕΠΕ. Οι κ.κ. Μεϊκόπουλος και Παπανάτσιου ανέφεραν παραδείγματα επιχειρήσεων, όπως τα ανθοπωλεία λιανικού εμπορίου που δεν έχουν υπαχθεί στην επικαιροποιημένη λίστα του Υπουργείου και δεν μπορούν να κάνουν αίτηση για το βοήθημα των 800 ευρώ στην πλατφόρμα και ζήτησαν επίλυση των προβλημάτων και ένταξη όλων των επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης.
  • Οι Βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησαν παρέμβαση ώστε να ενταχθεί ο κλάδος τον Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων στις επιχειρήσεις που πρέπει να προβούν σε αναστολή λειτουργίας και συνεπώς στις ευεργετικές διατάξεις της κυβέρνησης ενόψει κορωνοϊού. Οι Βουλευτές επεσήμαναν στην Αναφορά τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων ότι οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργοδότες και οι εργαζομένοι Εργολήπτες Ηλεκτρολόγοι έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα από την κρίση λόγω της πανδημίας με την αγορά εργασίας να έχει παγώσει, τις εποχικές επιχειρήσεις που επρόκειτο να ξεκινήσουν εργασίες να βρίσκονται σε παύση λειτουργίας και τους απλούς πολίτες να μην «ανοίγουν» τα σπίτια τους σε συνδυασμό με τη διακοπή λειτουργίας λιανικής πώλησης ηλεκτρολογικών υλικών. Οι Εργολήπτες Ηλεκτρολόγοι είναι αδύνατο να εργασθούν σε αυτές τις συνθήκες, ωστόσο ο κλάδος τους μέχρι σήμερα δεν έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των ΚΑΔ με τις επιχειρήσεις που πλήττονται, υπογράμμισαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Τη ανάγκη στήριξης των ελαιοπαραγωγών τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή λόγω της αδυναμίας διάθεσης των προϊόντων τους στους πελάτες λιανικής που διατηρούν επί σειρά ετών ή σε εμπόρους όπου διαθέτουν τα προϊόντα τους ανά την Ελλάδα, όπως το ελαιόλαδο και τις ελιές, τόνισαν οι Βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στην Αναφορά που κατέθεσαν στις 30.3.2020. Διαβιβάζοντας την Επιστολή του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πτελεού Μαγνησίας αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στον περιορισμό των μετακινήσεων και το γενικότερο κλίμα φόβου στο επίπεδο της υγείας που έχουν αναστείλει τη διακίνηση των ελαιοκομικών προϊόντων επιδεινώνοντας την ήδη κακή κατάσταση των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών. Ο κ. Μεϊκόπουλος και η κ. Παπανάτσιου ζήτησαν τη θέσπιση μέτρων για τη διευκόλυνση στην αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων των Ελλήνων αγροτών, και κυρίως των ελαιοπαραγωγών, μεταθέτοντας κατά ένα τουλάχιστον εξάμηνο την καταβολή δόσεων των αγροτικών τους δανείων, ώστε αυτή να συμπέσει με την έναρξη της νέας παραγωγικής συγκομιδής και τη βελτίωση των γενικών συνθηκών από την πανδημία.
  • Οι Βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσαν την 1.04.2020 Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων με την οποία διαβίβασαν την Επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ)στην οποία αναφέρεται ότι οι τζίροι των επιχειρήσεων που συνεχίζουν να λειτουργούν έχουν μειωθεί κατά 50% σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Ζητούνται για αυτό το λόγο μέτρα ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα που λειτουργούν κανονικά με με φορολογικές απαλλαγές και εκπτώσεις, αλλά και την επιδότηση τραπεζικών υποχρεώσεων των ενεργών επιχειρήσεων για να διευκολυνθούν στη δύσκολη αυτή συνθήκη.
x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...