Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Τηλεδιάσκεψη Ν. Παππά, Γ. Τσίπρα & Βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους παραγωγικούς φορείς της Μαγνησίας

Τηλεδιάσκεψη των Τομεαρχών της Κ.Ο. Οικονομίας & Ανάπτυξης Νίκου Παππά και Γιώργου Τσίπρα και των Βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους παραγωγικούς φορείς της Μαγνησίας

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν ο Τομεάρχης Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Γιώργος Τσίπρας, με τους παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους των λογιστών και φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών της Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν διεξοδικά η εικόνα που διαμορφώνεται στην περιοχή, τα μέτρα και οι λύσεις που προτείνονται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην πραγματική οικονομία. Συμμετείχαν η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Νίκος Σκορίνης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ο περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Μαγνησίας, Γεώργιος Ζώγας.

Από την πλευρά των παραγωγικών φορέων, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Ν. Ιωνίας, Απόστολος Οντόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας, Τρύφων Πλαστάρας, ο Πρόεδρος Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Αλμυρού, Παναγιώτης Μπούντης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς «Ξένιος Ζευς», Χριστίνα Παπούλια, ο Πρόεδρος Οίνων-Ποτών Μαγνησίας, Γεώργιος Κωτής, ο Πρόεδρος Λογιστών-Οικονομολόγων Μαγνησίας, Άρης Παπανδρέου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας, Δημήτριος Παππάς. Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε το μέλος τομέα ΜμΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας & Έμπορος, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Ο επαγγελματικός και εμπορικός κόσμος της Μαγνησίας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την επόμενη ημέρα της πανδημίας, καθώς καταγράφεται αυξημένος κίνδυνος πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μην καταφέρουν να λειτουργήσουν μετά την άρση των περιορισμών. Μεγάλο ζητούμενο είναι η επανάκαμψη της οικονομίας, ενώ κοινός τόπος αποτελεί ότι, βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, είναι η διασφάλιση της ρευστότητας στην αγορά που δεν μπορεί να γίνει μόνο μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Πέραν, όμως, της παροχής ρευστότητας μέσω καθαρών μη επιστρεπτέων ενισχύσεων, επιβάλλεται και η λήψη μέτρων ανακούφισης και ελάφρυνσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσον αφορά τα ενοίκια των καταστημάτων, τις ασφαλιστικές εισφορές, την προκαταβολή φόρου, τη φορολογία, την εξόφληση των επιταγών και τα δημοτικά τέλη. Επιπλέον, οι παραγωγικοί φορείς στάθηκαν ιδιαίτερα στη σημασία του να επιδοτηθεί η εργασία και όχι η ανεργία.

Οι αρμόδιοι Τομεάρχες Ν. Παππάς και Γ. Τσίπρας τόνισαν ότι η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε οριζόντια μέτρα, αξιοποιώντας τη μεγάλη δυνατότητα που δίνει το «μαξιλάρι ρευστότητας» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για παροχή εγγυήσεων ώστε να υπάρξει θετική διαχείριση σε μια περίοδο κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε. Ζωτικής σημασίας είναι να διατηρηθεί το δίπολο ζήτησης και προσφοράς για να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις, αλλά και να επιδοτηθεί η εργασία, ώστε να μην δημιουργηθούν χιλιάδες νέοι άνεργοι και χιλιάδες λουκέτα.

Οι Βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι όπως η κυβέρνηση υιοθέτησε τις επιστημονικές προτάσεις για προληπτικά μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να υιοθετήσει τις προτάσεις όλων των έγκριτων οικονομολόγων, αλλά και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για προληπτικά οριζόντια μέτρα.

Στο σχέδιο άμεσων και κοστολογημένων παρεμβάσεων για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, για την κοινωνία και την οικονομία, που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, περιλαμβάνονται προτάσεις όπως:

  • Πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, ύψους 3 δις ευρώ, για μικρές & μεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, με κριτήρια τον τζίρο και τους απασχολούμενους.
  • Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ για τις επιχειρήσεις, αντίστοιχο αυτού που ετοιμαζόταν από τη Ν.Δ. για τις τράπεζες, με παροχή εγγυήσεων από το ελληνικό Δημόσιο, ύψους 12 δις ευρώ.
  • Πλήρης κάλυψη μισθού, ασφαλιστικών εισφορών και δώρου Πάσχα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα μέχρι τέλη Μαΐου και επιδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων με ποσό ίσο με το 1/12 του περσινού τους εισοδήματος για κάθε μήνα μέχρι τα τέλη Μαΐου. Ύψος παρέμβασης 8,5 δις ευρώ.
  • Πάγωμα των δανειακών οφειλών και άλλων τραπεζικών υποχρεώσεων για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση.
  • Παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας πέρα από την 30η Απριλίου
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2020
x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...