Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Μεϊκόπουλος:«Να μιλήσει ανοιχτά η Κυβέρνηση για την πολιτική ταυτότητα της ομάδας στη Σταυρούπολη»

Μεϊκόπουλος:«Να μιλήσει ανοιχτά η Κυβέρνηση για την πολιτική ταυτότητα της ομάδας στη Σταυρούπολη»

 Τα τελευταία 24ωρα παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης το οποίο έχει μετατραπεί σε ορμητήριο φασιστικών ομάδων που πραγματοποιούν αιματηρές επιθέσεις με λοστούς και πέτρες, εκτοξεύουν μολότοφ και χαιρετούν ναζιστικά. Η Χρυσή Αυγή, που επίσημα ανακηρύχθηκε από το δικαστήριο εγκληματική οργάνωση, έσπευσε να «αγκαλιάσει» τις επιθέσεις αυτές βάζοντας τη σφραγίδα της στο «τάγμα εφόδου» και κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν ξεμπερδέψαμε ούτε με αυτούς ούτε με το σπόρο που φύτευσαν μέσα στην κοινωνία.

Και αφού είδαμε το Υπουργείο Παιδείας, την αστυνομία και τα ΜΑΤ και τη διεύθυνση του σχολείου να παρακολουθούν αμέτοχοι, ως και με κάποια ανοχή, ένα σχολείο να γίνεται πεδίο μάχης, ήρθε η σειρά στελεχών της Κυβέρνησης να τοποθετηθούν για την οργανωμένη εμφάνιση και δράση νεοναζιστικών ομάδων με τη συμμετοχή μαθητών.

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή περιορίστηκε στο να καταδικάσει κάθε προσπάθεια παράνομης διακοπής μαθημάτων, ενώ ο έτερος Υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος «δεν είδε» βία μέσα, αλλά έξω από το σχολείο. Μας είπε ακόμα ότι ο λόγος για τον οποίο οι μαθητές είναι φοβισμένοι και δεν πηγαίνουν στο σχολείο είναι οι συγκεντρωμένοι μαθητές και φοιτητές που βρίσκονται έξω από το σχολείο, και όχι η νεοναζιστική ομάδα εντός που με καδρόνια εκφοβίζει και εξαπολύει φραστικές και σωματικές επιθέσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Γεωργιάδης που «δεν είδε και δεν άκουσε» ναζιστικά συνθήματα και χαιρετισμούς.

Με ίσες αποστάσεις και επικίνδυνους συμψηφισμούς αντιδρά η Κυβέρνηση σε όσα συμβαίνουν στη Σταυρούπολη δείχνοντας ότι δεν επιθυμεί να «ερεθίσει» το «ευερέθιστο» ακροδεξιό ακροατήριό της και περιμένει απλά να κοπάσει ο θόρυβος και να ξεχαστούν όλα αυτά. Η σχοινοβασία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη διατήρηση των ισορροπιών εντός της ΝΔ παράγει ανοχή και η ανοχή, όπως καλά γνωρίζουμε, θρέφει και γιγαντώνει τα φαινόμενα αυτά. Πόσο κοστίζει, όμως, η δυσανεξία της να κατονομάσει και να καταδικάσει χωρίς αστερίσκους το φασισμό και το ναζισμό;

Να θυμηθούμε ότι το 2019, η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, στο μήνυμά της για τον εορτασμό της επετείου της 28ηςΟκτωβρίου φρόντισε να απαλείψει οποιαδήποτε αναφορά στις λέξεις φασισμός και ναζισμός, μιλώντας για δυνάμεις μίσους και βίας.

Η Χρυσή Αυγή και οι πάσης φύσεως νεοναζιστικές οργανώσεις στοχεύουν καταρχάς τους νέους. Τι έχει κάνει, όμως, το Υπουργείο Παιδείας για να διδάξει και να προστατεύσει τους μαθητές; Δόθηκε έμφαση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην αποδόμηση των φασιστικών και ναζιστικών ιδεολογιών;

Στην παιδεία, που αποτελεί καθοριστικό πεδίο για την εκρίζωση του φασισμού και του ναζισμού, υπάρχει μια αποστασιοποίηση σαν να μην είδαμε ποτέ σαν κοινωνία, ούτε παλαιότερα, ούτε πρόσφατα, το τέρας του ναζισμού. Και το πληρώνουμε..

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...