Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Αλέξανδρου Μ. Μεϊκόπουλου
«Μία καλύτερη κοινωνία, με λιγότερες ανισότητες, περισσότερες ευκαιρίες για ΟΛΟΥΣ, όχι μόνο για τους «άριστους» και τους «προνομιούχους»

Το 2019 ήταν μία μεταβατική χρονιά στη μεταμνημονιακή εποχή. Μια χρονιά δοκιμασιών και αλλαγών που το κοινοβουλευτικό και πολιτικό έργο των προηγούμενων τεσσάρων χρόνων τέθηκε στην κρίση των πολιτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην αναδείχθηκε νικητής των εκλογών του Ιουλίου. Ωστόσο, κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ισχυρό ποσοστό, που τον θέτει στην αξιωματική αντιπολίτευση, και εκφραστή της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης του τόπου.
Οφείλουμε επομένως όλοι μας, να σταθούμε στο ύψος των προσδοκιών της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών με σεβασμό στις παραδόσεις και τις αξίες της αριστεράς και να παλέψουμε για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας με στόχο την οικοδόμηση μίας καλύτερης κοινωνίας, με λιγότερες ανισότητες, περισσότερες ευκαιρίες για ΟΛΟΥΣ, όχι μόνο για τους «άριστους» και τους «προνομιούχους».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, κατάφερε σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες να στηρίξει τους αδύναμους, να ανασυγκροτήσει το κοινωνικό κράτος που με την παρατεταμένη κρίση αλλά και τις πολιτικές επιλογές του παρελθόντος είχε δεχθεί συντριπτικό πλήγμα, να στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που στέναζε κάτω από το βάρος των συσσωρευμένων οφειλών με τη δημιουργία εργαλείων διευκόλυνσης για τμηματική αποπληρωμή, να στηρίξει και να δώσει κίνητρα στους συνεταιρισμούς, να ανασυγκροτήσει τον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη χώρα.
Ο πρώτος νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο νόμος για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Στήριξης για την αποπληρωμή οφειλών, ο αναθεωρημένος νόμος Κατσέλη (νόμος Σταθάκη), ο νόμος για την ενίσχυση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.), η πλήρης απορρόφηση των χρηματοδοτικών εργαλείων από το ΕΣΠΑ και η διοχέτευσή τους στη στήριξη της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, η ενεργοποίηση του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών στους δήμους χωρίς περιορισμό κομμάτων και χρωμάτων, είναι δείγματα πολιτικής κατεύθυνσης της δικής μας κυβέρνησης, που μέσα σε δύσκολα χρόνια προσπάθησε να συγκεράσει την ανάγκη για δημοσιονομική λιτότητα, αλλά και την πολιτική πρόθεση για έμπρακτη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ανθρώπων.
Προσωπικά, το 2019 με έθεσε για μία ακόμα φορά στην κρίση του κόσμου της Μαγνησίας. Η εκλογή μου για 4η συνεχή εκλογική αναμέτρηση με γέμισε χαρά και υπερηφάνεια, ενισχύοντας το αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους συμπολίτες μου, να παλεύω κάθε μέρα για την απτή και πραγματική καλυτέρευση της ζωής τους.
Το νοικοκύρεμα του κράτους, η βελτίωση του οικονομικού κλίματος και η ισχυροποίηση της χώρας μας στο διεθνές στερέωμα, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, η στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας και η εμπέδωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας είναι επιτυχίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δεν μας επιτρέπεται να τις αφήσουμε να χαθούν. Ευθύνη όλων μας και προσωπική μου δέσμευση είναι η προστασία και η εδραίωσή τους για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Για μια Ελλάδα με σταθερό βηματισμό στο μέλλον, χωρίς πισωγυρίσματα.
Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι για όλους μια χρονιά εποικοδομητική με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία!
Εύχομαι να πορευόμαστε μαζί, κοιτώντας μπροστά για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον που μας αξίζει!

Καλή Χρονιά! Χρόνια πολλά!
Αλέξανδρος Μ. Μεϊκόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...