Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Μεϊκόπουλος – ΟΕΒΕΜ:«Χαριστική βολή στο μικρομεσαίο επιχειρηματία οι αυξήσεις στις τιμές»

Με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας  (ΟΕΒΕΜ) συναντήθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για να συζητήσουν για την εικόνα της τοπικής αγοράς, τα προβλήματα επαγγελματιών και επιχειρήσεων, τις επικείμενες ανατιμήσεις και τις λύσεις που χρειάζεται να δοθούν από την Κυβέρνηση.

Επίκεντρο της συζήτησης στην οποία συμμετείχαν η Πρόεδρος κ. Καναβιτσά Δωροθέα, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Πλουμιστός Νικόλαος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Φόβος Ιωάννης και ο Γεν. Γραμματέας κ. Μόσχος Αθανάσιος ήταν το «ράλι» των αυξήσεων των τιμών σε πρώτες ύλες, βιομηχανικά ήδη και ενέργεια καθώς και σε βασικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκες που θα γίνει αισθητό από όλους από το φθινόπωρο.

«Οι ανατιμήσεις που έρχονται δε θα είναι δυνατό να απορροφηθούν από τις επιχειρήσεις με συνέπεια να υπάρξει μετακύλιση στον καταναλωτή, πράγμα το οποίο θέλαμε να αποφύγουμε αφομοιώνοντας όλες τις προηγούμενες αυξήσεις» ανέφεραν χαρακτηριστικά με τον Αλ. Μεϊκόπουλο να συμπληρώνει ότι: «δε μιλάμε για αυξήσεις της τάξεως των 30 λεπτών, αλλά του 1 € και 2 € που θα έχουν ως αποτέλεσμα να καταναλωτές να μειώσουν τις αγορές τους».

Από πλευράς της ΟΕΒΕΜ εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις για το πώς θα μπορέσει να  ανακάμψει η Ελληνική οικονομία ενώ ακόμη βιώνουμε τις οικονομικές επιπτώσεις μιας μεγάλης υγειονομικής κρίσης.

«Τα μαγαζιά μας δούλεψαν περίπου 3 μήνες το τελευταίο 8μηνο, δεν μπορούμε να καλύψουμε τα κενά που έχουν δημιουργηθεί. Χρειαζόμαστε ρευστότητα, άμεσα. Ο ρόλος των τραπεζών είναι καθαρά εισπρακτικός, με τεράστιες προμήθειες και επιτόκια που καθιστούν απαγορευτικό το δανεισμό» τονίστηκε από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια, συζητήθηκε το ζήτημα του τεράστιου κόστους των ενοικίων που αποτελεί αγκάθι για την τοπική αγορά. Για το ενοίκιο, που αποτελεί το βασικό έξοδο μιας επιχείρησης, είναι αναγκαία η συνέχιση του μέτρου απαλλαγής ενοικίου τουλάχιστον μέχρι και τις αρχές του 2022, ως σημαντική βοήθεια τη δύσκολη περίοδο που έρχεται.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος έκανε λόγο για επιλογή της κυβέρνησης να μην ακούσει τα αιτήματα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και να μη δώσει προτεραιότητα σε αυτές σχεδιάζοντας μέτρα για τη στήριξη των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. «Οι πρακτικές των Τραπεζών απορρέουν από την ανοχή της Κυβέρνησης, ενώ το ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες εξακολουθούν να μην μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω δείχνει η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παίρνει μέτρα και αποφάσεις μέσα από κλειστά γραφεία».

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συζήτησε ακόμη με τους εκπροσώπους της ΟΕΒΕΜ για την ανεπάρκεια των οικονομικών μέτρων που μέχρι σήμερα έχει λάβει η Κυβέρνηση με την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας να επισημαίνει ότιαπό τις τελευταίες Επιστρεπτέες Προκαταβολές οι περισσότερες επιχειρήσεις έλαβαν μόλις 1000 και 1800 ευρώ, που μετά βίας κάλυψαν τις βιοποριστικές ανάγκες και μέρος των υποχρεώσεων.

Τέλος, ο Αλ. Μεϊκόπουλος στάθηκε και στο θέμα της εστίασης, η οποία έχει ήδη υποστεί πολλά, τονίζοντας ότι εργαλειοποιείται από την Κυβέρνησης με στόχο να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και διατύπωσε επιφυλάξεις για το πώς θα μπορέσουν να λειτουργήσουν βιώσιμα οι επιχειρήσεις του κλάδου.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του προεδρείου της ΟΕΒΕΜ για τη γόνιμη συζήτηση και τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους στην προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

x

Check Also

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Ενόψει επισιτιστικής κρίσης να μη μείνει κανένας νέος αγρότης εκτός Προγράμματος»

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Ενόψει επισιτιστικής κρίσης να μη μείνει κανένας νέος αγρότης εκτός Προγράμματος»

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Χαιρόμαστε που η ΝΔ εγκαινιάζει έργα που χρηματοδοτήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ»

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Χαιρόμαστε που η ΝΔ εγκαινιάζει έργα που χρηματοδοτήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ»

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Καταργούνται οριστικά και μεταφέρονται στη Λάρισα Τμήματα του ΟΣΕ Βόλου»

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Καταργούνται οριστικά και μεταφέρονται στη Λάρισα Τμήματα του ΟΣΕ Βόλου»