Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

«Brain Regain με επιστήμονες των 600 ευρώ χωρίς δικαιώματα και 80χρονοι αποτυχημένοι πολιτευτές στις Διοικήσεις δημόσιων οργανισμών»

Παρέμβαση στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την «Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και τη στήριξη των ΑΠΕ» πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος την Τετάρτη 27/11/2019.

Ο Βουλευτής πραγματοποίησε αρχικα μια αναδρομή σε δραματικές δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη αναφορικά με τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ και έκανε λόγο για συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης της ΔΕΗ από την πλευρά της Ν.Δ που διαρκεί εδώ και 5 χρόνια. Η έκθεση του ορκωτού λογιστή ήταν θετική και τα οικονομικά στοιχεία του Α’ Εξαμήνου 2019, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, έδειξαν μείωση των ζημιών κατά 48,5%, ενίσχυση των κερδών κατά 18,4%, αύξηση κύκλου εργασιών κατά 4,3% και μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 24,4%. Ο Βουλευτής κάλεσε τον κ. Χατζηδάκη να εξηγήσει αν τελικά είναι όχι μόνο ταχυδακτυλουργός, αλλά και θαυματοποιός που ανόρθωσε τη ΔΕΗ σε 2 μήνες ή αν οι χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επανέφεραν τη ΔΕΗ σε ορθή τροχιά.

Ο κ. Μεϊκόπουλος αναφέρθηκε στην κατάργηση του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στη ΔΕΗ που αποτελεί θεσμικό εγγυητή διαφάνειας, αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας και δήλωσε ότι: «το ΑΣΕΠ μπαίνει σε ρόλο κομπάρσου άνευ ουσίας και περιεχομένου και χρησιμοποιείται προσχηματικά για να προσδώσει επίφαση νομιμότητας και διαφανειας σε γκρίζες διαδικασίες που δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει ουσιαστικά».

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊκόπουλο:« η Ν.Δ. έρχεται επιθετικά στα εργασιακά διαμορφώνοντας μια νέα κατηγορία εργαζομένων χωρίς δικαιώματα που θα εξαιρούνται από την ισχύουσα επιχειρησιακή ΣΣΕ, θα αμείβονται με 600 ευρώ και θα χάνουν την αξιοπρέπειά τους περνώντας μέσα από κομματικά γραφεία». Στη συνέχεια, δανειζόμενος όρους οικείους στη Ν.Δ., ρώτησε αν επιχειρούν να σταματήσουν το brain drain και να επιτύχουν το brain regain καθιερώνοντας ως εργασιακή κανονικότητα όλους τους λόγους για τους οποίους οι νέοι επιστήμονες έφυγαν, φεύγουν και, όπως φαίνεται, θα εξακολουθήσουν να φεύγουν, ενώ την ίδια στιγμή τοποθετούν 80χρονους αποτυχημένους πολιτευτές στις διοικήσεις δημόσιων οργανισμών.

Ο κ. Μεϊκόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι για τη Ν.Δ.: «η ίδια ΔΕΗ είναι αρκετά βιώσιμη για να καλωσορίσει την επιστροφή στελεχών από την αγορά με χρυσά συμβόλαια καταργώντας το όριο αποδοχών τους» και υπενθύμισε ότι ο κ. Γεωργιάδης με το άρθρο 210 του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου είχε προοικονομήσει την επιστροφή των golden boys στις ΔΕΚΟ με την κατάργηση του πλαφόν στις αμοιβές τους.

Ο Βουλευτής σχολίασε το ζήτημα της πώλησης οφειλών προς τη ΔΕΗ σε funds δεδομένου ότι το νομοσχέδιο προβλεπει τη δυνατότητα μεταβίβασης απαιτήσεων από ληξιπρόθεσμες οφειλές σε άλλες εταιρείες, εκτός της ΔΕΗ. Δήλωσε επιφυλακτικός για τη στάση που θα τηρήσουν τα funds, τη στρατηγική που θα υπαγορεύσουν στις εισπρακτικές και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστούν το θέμα ως προς τα αδύναμα νοικοκυριά και τις αρρύθμιστες μικρές οφειλές.

O κ. Μεϊκόπουλος αναφέρθηκε και στη ΔΕΠΑ δηλώνοντας ότι η στόχευση της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένη και δεν είναι άλλη από την υπαναχώρηση του δημόσιου συμφέροντος έναντι των ιδιωτών και χειρισμοί χωρίς σχέδιο και προοπτική που αποκλείουν το δημόσιο από το ενεργειακό παιχνίδι.
Τόνισε ότι το νομοσχέδιο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το Μαρτιο του ’19 προέβλεπε ισχυρό δημόσιο στη ΔΕΠΑ Υποδομών με συμμετοχή 51% και στη ΔΕΠΑ Εμπορίας διατήρηση του ποσοστού και του δικαιώματος βέτο σε στρατηγικές αποφάσεις. Ο Βουλευτής ανέφερε ότι: «στο νομοσχέδιο που φέρνει σήμερα η κυβέρνηση διατηρεί το διαχωρισμό που καταψηφίσε όχι πολύ καιρό πριν και παραχωρεί σε ιδιώτες το 65% του Δημοσίου σε Υποδομές και Εμπορία αποδεικνύοντας ότι αυτό που ενοχλούσε τότε ήταν η ισχυρή παρουσία του Δημοσίου».

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι το νομοσχέδιο βρίθει από παράδοξα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «ο Υπουργός που έχει αναλάβει να ανορθώσει τη ΔΕΗ την πυροβολεί με τις δηλώσεις του και τα μετρα που προτείνει, η κυβέρνηση επιχειρεί να εκσυγχρονίσει τη ΔΕΗ με δοκιμασμένες, παλιές συνταγές που απέτυχαν, ενώ προσπαθεί να ενισχύσει τον ανταγωνισμό προς όφελος τον καταναλωτών δημιουργώντας ιδιωτικά μονοπώλια».

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...