Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Συνάντηση Μεϊκόπουλου με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΓΕΤ για το εργασιακό νομοσχέδιο

Συνάντηση Μεϊκόπουλου με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΓΕΤ για το εργασιακό νομοσχέδιο

 Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για να συζητήσουν για το εργασιακό νομοσχέδιο που θα εισηγηθεί η κυβέρνηση στη Βουλήμετά το Πάσχα. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Ζυγούρη Νίκο, τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου & Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τσιμέντων Ελλάδας κ. Χαντζιάρα Ευάγγελο, το Γενικό Γραμματέα κ. Βαΐτση Δημήτριο και το μέλος κ. Μπάντζιο Ανέστη.

Με το γνώριμο τρόπο, η κυβέρνηση, μέσα στην έξαρση της πανδημίας, φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσει τεράστιες αντιδράσεις, χωρίς τη δυνατότητα συλλογικής διαβούλευσης και δράσης. Καταργεί το 8ωρο, την επιπλέον πληρωμή υπερωριών και όσα προβλέπονται για την καταχρηστικότητα των απολύσεων. Παράλληλα, συνδέει τις σαρωτικές αυτές αλλαγές στον τομέα της εργασίας, ως προϋπόθεση, με την εκταμίευση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης κάνοντας με τον τρόπο αυτό ανέφικτη την ακύρωσή τους από μια μελλοντική κυβέρνηση.

Για το θέμα της ψηφιακής κάρτας, τα μέλη του Δ.Σ. επεσήμαναν πως αυτή χρησιμοποιείται στις μεγάλες επιχειρήσεις εδώ και χρόνια υπογραμμίζοντας ότι η θέσπισή της θα έχει ουσία μόνο εφόσον συνοδεύεται από τους αντίστοιχους ελέγχους για να διαπιστώνεται αν ο εργαζόμενος αφού χτυπήσει την κάρτα για την έξοδό του επιστρέφει στο σπίτι του και δεν εξακολουθεί να εργάζεται μέσα στην επιχείρηση.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας παροπλισμένο και χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες προσθέτοντας ότι η κατάργηση – μέσω μεταφοράς – της βασικής του αρμοδιότητας που είναι η επίλυση των εργατικών διαφορών στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση το αποδυνάμωσαν ακόμη περισσότερο.

Συζητήθηκε και το ζήτημα της διευθέτησης του ωραρίου εργασίας με ατομική σύμβαση εργοδότη – εργαζομένου που, όπως επισημάνθηκε, θα οδηγήσει με βάση και την τοπική εμπειρία στο να υποκύπτει ο εργαζόμενος στην επιθυμία του εργοδότη υπό το φόβο απώλειας της δουλειάς του.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συμφώνησε με τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου ότι «το επικείμενο εργασιακό νομοσχέδιο θα νομιμοποιήσει την εργασιακή ζούγκλα που υπήρχε» υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει περιθώριο βελτιώσεων του νομοσχεδίου, αφού αυτό θα σήμαινε διαπραγμάτευση σε θέματα που είναι αδιαπραγμάτευτα».

Ο Βουλευτής τόνισε ότι το ζήτημα του 8ωρου έχει τεθεί «πονηρά και με τρόπο μετρήσιμο» από την κυβέρνηση αναφέροντας το παράδειγμα των δηλώσεων του Υπουργού Εργασίας περί μαζέματος της ελιάς, καθώς σε ορισμένες περιφέρειες θα βοηθήσει εργαζόμενους με συμπληρωματική εργασία. Πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για διαπραγμάτευση του ωραρίου εργασίας όταν έχουμε βασικούς μισθούς της τάξης των 560 και 750 ευρώ και δε γίνεται το παράδειγμα ορισμένων περιφερειών να αλλάξει συνολικά την εργασιακά πραγματικότητα στη χώρα.

Τα μέλη του Δ.Σ. ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι που αμείβονται με 500 ευρώ υπολογίζουν και την τελευταία ώρα της υπερωρίας για να εξασφαλίσουν τη διαβίωσή τους συμπληρώνοντας ότι το ζήτημα της υπερωρίας έχει ήδη ψαλιδιστεί κατά πολύ.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ευχαρίστησε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου για τις πολύ χρήσιμες τοποθετήσεις τους και κατέληξε στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός μετώπου απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

 

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...