Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Τηλεδιάσκεψη Μεϊκόπουλου με το ΔΣ του Σωματείου Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων «Η ΜΑΓΝΗΣΙΑ»

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος πραγματοποίησε χθες, 25.01.2021, τηλεδιάσκεψη με το Δ.Σ. του Σωματείου Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων «Η ΜΑΓΝΗΣΙΑ» προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα του κλάδου και να καταγράψει την επικαιροποιημένη εικόνα του.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου κ. Κορωναίος Χρήστος, ο Αντιπρόεδρος κ. Μούτσιος Κλεομένης, ο Γραμματέας κ. Σιμώτας Θανάσης και το μέλος κ. Καραζαφείρης – Τσινής Γιάννης.

«Τα πούλμαν κάθονται και τα έξοδα τρέχουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κορωναίος τονίζοντας ότι οι επαγγελματίες αναμένουν ακόμα την αποζημίωση των τουριστικών λεωφορείων για την πληρότητα θέσεων Ιουλίου και Αυγούστου που έπρεπε να έχουν λάβει από το Νοέμβριο του 2020, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να συνεχίσει η αποζημίωση για όλους τους μήνες που τα τουριστικά λεωφορεία έχουν τραβήξει χειρόφρενο πέραν των δύο αυτών μηνών. Στη συνέχεια, έφερε προς συζήτηση ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο τοπικά και δημιουργούν έντονο προβληματισμό στους επαγγελματίες.

Ο κ. Μούτσιος ανέφερε ότι τα ποσά των επιστρεπτέων ενισχύσεων που έχουν εισπράξει και η αποζημίωση για τους δύο μήνες δεν επαρκούν με δεδομένο ότι η ζημιά συνεχίζεται, ο κόσμος δε μετακινείται, η εστίαση παραμένει κλειστή και το σενάριο της επανεκκίνησης του τουρισμού δεν είναι ορατό τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο.

«Πρωταρχικό μέλημα είναι η επιβίωση του επαγγέλματος και των οικογενειών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμώτας εξηγώντας ότι οι επαγγελματίες προσδοκούσαν μεγαλύτερη ανταπόκριση και λύσεις για τον κλάδο τους που στηρίζει σταθερά την οικονομία. Αναφέρθηκε και στο θέμα των υψηλών τελών κυκλοφορίας για τα οποία δεν προβλέφθηκε ούτε απαλλαγή ούτε μείωση και τα οποία καλούνται να πληρώσουν για οχήματα που είναι ακινητοποιημένα.

Στην καθυστέρηση και τη δυσλειτουργία του Προγράμματος ΑΝΑΣΑ αναφέρθηκε ο κ. Καραζαφείρης – Τσινήςτονίζοντας ότι εδώ και 25 ημέρες δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη μίλησαν ακόμα για την ανάγκη παγίωσης μειωμένου ΦΠΑ, αλλά και τα προβλήματα των τουριστικών γραφείων που δυστυχώς παραβλέπονται, όπως και ο ρόλος τους στην αλυσίδα του τουρισμού.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αφού άκουσε με προσοχή τους συμμετέχοντες τόνισε ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια «έκτακτη συμπεριφορά» για την αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης συνθήκης. Ξεκινώντας από το Πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ ανέφερε ότι τα περιφερειακά προγράμματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με καλύτερο τρόπο για να ενισχύσουν πραγματικά την αγορά, και στην περίπτωση του ΑΝΑΣΑ μόνο 1017 επιχειρήσεις από όλη τη Θεσσαλία έχουν επωφεληθεί από το χρηματοδοτικό αυτό πρόγραμμα. Οι δυσλειτουργίες της πλατφόρμας που οδηγούν συχνά εκτός επαγγελματίες σε συνδυασμό με τις υψηλότερες βαθμολογίες και το χαμηλό προϋπολογισμό σε σχέση με άλλες περιφέρειες έχουν ως αποτέλεσμα να μην ενισχύονται επιχειρήσεις που το  έχουν ανάγκη.

«Τι θα συμβεί τον Απρίλιο που θα γίνουν απαιτητά τα πόσα από φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές του προηγούμενου έτους που έχουν παγώσει;» επεσήμανε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας ανησυχία για τη σώρευση χρεών και χαρακτήρισε «εμπαιγμό» την αποζημίωση για μόλις δύο μήνες παρά τη 10μηνη ακινησία που μάλιστα δεν έχει ακόμη καταβληθεί.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην επόμενη ημέρα μετά την πανδημία και την ανάγκη να μείνει ο κλάδος ζωντανός και οι επαγγελματίες του όρθιοι οικονομικά. Αναφέρθηκε στα τέλη κυκλοφορίας τη μείωση των οποίων είχε ζητήσει με διαδοχικές παρεμβάσεις και οι οποίες, όπως είπε, δεν απαντήθηκαν ποτέ από τους αρμόδιους Υπουργούς. Υποστήριξε ακόμα τη μείωση των ασφαλίστρων για την περίοδο που τα λεωφορεία είναι καθηλωμένα, αλλά και τη μείωση των διοδίων ανάλογα με τις θέσεις και όχι το ύψος του οχήματος.

 Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου για τη συνεργασία τους όλο αυτό το διάστημα και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συζήτηση που ανέδειξε πολλά και κρίσιμα ζητήματα. Διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται δίπλα τους και θα προωθήσει τα δίκαια αιτήματα τους μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων.

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...